Kapanmak

Zeynep1654

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2023
9
10
32
Merhaba açıgım ama çok ekstra değil Şubat depreminden beri kapanmayı düşünüyorum ama sadece düşünme de kalıyor ne yapmalıyım namaz kılmaya başlasam dedim baslayamadim dini şeyleri arastiririm dikkat ederim elimden geldiğince merak ederim aklıma takılan için alo fetva hattını ararim bazı tanistiklarim ya da cami hocaları dini bilgilerimden dolayı şaşırır bazı şeyleri biliyorum araştırıyorum kapanmak derken de çarsaf anlamında düşünmüyorum ama çok korkuyorumda altından kalkamasam diye

Ben size şunu öneririm öncelikle ruhunu kalbini kapatmadan kapalılık olmaz... Ben de teseturluyum ama sorsan hakkiyla yerine getiriyormusun? Gönül rahatlığıyla evet diyemem şuan herşeye modaya uygun kombine uygun olsun şeklinde bakıyoruz tesettür ve ya kapanmak bu değil kendim içinde söylüyorum yanlış anlamayın beni cunku başındaki bez parcasindan ibaret olmamalı Allah'ın ayetini başımiza taktigimiz zaman ona göre de bir hayat tarzımız olmalı insaAllah laikile kapanabilenlerden oluruz...

Allah düşünceni ,niyetini halis kılsın, inşallah nasip olsun. Hiç birşey için geç değil.

Merhaba açıgım ama çok ekstra değil Şubat depreminden beri kapanmayı düşünüyorum ama sadece düşünme de kalıyor ne yapmalıyım namaz kılmaya başlasam dedim baslayamadim dini şeyleri arastiririm dikkat ederim elimden geldiğince merak ederim aklıma takılan için alo fetva hattını ararim bazı tanistiklarim ya da cami hocaları dini bilgilerimden dolayı şaşırır bazı şeyleri biliyorum araştırıyorum kapanmak derken de çarsaf anlamında düşünmüyorum ama çok korkuyorumda altından kalkamasam diye
Tesettür sadece örtünmek değildir dikkat çekmeyecek şekilde yaşamda nefsimizle mücadele etmektir.

Renkli giyinmeye,süslenmeye düşkün ve bundan zevk alan biri iseniz önce sadelesme yoluna gidebilirsiniz. Çok güzel sade renklerde yazlık uzun keten vs elbiseler var. Hayır ben pantolon tunik olarak tesettürlü olmayı düşünüyorum ağır gelir bana derseniz uzun gömlek içine t-shirt pantolon şeklinde bir müddet deneyebilirsiniz. Önce sadelesirseniz yapıp yapamayacağınızı anlamak daha kolay olur.

Önce ruhun tesettürünü sağlamak nefsi terbiye etmeye çalışmak inanın ki daha güzel gerisi sökülüp geliyor.

Kapanmak isteyenlere hep şunu söylerim. Düşünüp taşınıp olacak birsey deil. Karar verip kapancaksın. Mesela suan yarın kapanıyorum diyceksin. Rabbimin emri farz bi ibadet. Düsünülcek bir yanı yok. Bir adım atın gerisi gelir

Ben size şunu öneririm öncelikle ruhunu kalbini kapatmadan kapalılık olmaz... Ben de teseturluyum ama sorsan hakkiyla yerine getiriyormusun? Gönül rahatlığıyla evet diyemem şuan herşeye modaya uygun kombine uygun olsun şeklinde bakıyoruz tesettür ve ya kapanmak bu değil kendim içinde söylüyorum yanlış anlamayın beni cunku başındaki bez parcasindan ibaret olmamalı Allah'ın ayetini başımiza taktigimiz zaman ona göre de bir hayat tarzımız olmalı insaAllah laikile kapanabilenlerden oluruz...
Zaten düşününce ince ayrintisina kadar herşeye dikkat etmek gerekiyor bende kapanmak için de kapanmak istemiyorum zaten önceden kendime göre çok acıktım mini etek giyiordum evlendikten sonra daha dikkat etmeye başladım çocuk sahibi olduktan sonra artık ekstra dikkat etmeye başladım zaten öyle açık gitinmiyorum baazi kıyafetlerimde eşarp taksam kapaliyim öyle düşünün teşekkür ederim ince dusunceniz için inşallah

Depremden beri düşünmeye başladım demişsiniz
Dönemlik psikolojiyle verilecek bir karar değil bence acele etmeyin derim
Hayır önceden beri dini şeylere dikkat ederim önceden ekstra acıktım şu anki halime göre evlendikten sonra daha kapalı giyinmeye başladım çocuk sahibi olduktan sonra da kendim daha dikkat etmeye başladım kıyafetlerime aslında önceden de istiyordum depremde etkilendim evet hatta stresten midemde kramplar oldu uyuyamadım hastanelik oldum işin özü aslında acele ettiğim birşey değil içimden gelsin diye erteledigim birşey

Bence kendine baskı yapma.
Niyetin güzel.
Yavaş yavaş başla, en son kapanırsın.
Bildiklerini uygulamaya çalış önce.
Mesela namaz kılmak zor geliyorsa önce farzlar.
Yada mesela iki vakit. Sonra yavaş yavaş olması gerektiği kadar.
Her gün esmaül hüsnayı oku mesela.
Kapanma konusundada kıyafetlerinden başlayabilirsin. Sonra başörtüyüde hazır olunca.
Denemeden belki bilemessin.

Namaza başlamadan tesettüre girmeyin derim, yapamazsınız. Tesettürün üstesinden gelebilmek için namaz kılmanın verdiği güce ihtiyacınız olacak. Önce namaz.

