Çocuk Hastalıkları kanlı kaka

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

defnetanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
9
0
86
İstanbul
Kızlar, bebeğimin kakasında kan vardı, kolonoskopi yapıldı.Besin alerjisine bağlı kolik teşhisi konuldu, özel bir mama kullanmaya başladım, bi taraftan da emziriyorum, benzer problemler yaşayanlar varsa, yaşadıklarınızı ve tedavi sürecini paylaşırmısınız...

ben daha onceden de acmistin kakada kan diye...sanirim gormedim...simdi bi ton yazacam bilenler okumasin emi...

bilmiyorum bebegin kac aylik ama biz ilk kani 2 aylikken gorduk...ve burda kan gorduler mi cooook korkuyolar cunku alerji denen sey coooook yaygin malesef...ve bana aninda sut urunlerini yasakladilar emzirdigim icin...ve bilmiyorum kac kez gittim ve kac kez bi suru sey kestiler beslenmemden ama sana sunu soyleyim sakiinnnnnn bebegini anne sutunden kesme nolur...bak sana kendimi ornek vereyim...teker teker kesilen yiyecekler benim beslenmemden...sut ve urunleri (buna margarin ve haliyle her turlu baklava borek kek peynir yogurt giren her sey ve ekmegi bile disardan almadim evde kendim yaptim dusun icine sut urunu girdiyse diye) soya ve urunleri (ki burda konserve balikta bile soya urun var, sonra tahin helvasi ve daha bicok konserve vs) yumurta ve yumurta giren hersey, kirmizi et (ki bu en zorlarindan biriydi) ve her turlu findik fistik kuruyemis...yani anlayacagin sadece tavuk ve sebze-meyve yedim ve 6 aya kadar boyle devam ettim..emzirmeyi birakmayi bi an olsun dusunmedim...ve kan devam ediyordu...doktor sut ve urunleri ile kirmizi et haric digerlerini ekledi beslenmeme 6 aydan sonra bisey degismedi...ve ben her gun ogluma kaka testi yaptim evde..ve hep kan vardi...burda hicbisey yapilmadi kolonoskpi gibi...sadece ben diyetteydim ha bu arada ben bi deri bi kemik kaldim kilolarim gitti ama oglum hep normal kilonun ustundeydi ve gelisimi cok iyiydi..

en son 11 aylikken kardesimle (doktor kendisi) konustum ve bikac doktorla daha konusup diyeti bozdum...ama kan miktari degismedi...ve kardesimin teshisi dogru cikti...alerji degilmis muhtemelen bagirsakta polip falan var ama buyuyunce bakilacak...biraz demiri dusuk su an kanamadan dolayi ama anemi degil coksukur..onun disinda bi problem de yok.bu arada oglum 16 aylik...iste bizimki...

bu arada demissin kolonoskopi yaptilar diye...canim kolonoskopi ile alerji anlasilmaz...cunku alerji bagirsakta yara tahris yapar ama baska etkenler de yapabilir..yani bilmezsin...alerji testleri var...kandan ya da deri testi ama onlar da 100% kesin olmuyor bebegin bi yasini gecince garanti belirlenir ama sen onlari yaptir..varsa kesin alerji dersin ama negatif cikarsa var ya da yok denemez...sen diyet yap ve emzir derim..kan giderse tamam alerji dersin ve bu kesindir zaten...bi de mamayi ne kadardir veriyorsun ve bu surecte kanama ne durumda onu da kontrol ettir...insallah kotu bisey degildir..alerji cok zor ben 8-9 ay diyet yaptim ama cok zor..tabi mecbur kalinca yemiyorsun ve alisiyorsun ama insallah degildir basit biseydir deyim...gelismelerden beni haberdar et...bebegini de benim icin op...

lida ilgin için çok teşekkür ediyorum, bebeğim 26 günlük ben 24 günlükkken kakasında kan gördüm ve hemen pediatrik gastroentorologa götürdüm.Dr bunun 3 nedeni olabileceğini söyledi.
1. besin alerjisi ( inek sütü proteinlerine karşı)
2. enfeksiyon
3.kalıtsal

6 saat bebeğimi aç bıraktıktan sonra kolonskopiye aldı, kısa bir operasyon yaklaşık 5 dakika sürdü, operasyon sonrası % 90 besin alerisi olduğunu, patalojiye göndermek üzere parça aldığını söyledi. Şu an patalojinin sonucunu bekliyoruz. Bu arada benim diyetimden süt ürünlerini çıkardı ve bebeğim için özel bir mama verdi, bu mama buğday, soya,ymurta ve süt proteinlerini içermiyor.
2 gündür kullanıyorum, 2 kez kaka yaptı ikisinde de kan yok, inşallah böyle devam eder. Sende bebeğini benim için öp ne olur, umarım bebeklerimiz kısa sürede iyileşir...

merhaba bızdede aynı sorun var. oglum 2,5 aylık ve ben sanırım 20 gunluktu kakasında kan gordum sumuksu yesıl ve ıshaldı. testlerde amıplı dızanterı dendı 20 gun antıbıotık ıctı duzelmedı bır turlu ve en son gecen gun bır doktor ınek sutu alerjısı bence dedı. test sonucları henuz cıkmadı ama tum belırtıler onu gosterıyor dedı. cocugn keyfı hep yerınde kusma vs yok amıplı dızanterı olsa zaten halsızlık kılo kaybı vs vs olurdu dedı. su an ben hıc bır sut urunu tuketmıycem ve bakıcaz.. bu arada LıDA adlı arkadas polıp demıs. bızde aslında polıpden supelenıyoruz cunku esım 3 yasındayken polıp amelıyatı olmus o da kanlı kaka yapıyormus ama polıp degıl sut alerjısı dıyorlar bakalım bekleyıp gorucez..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Kulağa hiç hoş gelmiyor biliyorum ama bunu anlamanın en kesin yolu sanırım kolonoskopi. Ben dr kolonoskopi yapıcaz dediğinde çok gerildim ama düşündüğün gibi değilmiş, hiç bir ilaç (sakinleştirici vs.) vermeden çok kısa bir zamanda yapıldı. Alınan döküntüler patolojiye göderildi. Patolojide eozinofilik kolit bulgusu besin alerjisini olduğunu destekliyor. Besin alerjisiyse eğer, yalnızca süt,yoğurt, peynir, çikolata, tereyağ, margarin değil, peynir altı suyu tozu ( whey proteinleri içeriyor) içeren hiç bir ürünü de tüketmemek gerekiyor. Bu arada benim bebeğimin kakası yeşil değildi.

kolonoskopi ağır gelmezmi yaa bebeğe. benim bebeğimin kakasında kan vardı. koyu yeşildi. ve mukusluydu. önce dr kesin inek sütü alerjisi dedi. sonra kaka tahlilinde bi baktık enfeksiyon. bi şurup verdi. 10 gün kullandık. allaha şükür geçti. temizlik çooook önemli!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…