• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kanda yüksek östrojen

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
selamlar herkese ben yeniyim. benim sıkıntım,kızlığımdan beri siddetli sancılı adet olmam ve sonrasında ordan oraya gelişen kadınsal hastalıklar,ergenlikte çok yoğun ve ağırılı adet oluyordum içtiğim ağrı kesicinin haddi hesabı yoktu,agnukaston içtim göğsumu şişirdi duphalon diye bir ilaç vardı sanırım oda vücut dengemi bozu bıraktım,doğum kontol hapları illa ki şişirdi özellikle ödem açısından,zamanında prozac kullandım sonra bipolar tedavisi gördüm lityum içtim depakin içtim,serequel, cedrina, selectra apririrazol içeren ilaç içtim yan etkisi yüzünden kalp ritmini azaltan bir ilaç içtim bropyon içeren bir ilaç kullandım neyse sonra bünyem alıştığını hissettim,eşimle tanışınca bıraktım bu arada sürekli kısırdöngüye dönen ağrılı yoğun adetin kansızlığa yol açması nedeniyle,doğum kontrol hapı içtim, aradan zaman geçince kolestrolüm yükseliyordu kilo ödem de artıyordu, bırakıyordum ağrılı yoğun adet ve kansızlık tedavisine giden süreç,neyse özel bir hastanenin kadın doğum polikliniğine gittim, bir sürü testim temiz çıktı sadece östrojen hormonu acaip yüksek ile bunun yüzünden yumurtlama kalitem düşmüş.fsh etkilenmiş yani bunu için doktor duphaston verdi bide adet öncesi sendrom için bir ilaç verdi(bu ilaçla havadan nem kapıp üsütmem mide bulantım kabızlığın ardından birden bire ishal olmam azaldı bir parça rahatladım yine ağrı kesicimi içiyorum ama bu ilaç sayesinde daha az) 4 aylık tedavi birinci ayı bitirdim.oda bende ödem kilo yaptı zaten ilacı bitirince 4-7 gün sonra adet oldum,kilom oldu 78 iştahım vardır ama hızlı yemem,yaşamım hareketli değil çalıştığım işten dolayı şimdi korkuyorum hamile kalmaya daha ikiye katlarmıyım bu kiloyu diye bir de hamilelik için dört ayın sonunu mu bekliyeyim doktor ilişkiye devam edebilirsin dedi çocuk istiyorsan bu aşamada( östrojen tavan) hamile kalmak ne kadar sağlıklı olur ki

Biraz dikkatli olmalısın canım iyi bi doktor git seni yınlendırsın hem hamıle kalırsan sana uygun kıste verır duzenlu beslenırsın ozaman klonuda bebegınıde korumaya almış olursun. Allah hakkında hayırlısını versin. Hayırlı sağlıklı evlat nasıp etsin

doktora yazdırmaktansa duphastonu parayla almayı düşünüyorum 10tl duphaston içerek nasıl kiloma bakabilirim bilmiyorum hormon hapları su tutmaya sebep veriyor.

Back