• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapanmaktan korkuyorum ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

halabirumutvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
212
79
48
27
Selam kizlar , 23 yasindayim yurt disinda dogup buyudum . Lise zamanarindan hep kapanmayi istiyordum fakat cesaret edemedim hic bir zaman universiteye baslayayim kapanirim dedim , nerdeyse uni bitecek halen yapamadim , evlendikten sonra dedim , evlendim yakinda doguracam yine icimde korku var . Cevremde hoca hanim olupta sonradan acilan kizlar var ben onlari boyle gorunce dahahda bir korku giriyor icimde . Musluman ulkelerinde yasayipta sonradan acilan kilzari da gorunce ben hic yapamam siyorum ... ne yazik ki hic kapali arkadasim yok . Esim namazinda olan bir adam herzaman sen kapansan ben cok mutlu olurum diyor . Ama soylemeden de gecmeyim esim denizci seferden dondugunde o zaman evli degildik instagramdan bir arkadasiyla konusmalarini gordum o adam ona acik sacik model resimleri gonderyordu esimde begeniyordu . Tabi bunlari gorunce kavga cikardim sonra baska konular yuzunden bir ara ayri kaldik konusmadik ve o sure icinde instagramdan oyle bir modeli takip ediyordu . Evlendikten sonra herkesi herseyi sildi listesinde sadece adamlar kaldi . Evlendiken sonra da bir kac defa bana degil de baska yere baktigini fark ettim yani arkamdan acik sacik bir kiza bakmisti ve ben yine olay cikarmistim bidaha gorursem bende aynisini yaparim dedim . Kapanipta sonradan acilmayi cok korkuyorum , hani esim suan beni her ne kadar destekledigiini soylese bile yine boyle bir haraket gorursem sonradan acilip dahda da guzelligimi gostermekten cok korkuyorum . Acik halimle kendime olan ozguvenim cok yuksek . Sizin hic boyle korkulariniz oldu mu ?

kapanmayı yürekten istiyorsanız, kendinizi hazır hissediyorsanız kapanın. bence bu konuda eşin, annenin, babanın asla isteği, yönlendirmesi hatta fikri bile olamaz. bu bireyin kendi kararıdır. kötü niyetli başkalarına bakan biri tabiki eşinin, yakınının kapanmasını ister, herkesin kendisi gibi olduğunu düşünür çünkü insan... kendi bakıyorsa başkasıda hep o gözle bakar ona göre.

Selam kizlar , 23 yasindayim yurt disinda dogup buyudum . Lise zamanarindan hep kapanmayi istiyordum fakat cesaret edemedim hic bir zaman universiteye baslayayim kapanirim dedim , nerdeyse uni bitecek halen yapamadim , evlendikten sonra dedim , evlendim yakinda doguracam yine icimde korku var . Cevremde hoca hanim olupta sonradan acilan kizlar var ben onlari boyle gorunce dahahda bir korku giriyor icimde . Musluman ulkelerinde yasayipta sonradan acilan kilzari da gorunce ben hic yapamam siyorum ... ne yazik ki hic kapali arkadasim yok . Esim namazinda olan bir adam herzaman sen kapansan ben cok mutlu olurum diyor . Ama soylemeden de gecmeyim esim denizci seferden dondugunde o zaman evli degildik instagramdan bir arkadasiyla konusmalarini gordum o adam ona acik sacik model resimleri gonderyordu esimde begeniyordu . Tabi bunlari gorunce kavga cikardim sonra baska konular yuzunden bir ara ayri kaldik konusmadik ve o sure icinde instagramdan oyle bir modeli takip ediyordu . Evlendikten sonra herkesi herseyi sildi listesinde sadece adamlar kaldi . Evlendiken sonra da bir kac defa bana degil de baska yere baktigini fark ettim yani arkamdan acik sacik bir kiza bakmisti ve ben yine olay cikarmistim bidaha gorursem bende aynisini yaparim dedim . Kapanipta sonradan acilmayi cok korkuyorum , hani esim suan beni her ne kadar destekledigiini soylese bile yine boyle bir haraket gorursem sonradan acilip dahda da guzelligimi gostermekten cok korkuyorum . Acik halimle kendime olan ozguvenim cok yuksek . Sizin hic boyle korkulariniz oldu mu ?
Kendi isteğinize kapanın zorlama olmaz

eşiniz istiyor diye kapanacaksanız bence denemeyin bile. kapanmayı neden istiyorsunuz bunu sorun bence kendinize öncelikle. bir şeyi yapmayı erteliyorsa insan yapmak istemiyordur büyük ihtimalle.

