KANDA GEBELİK TESTİ NE ZAMAN YAPILIR ??

gizlikullanicii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2018
135
11
34
Kızlar selam. Ben normalde her ayın 20 sinde düzenli adet oluyordum bir tek geçen ay 20 sini geçti adet günüm. Bu ayda 13 ekimde korunmasız bir ilişki yaşadım. Geçen ayı baz alırsak 20 sinden sonra adet olmam gerekiyordu olmadım. Şuan şüpheli iliskinin üstünden tam bugün 14.gun olmuş oluyor. Kan testi yapsam gebelik var mı yok mu kesin çıkar mı? Hem adet tarihinde 20 si civarı olduğu için geçmişte oluyor bugüne bakarsak Sürekli test yaptıramam çünkü bilenler yazabilir mi

Kızlar selam. Ben normalde her ayın 20 sinde düzenli adet oluyordum bir tek geçen ay 20 sini geçti adet günüm. Bu ayda 13 ekimde korunmasız bir ilişki yaşadım. Geçen ayı baz alırsak 20 sinden sonra adet olmam gerekiyordu olmadım. Şuan şüpheli iliskinin üstünden tam bugün 14.gun olmuş oluyor. Kan testi yapsam gebelik var mı yok mu kesin çıkar mı? Sürekli test yaptıramam çünkü bilenler yazabilir mi
Bu arada dip not iliskiden 45 dakika içinde ella hap aldım kullandım...

Ella kullanımı sonrası gecikmeler olur ve gebelik elde edilmez
İlacın prospektüs de zaten açıklamaları var

Ella kullanımı sonrası gecikmeler olur ve gebelik elde edilmez
İlacın prospektüs de zaten açıklamaları var
Ella kullanıp hamile kalan bir kaç kişinin yazısını gördüm ondan dolayı panik oldum. Bide ilişki 13 ekimde oldu. 23 ekimde yani ortalama adet tarihime denk gelen lekelenme yaşadım ama pihtili. Ara sıra pıhtı geliyor pede çok gelmiyor ama peceteyle silince görüyorum. Adet miyim acaba ella adet miktarını mı azalttı anlamadım

Umarım negatif çıkar.. Bu geç döllenme falan gibi şeyler okudum ne olduklarınıda anlamadım. Geç döllenme olayını nasıl anlarım peki ? Siz bu konu hakkında bilgi sahibi gibisiniz o yüzden size soruyorum
Normalde ayın 14'ünde yumurtluyorsundur, beklenen adet tarihin de 29 diyelim. o ay 24'ünde yumurtlamışsındır, 29'unda adetin gelmedi test yaptın negatif 30'unda negatif 31'inde negatif E çünkü geç yumurtlamışsın o dönemde de ilişki olmuş, döllenme geç olmuş oluyor normal döngünden. Normalde adetin ilk günü ya da gecikmenin ilk günü, yani 29'unda 30'unda çıkacak olan pozitif test bu senaryoda ayın 6'sına 7'sine sarkıyor. Ama tabii ilişki lazım geç döllenme için

Normalde ayın 14'ünde yumurtluyorsundur, beklenen adet tarihin de 29 diyelim. o ay 24'ünde yumurtlamışsındır, 29'unda adetin gelmedi test yaptın negatif 30'unda negatif 31'inde negatif E çünkü geç yumurtlamışsın o dönemde de ilişki olmuş, döllenme geç olmuş oluyor normal döngünden. Normalde adetin ilk günü ya da gecikmenin ilk günü, yani 29'unda 30'unda çıkacak olan pozitif test bu senaryoda ayın 6'sına 7'sine sarkıyor. Ama tabii ilişki lazım geç döllenme için
Şimdi adet takvimime baktım ekimin 8 9 10 u için yüksek gebe kalma ihtimali diyor ve 10.cu tarihin üzerinde yumurta işareti var. 11 12 13 14 ekim içinde gebe kalma ihtimali orta diyor 14 ekimden sonraki gunler için hamile kalma düşük diyor. Yani geç döllenme olayı benim için hala devam ediyor demek mi ? Bilmediğim ve anlamadığım için senide bu kadar bunalttım kusuruma bakma ne olur

Şimdi adet takvimime baktım ekimin 8 9 10 u için yüksek gebe kalma ihtimali diyor ve 10.cu tarihin üzerinde yumurta işareti var. 11 12 13 14 ekim içinde gebe kalma ihtimali orta diyor 14 ekimden sonraki gunler için hamile kalma düşük diyor. Yani geç döllenme olayı benim için hala devam ediyor demek mi ? Bilmediğim ve anlamadığım için senide bu kadar bunalttım kusuruma bakma ne olur
Hayır, onun için son cümleyi yazdım, geç döllenme için o dönem ilişki lazım. Sen 10.gün yumurtlamışsın tahmini ama geç yumurtladığın bi aydı diyelim 20'sinde yumurtladın. Bunun döllenmesi için 20'sinde ilişki olması lazım, sende zaten tek ilişki olmuş onun üzerinden hesaplaman lazım

Size özelden mesaj atabilir miyim ?

Anam burada anlattığımdan farklı bişi anlatmıcam ki 🥹
Şimdi ben yumurtlama tarihi hesaplamasına baktım. Dedim ya normalde 20sinde adet oluyordum diye. 20 sindeki adet tarihim göre hesapladığımda yumurtlama tarihi 4 ekim çıkıyor. Ama geçen ay 20 sini geçmişti adetim 25 i diye hatırlıyorum. 25 ine göre hesapladigimda 9 ekim çıkıyor. Geç döllenme konusu bende söz konusu olabilir mi bu çıkan sonuçlara göre

Şimdi ben yumurtlama tarihi hesaplamasına baktım. Dedim ya normalde 20sinde adet oluyordum diye. 20 sindeki adet tarihim göre hesapladığımda yumurtlama tarihi 4 ekim çıkıyor. Ama geçen ay 20 sini geçmişti adetim 25 i diye hatırlıyorum. 25 ine göre hesapladigimda 9 ekim çıkıyor. Geç döllenme konusu bende söz konusu olabilir mi bu çıkan sonuçlara göre
İlişki bazlı bakacaksın yumurtlama bazlı değil

X