Kapanmaktan Vazgeçtim Resmen

şayet müslümanım diyorsan kuran ve hadislerde ki gibi örtünmen gerekir.
apaçık hadis var deve horgucu gibi yapanlar cennetin kokusunu dahı alamayacak diye.
uzun bol vücudunu belli etmeyen bir şey giyinmen gerekir ve başörtünü de yakanın ustune salman gerekir yanı göğüslerinin ustune. size emredilen bu.
şal takıp pantolon giyinmekle örtünmüş olmuyorsunuz maalesef. tek yaptıgınız kafanızı kapamak oluyor.
o yuzden lütfen EMREDİLDİĞİ gibi örtünün yada hiç girişmeyin bu işe.
madem ki Allahın varlıgına inanıyorsunz Muhammedin onun elçisi peygamberi oldugunu kabul ediyor ve onun hayatına gore kendinizi yonetiyorsunz o zaman onun eşleri gibi giyinmeye çalışın size emredilen budur.
Aksi halde hiç de samimi olmuyor aşırı derece de İTİCİ olursunuz.

Ben anlamadım kapanmayı deve hörgöcü yapmak caiz degil diye okudugun için mi vazgeçtin... Eğer bunu içinse zaten kapanma , kapanmayı adabıyla yapacaksan kapan.... yanlış anladıysam kusura bakma

çok ilginç ,başını deve hörgücü gibi yaptı diye cennetin kokusunu bile duymayacak kadınların olması.her konuda kadınlar cennetin kokusunu duyamayacak diye hadislerden örnek verilir.bu kadar mı aşağılık bir şey kadın olmak.niye hiç erkekler için cennet kokusu haram olan davranışlardan bahsedilmez.

müslüman değilsinz sanırım :)

Siz zaten biliyorsunuz..O yüzden siz karar vereceksiniz..Ancak Çevrenizde ki kişilerin hakkını vermediğini düşünerek vazgeciyorsaniz bu yanlış olur..O zaman siz doğru olanı yapın. .Ya da güzel durmayacagini düşünüp vazgeciyorsaniz eleştirdiğiniz kişilerden pek farkınız kalmıyor bana göre. .Siz önce neden bunu istiyor ya da istemiyorsunuz onu tekrar düşünün. .Önemli olan kararlılık ve samimiyet olmalı. .

Vallahi çok ornek var verecek.
Birazdan da göreceksinizkonu kapanmazsa .
OÖyle yorumlar yapiliyor ki .
Havadan nem kapan ateistte çok efenim.
Sadece inanclilar alinganlik yapmiyor.
İki sayfa öncede bir ornek görebilirsiniz :)
Ateistlerin Allah yok demesi kavga sebebi, ama müslümanların Allah var demesi kavga sebebi değil. : ))

Çok inançlı bir müslüman değilim ama kapanma niyetiniz içtense kabul olur bence.

Isteyen sirf yakistigi icin takar, isteyen inanci geregi dini hassasiyetleri icin takar. İster adabina uygun, ister adabina uygun olmayan...
Başını kapatıp dötünü de acabilirsin, dotünü kapatıp basini da acabilirsin.
Hasılı kimin ne icin taktigi da kimseyi ilgilendirmez.
Ne kadar sekilci bir toplum bu yahu !

Vallahi çok ornek var verecek.
Birazdan da göreceksinizkonu kapanmazsa .
OÖyle yorumlar yapiliyor ki .
Havadan nem kapan ateistte çok efenim.
Sadece inanclilar alinganlik yapmiyor.
İki sayfa öncede bir ornek görebilirsiniz :)

ateistim ama başka konularda müslüman ustune işıdcı sanıldım dusunun :KK70:

Bu konu polemik olsun diye mi açıldı diye düşünüyorum şu an.
Arastırdınız , olması gerekeni biliyorsunuz amaç tesettür modasına uymaksa kapanmayın ki vazgecmişsiniz zaten, yok ben dini vecibelerimi yerine getireceğim diyorsanız usulüne uygun kapanırsınız bildiğiniz, araştırdığınız üzre amaç dikkat çekmemek.

Kapanma sekli konusunda hadis örneği vermissin.Bende sana kapanmama ile ilgili hadis örneği veriyim...
((Saclari asilmiş beyinleri kaynayip azaplananlar,basini ortmeyip sacini basini yabancı erkeklerden gizlemeyen kadinlardir..!)

Kızlar selam.. Yaşım 20. Benim kapanmak (tesettür) hep aklımda olan bir şeydi ama kapalı değilim. Sadece başım açık onun dışında ne tişört giyerim ne dar kotlar ne topuklu vs.. Uzun şeyler giyip arkamı kapatırım ve hiç makyaj yapmam. Sadece saçlarıma özen gösteririm yaparım arada fön vs.. Yani sadece kapalılık konusunda saçım açık diyebilirim.

Bende kapanmaya karar verdim elbette netten ne alınmalı nasıl olmalı konularını araştırırken bir çok dini sitede kapalı olanların yanlış yaptığı giyim şekillerinden bahsediyordu. Ve bu beni düşündürdü çünkü şu an bu halimle duzgun giyindigim zamanlar bile bazı tesettürlü bayanlardan daha da az dikkat çekiyorum. (amacım kimseyi eleştirmek degıl bazılarını kastediyorum ). Hani güzel giyinip renkli şal takıp arkasını da çok kabartanlara dikkat çekmişlerdi. Beni kararımdan vazgeçiren şey şu oldu , Şalın arkasını hani topuz tokası vs ile çok kabartarak takıyorlarya bu da caiz degılmıs diye okudum bir çok dini sitede ve ben de kapansam şal takıp böyle yapıcaktım. Ki gerçekten sırf guzel duruyo dıye arkası kabartılıyor denemiştim ben de.. Bu konular beni geri çekti çünkü hakikaten artık kapanmak modaya da ayak uydurarak oldugu için baktıgımda benim şimdiki halimden cok daha dikkat cekici..(bazısı)

Tesettür hususunda yanlış giyinenlerin (deve hörgücü vs) cennetin kokusunu dahi alamazlar hadisi de var.. Çevremde yaşıtım olan tam tesetturlu(pardesu sımsıyah ferace vs) arkadaslarım da var, boyle dıkkat cekenler de var. Hiçbir şekilde tam tesetturlu olmamak bahane degıl illa yasımız genc diye daha modaya ayak uydurmamız gerekmez.

Acaba kapanıp bir yerden baslamak lazım zamanla duzelir diye dusunmeli miyim? Ama tam uygun kapanmayacaksam böyle biraz daha dursam daha mı iyi diye dusundum. Cok kararsız kaldım ne yapmalıyım bilemiyorum. Lütfen eleştri algılamayın sadece çok kritik bi noktadayım..
Bir başkası yanlış yapıyorsa sen doğruyu yaparsın. İnsanların yanlışları seni neden doğrudan vazgeçiriyor anlamadım. Yanlış anlamıyorum, Basbayağı eleştiri olarak yazmışsın. Doğru veya yanlış kısmı bizi ilgilendirmez, herkes kendi doğrusunu yaşar.

X