Ne güzel beyfendi açık kadınları karısının yanında kessin kendi hanımı kapansın otursun güzel kafa.. kapanmayı kendiniz istiyorsanız emin olmadan kapanmayın bence.
Aynen arkadas özetlemis gicik oluyom böyle tiplere

Kapacaksan kocan istiyor die degil allah icin birde kendin isyeyecen kocanda onun istemrsiyle olacaksa onun tadi olmaz allah katinda da

Kimse için kapanma sadece gerçkten samimiyetle inancın için kapan
yoksa bu kaygılar bitmez ,

Eşinin harama bakacak olma ihtimalinden dolayı açılmaktan korkmak düşünürsen pek de mantıklı değil.
Tesettür her kadının fıtratında vardır. Kimi zamanla bunu kaybeder kimi kaybetmez sahip çıkar.
Eşiniz harama baktığında ben de aynısını yaparım demek camdan atlayan bir adamı görüp peşinden camdan atlamaya benziyor.
Yanlış olduğunu biliyorsun ama yine de inat için atlıyorsun gibi.
Ben yaklaşık 11 senedir kapalıyım.
Kapanmadan önce çok süslü dış görünümüne dikkat eden dikkat çeken bir kızdım. Bu da hoşuma giderdi tabi.
Ancak fark ettim ki bazı şeylere hazır olmak diye bir şey yok yapamıyorsan bodoslama dalacaksın.
Çünkü nefis her zaman orada bir yerde zorluyor ve hayatından hiç gitmiyor.
Bu şekilde hiç kapanacağım düşünülmezken bodoslama daldım tesettüre.
Çok şükür hiç açılmayı düşünmedim.
Zaten bir kere tadını aldın mı bırakamıyorsun.
Yanlış örneklere bakarak yaşamak ne kadar doğru?
Diğer insanlar uyuşturucu vs de kullanıyor onlara bakıp uyuşturucuya başlamaktan korkuyor musunuz? Hayır.
Eşinize gelince harama bakmak eşinizi günaha sokar sizi değil.
Ancak diğer arkadaşlara katılmadığım bir nokta var bir erkek karısından kapanmasını isteyebilir.
Çünkü nikahı altındaki bir kadından ayrıca erkekte sorumludur.
Erkek eğer kapanmasına izin veriyor, karışmıyorsa hem erkeğe hem kadına günah yazılır.
Ama erkek uyardığı, karısının kapanması için elinden geleni yaptığı halde kadın kapanmıyorsa vebal kadına aittir.

Kapacaksan kocan istiyor die degil allah icin birde kendin isyeyecen kocanda onun istemrsiyle olacaksa onun tadi olmaz allah katinda da
Niye begenmedin dogru ama bende kapaliyim kendim istedim kapanmadim kul icin kapanilmaz allah icin

İçinizden geliyorsa, evet ben kapalı olabilirim diyorsanız kapanın. Bu sizin kararınız olmalı eşiniz istedi, arkadaşınız dedi falan diye değil. Gerçekten inanarak ve isteyerek kapandıktan sonra çevreniz sizi etkileyemez ama zaten karar vermeden sadece denemek için yaparsanız en küçük bir şeyde tekrar açılırsınız.

Kendn istiyorsan kapan esin istiyor diye degil. Bende aciktim evlendikten sonra kapandim ama herzaman icimde vardi.. kapandim diye kendimi salmadim bakimliyim hala. Evde eskisi gibi acik geziyorum saclarim yapili makyajimda vardir yaparim. Kapaliyim diye makyajimi giyimimi salmadim. Ha dinimize uygun kapalimiyim o tartisilir ama bir yerden basladim iste. Namazimida kilarim 5 valit olmasada elimden geleni yapmaya calisirim. Yani kapaliyim diye ozguvenim gitmedi hala yerinde cunku kendime guveniyorum bakim konusunda :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X