Hamur İşleri Kandil Simidi

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
44.018
153.534
Değerlerimizin en güzel ve en lezzetli adetlerinden biri, beni çoçukluğuma gödüren özlediğim mahlep kokularını buram,buram yükseldiği pastanelere sokkaklara uzanan hayallerim,beni bugün zamanda bir yolculuğa çıkardı ve yaşatmalıyız öğretmeliyiz bu değerleri unutmadan yapmalıyız deyip atölyenin yolunu tutum .
Kandiliniz hayırılı olsun.
Kadil simiti
250 gr tereyağı olsa dahada güzel olur ama benim evde yoktu ondan margarin kullandım
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolu yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kapartma tozu
Aldığı kadar un.( belki şunu diyebilirsiniz bu aldığı kadar un ne demek? ben tüm hamur işlerimde un ölçü olarak kulanmıyorum bu konuda ellimin aldığı ölçüye güveniyorum.Bence sizde bunu böyle yapmalısınız nedeni her üretilen unun yapısı bazen değişebilir bazısı buğdayı daha özlü olur hamur çabuçak toplanır bazızıda özüz olur verilen ölçü çok gelebilir burda dikkat etmeniz gereken unun azar,azar ilave edip yedire yedire hamuru yoğurmak zamanla sizde ölçüyü tuturma konusunda tecrübe kazanmış olursunuz .)
Üzeri için :1 kase susam.

Yapılışı
Öncelikle yağı,zeytinyağı,yoğurt ve yumurtanın sarılarısını yoğurma kabımıza alıp beyazınıda ayrı bir kase ye alalım.bu karışımı biraz yoğurub homojen olmasını sağlıyalım. Bu sizin daha iyi yoğurmasını sağlar.

Daha sonra kuru malzemeyi ilave edelim önce unu çok az koyup biraz yoğuralım elimizinden yapışması geçene kadar un ilave edelim tabi bu sırada tuz,mahlebi, kabartma tozunu unutmayalım.Klasik kullak memesi yumaşaklığında bir hamur elde edelim

Daha sonra elimizde ister kesme tahtasından yardım alarak ister iki elimizin arasında hamuruzu uzatarak şeritler yapıp uçlarını birleştirelim simit şekli verelim sonra önce ayırdığımız yumurtanın akına bulayıp sonrada susama bulayıp fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıtılmı 175 derecelik fırına altı üstü pişenecek şekilde pişirelim,15 dakika yeterli...
Afiyet olsun ...

Sevgimiz paylaştıkca çoğalır...
Kandiliniz kutlu olsun...
Kaynak: Kadınlar Kulübü...

Evet miss gibi hem evde sevinç hem bereket dediğin gibi canım değerlerimize sahip cikmaliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…