Tesettür sadece örtünmek değildir dikkat çekmeyecek şekilde yaşamda nefsimizle mücadele etmektir.

Renkli giyinmeye,süslenmeye düşkün ve bundan zevk alan biri iseniz önce sadelesme yoluna gidebilirsiniz. Çok güzel sade renklerde yazlık uzun keten vs elbiseler var. Hayır ben pantolon tunik olarak tesettürlü olmayı düşünüyorum ağır gelir bana derseniz uzun gömlek içine t-shirt pantolon şeklinde bir müddet deneyebilirsiniz. Önce sadelesirseniz yapıp yapamayacağınızı anlamak daha kolay olur.

Önce ruhun tesettürünü sağlamak nefsi terbiye etmeye çalışmak inanın ki daha güzel gerisi sökülüp geliyor.
Zaten sadeyim ekstra renkli giyinmiyorum bazı kıyafetlerim zaten bazı pantolon uzun gömlek şeklinde kapali olmak için öyle giyinmiyorum aslında çocuk sahibi olduktan sonra ekstra dikkat etmeye başladım zaten benim meselem de sanirim nefsimle ilgili sanirim

Bence kendine baskı yapma.
Niyetin güzel.
Yavaş yavaş başla, en son kapanırsın.
Bildiklerini uygulamaya çalış önce.
Mesela namaz kılmak zor geliyorsa önce farzlar.
Yada mesela iki vakit. Sonra yavaş yavaş olması gerektiği kadar.
Her gün esmaül hüsnayı oku mesela.
Kapanma konusundada kıyafetlerinden başlayabilirsin. Sonra başörtüyüde hazır olunca.
Denemeden belki bilemessin.
Çok teşekkür ederim anlatinca evet çok mantıklı ben düşününce de umarım uygulamaya gevebilirim

Kapanmak isteyenlere hep şunu söylerim. Düşünüp taşınıp olacak birsey deil. Karar verip kapancaksın. Mesela suan yarın kapanıyorum diyceksin. Rabbimin emri farz bi ibadet. Düsünülcek bir yanı yok. Bir adım atın gerisi gelir
Öyle mi diyorsunuz korkuyorum ya da vesvese bilmiyorum devami gelmez diye

Öyle mi diyorsunuz korkuyorum ya da vesvese bilmiyorum devami gelmez diye
Ben öyle kapandım bunu tavsiye ettigim 2 kiside öyle kapandı. Ve benim uygun giysim dahi yokdu. Farz seyler düşüp ölçüp tartmayla olmuyo olurda seytam nefis rahat birakmiyo. Namazdada farzları kılın. Simdi yatsiyi kilin. Sabah ezanina alarm kurun ve yarına namazını kilam tesettürlü bir bayan olarak uyanin. Bi yerlerden baslayayim derken ömür geçiyor bomboş. Allah emretmis dahası varmı? Benim tavsiyem budur 🤗🌷

Ben öyle kapandım bunu tavsiye ettigim 2 kiside öyle kapandı. Ve benim uygun giysim dahi yokdu. Farz seyler düşüp ölçüp tartmayla olmuyo olurda seytam nefis rahat birakmiyo. Namazdada farzları kılın. Simdi yatsiyi kilin. Sabah ezanina alarm kurun ve yarına namazını kilam tesettürlü bir bayan olarak uyanin. Bi yerlerden baslayayim derken ömür geçiyor bomboş. Allah emretmis dahası varmı? Benim tavsiyem budur 🤗🌷
İnşallah ani kapanirsam size buradan yazacağım 🤗

Şunu tavsiye edebilirim kapanmakla ilgili, ara sıra sizi hiç kimsenin tanımadığı yerlerde deneme yapın. Yani kapalıyken ne giymeyi düşünüyosanız aynen o şekilde giyip vakit geçirin. Böylece görmüş olursunuz altından kalkıp kalkamayacağınızı. Bazen kafamızda düşündüğümüzden çok daha kolaydır uygulamak. Uygulayana kadar çok zor gelir, bin türlü senaryo döner kafamızda ama yapınca "amaan bu muymuş ne kadar büyütmüşüm boş yere" deriz. Namazla ilgili de "ya hep ya hiç" şeklinde düşünmeyi bırakın. O şekilde hep ertelersiniz çünkü. Yani mesela içinizden öğlen namazını kılmak geldi ama içinizden bi ses der ki "şimdi sürekli kılmaya hazır değilsin. Bunu kılsan da akşamı falan kılamazsın, tamamen hazır olunca başla". İşte o sesi dinlerseniz asla başlayamazsınız. Bir kılıp bir kılmayacak olsanız bile başlayın. Öyle öyle alışacaksınız ve bi bakmışsınız ki hayatınızın bi parçası olmuş. Hazır hissetmeyi veya mükemmel yapmayı beklemeyin, o zaman başlayamazsınız. Kıldıkça kıldıkça kendiliğinden oturur her şey zaten.

Tebrik ediyorum çok güzel niyetiniz var ...
Ben kapalı carsafliyim.
Bunu şunun için yazıyorum
Önce itikadimizi güçlendirmemiz lazım...
Niçin yapıyoruz?neden böyle yaşıyoruz?ibadet , tesettür...niçin?
Sorularımıza cevap bulalım.yola devam edelim inşallah...
Namazlarimizi aksatmayalim.kapali açık meselesi değil...namaz çok başka..baştaki olmazsa olmazımız...
Dua edelim
Allahım imtihanlarimizi kaybettirme.
İki cihan saadeti ver🤲

X