Nakış Kanaviçe işlemenin püf noktaları var mı? Siz nasıl kanaviçe işliyorsunuz?

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

decemBer

medeniyet bekarların omuzlarında yükselecek
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2007
5.774
4.341
kanaviçe pano işlerken (düz etamin kumaşına, dergiden gördüğüm deseni işlerken yani) ben her renk için kumaş üzerinde tek tek nokta halinde ispirtolu kalemle işaretliyorum, sonra üstünden işliyorum. etrafımdakilere sordum, herkes baka baka yapıyomuş desene. nasıl ya? dedim. insanın kafası karışır ya, 3 sağ sonra alta 2 çarpı bilmemne, tekrar dergiye bak vs vs.

30a 40lık bişi işliyorum şu sıra. öle seccade deseni gibi deil baya tablo yani. benimki dışında kolay bi yolu olan varsa bi akıl versin rica edicem. siz nası işliyosunuz bunları?

merhaba decemBer,
butun semalar kare seklınde verilir 5x5 veya 10x10 ben kursun kalemle etamının uzerine ayni kareleri cızip oyle isliyorum

iste etamınınmın cızılı seklı

semaya bakarak islemek cok daha kolay umarım yardımcı olabilmisimdir

XXXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
canko bacım süpermişsin yaa. çok saol çok teşekkür ederim sana. inanırmısın bazen o kadar özenli başlıyorum sonra sıkılıp bırakıyorum bu yüzden. maşallah sen ne kadar güzel şeyler işlemişsin ellerine sağlık. :13:

kare olayı hiç aklıma gelmemişti. bi de son resimde ataçla şemayı tutturmuşsun kumaşa o da süper fikirmiş bayıldım.

bi de annem bana etamin kumaşında kasnak kullanılmaz, düz deliksiz kumaş olursa kullanılır demişti ama görüyorum ki sen kullanıyosun bazısında. daha mı rahat oluyo dersin, ben de alıyımmı kasnak? :26:

başka fikir varsa böyle güzel aklına gelen, vaktin olduğunda paylaşırsan çok sevinirim..

imkanın varsa karsına ataçla şemayı tuttur o zaman takip etmek cok kolay etamini rahatlıkla kasnakla gerebilirsin uzerine isledigin zaman ipler cok daha duzgun eger kullanmadıysan ilk basta biraz zorlansan da kısa surede alısıyosun insan sora sora cok sey ogrenebilır sıkılma sor yardım edebilirsem yazarım bende herseyı forumlardan ogreniyorum sana ozel mesaj maılımı gondercem ordan da yazabilirsin

tamam gördüm mesajı teşekkür ederim.

kasnakla çalışmaya başladım şimdi. foto koyayım ben de bi ara, nası yapıyorum iyi mi yapıyorum diye fikrinizi alayım.

peki arkadaşlar kanaviçenin etaminin altında düğüm işini nasıl yapıyorsunuz.yani renk renk bişi yapınca altı çok kötü oluyo.bi sürü düğüm ve ip oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…