• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kandil gecesi hamile kalınırsa

gocmenkuslar

Üç silahşör & anne baba
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
1.033
12
318
kızlar size bir sorum olacak. bizim buralarda bir inanış var. derlerki "kandil geceleri eşinizle birlikte olmayın çünkü eğer bu birliktelikten bebek dünyaya gelirse sakat veya özürlü olur." tabii hemen o gece hamile kalınacak diye bir şey yok ama insanın içine kurt düşüyor. belki insanlar o geceyi ibadetle geçirmeleri gerekiyor diye böyle diyorlar. ama benim eşim öyle saçma şeymi olur diyor. sonuçta helalinle birlikte oluyorsun. ama insanın içi rahat etmiyor işte. bu konuda siz ne düşünüyorsunuz. böyle birşey duydunuzmu?:40:

aynı şeyleri banada birisi söylemişti ama o kişiyi pek sevmediğim için
Ve bazı şeyleri çok abarttığı için itibar etmemiştim
Lakin kafamın bir köşesini kurcalıyordu hep kimseye da danışmadım
Doğru kaynakdan bir bilgi varsa birisi mutlaka paylaşır

yani bencede birlikte olunmasa daha ıyı gibi.çunku boyle gecelerde ondan daha onemli yapacak şeylerimiz var gibi..sanmam ama bebk sakat olsun.

bu soruyu nihat hatipoğluna sormuşlardı canlı yayında.kandil geceleri birlikte olmak günahtır dedi caiz değildir dedi.çünkü mübarek geceler olduğu için insanların bu geceleri ibadetle geçirmeleri gerekirmiş.o yüzden bir gece nefse hakim olmak gerekir.hamile kalınırsa ne olur bilmem orasını allah bilir.

Son düzenleme:
bazen öyle denk geliyorki adetliyken ya da bir sebepten dolayı zaten yapılmıyor birde tam adet bitiyor ve o gece kandil. geçen regaib kandilinde bizim öyle oldu. önce adetliydim sonrada tam adet bitti dedim yatılı misafirim geldi. misafir varken yapmıyorum zaten. misafirimde bir hafta kalıp o gün gitti. ve eşim o gün gece 12de geldi. ne bileyim olmaz diyemedim. ve bizde o gece birlikte olduk. şimdide içim içimi yiyor. acaba günaha mı girdik ya bebek olursa diye. korunmayı düşündük ama yalan inanıştır diye boşverdik. tabii ibadetlerimi yaptım. hatta gece 4te yattım. ama içime kurt düştü bir kere.

yahu ibadetle cinsel munasebetin ne alasi var?. koskoca gece herikisine de zamaniniz yok mu?

eğer ne alakası var die merak ediyorsan kur-an ı kerim i al eline islamda cinsellik yada cinsellik başlıklarına bak orda okursun bize haram kılınmış geceleri.ezbere konuşmuyoruz burda.sende konuşma bence...

Aaa ben bunu bilmiyordum ilk defa duyuyorum.O zaman ramazan ayındadamı ilişike bulunulmamalı?
Bana mantıksız geldi tabi doğruluğu kanıtlanmış birşey olmadığı için hemde helalinle birlikte olmak neden günah olsun ki?:44:

Soru: Dini bayramlarda eşler arasında cinsel ilişki yasak mıdır?
Cevap:

Ramazan ve Kurban bayramları gibi dini bayramlarda veya cuma gecesi, Ramazan geceleri gibi mübarek gecelerde eşler arasında cinsel ilişki yasak değildir. Eşler arasında cinsel ilişkinin yasak olduğu dönemler; bayanların adetli veya lohusa olduğu günler, hac ve umre için ihramlı bulunulan günler ve itikâfta bulunulan günlerdir. Bunların haricinde cinsel ilişki için herhangi bir “özel gün” yasağı yoktur.
kaynak: Suleymaniye vakfi...

int bakın yazıyor orda.gunah değil ama,mesela berat gecesi çocuk olursa kotu huylu olur;kurban bayramı gecesi yapılırsa çocuk 4 veya 6 parmaklı olur,ramazan bayramında yapılan çocuk ise annesine ve babasına asi olur diye yazıyor.alaksı bu

int bakın yazıyor orda.gunah değil ama,mesela berat gecesi çocuk olursa kotu huylu olur;kurban bayramı gecesi yapılırsa çocuk 4 veya 6 parmaklı olur,ramazan bayramında yapılan çocuk ise annesine ve babasına asi olur diye yazıyor.alaksı bu

int dediginiz nedir anlayamadim?
bahsettiginiz geceler Allah'in gecesi degil mi? Kur'an'da o geceler iliskiye girilirse cocugunuz ozurlu mu dogar yaziyor? Islam dini boyle kati degil, yapmayin...
biri sorsa ''sela okunurken gebelik testi yaptim, gunah mi'' diye, ona da halin duman diyeceksiniz nerdeyse...

ne alaksı var int dediğim diyanetin sitesi inanıp güvendiğimiz hoca yazmıiş.günah değil diyo zaten sadece olabılır diyo bunun islam dinini katı olmasıyla ne alaksı var. o geceler ayrılmış dimi yapılan duaların kabul oldugu gecelerdir diye ona ayıracağın vaktı ibadete ayır dıyor olay bu.bi gun sonra yapılsa nolur yanıı.

Mübarek günlerde özellikle kandil gecelerinde gökyüzü kapıları açıldığı ve binlerce meleğin kuranikerim dinlemek için yeryüzüne indiği söylenir. Namaz kılarken sizinle kılarlar kuran okurken sizi dinlerler ve Onlarda o gecelerde sürekli ibadet ederler. Ben kandillerde bayramlarda eşimi tembihledim bana teklif bile etmiyor. Böyle gecelerde meleklerden utanırım.Bol bol ibadet etmeye çalışırım çünkü bu geceler günahlarımızın affı için birer fırsattır.Bebek konusuna gelince sakat olucağını zannetmem.Öyle bişey olsaydı Allah mutlaka ayetlerinde belirtirdi cinsel ilişkiyle ilgili kadına hayız halinde yaklaşılmıycağı belirtilmiş kuranda.Uyarmadığı bişey için rabbim günah yazmaz ve acısınıda bebekten çıkarmaz bence.Rabbim çok bağışlayıcı ve merhamet sahibidir.

ne alaksı var int dediğim diyanetin sitesi inanıp güvendiğimiz hoca yazmıiş.günah değil diyo zaten sadece olabılır diyo bunun islam dinini katı olmasıyla ne alaksı var. o geceler ayrılmış dimi yapılan duaların kabul oldugu gecelerdir diye ona ayıracağın vaktı ibadete ayır dıyor olay bu.bi gun sonra yapılsa nolur yanıı.
yahu ibadetini yaparsin yine, icin huzur dolana, kalbin ferahlayana kadar yaparsin...sonra uyuma vakti geldiginde esinle iliskiye girmissin, bunun ne gunahi var yahu?
aman neyse, neye inanirsaniz inanin...

zaten dinimizde kandil diye birşey yok arkadaşlar
hocalar böyle söylüyor, Kur'an'da da geçmiyormuş.

Back
X