Kızlar benim 12 yıl önce çürük dişim için dr gitmiştim.Doktor dolgu yapıcaz dedi.Oydu bir güzelll temizledi içini .Sonra içine sinirini öldürmek için ilaç koyucam dedi.Koydu içine ilacı sonra içine geçici dolgu koyup kapadı eve yolladı beni.Sonra tekrar çağırdı gittim geçici dolguyu çıkardı sonra gerçek dolguyu yerleşitirdi...Ya benim merak ettiğiğimm bu farklı bir kanal tedavisimii.buysa eger benım sıdmı dişin siniri ölmüşmükikaydirigubbakcemile3
nasıl ilaçmış şekerim bu benimki berbat bişeydi ömrümden ömür gitti
benimde 8 yıl önceki dolgum agrı yapmaya başladı ve dişetim şişti.doktoruma gittim.kökünde iltihap oldugunu sanıyorum film çektir getir dedi.filmde kökünde büyük oranda iltihap ortaya çıktı.dişini kurtamak için kanal+dişin iltihaplı kısmını temizliycem dedi.hiç uyusturmak için igne yapmadı cünkü igne yapsamda kökü uyusturmaz (ilitihap oldugu için)dedi.kanal tedavisine basladık.yaklasık bir ay oldu.hala ıkı gunde bır tedavi için dr a gidiyorum.ıkı kutu antibiyotik yuttum.yarın yine randevum var.bana yaptıgı ameliyat gibi bişey degil lkorkma tabii aynı sey ise.kücük bir aletle her gıttıgımde kökü temizliyor.acı hissediyorum ama dayanılacak ölçüde(benim agrı eşigimin düşük olmasına ragmen)her gıdısımde gecici dolguyu cıkarıyor,köke anitibiyotik igne yapıyor,küçük kürdan gibi sey var ilaclı onu koyuyor,dolguyu kapatıyor,yolluyor...hala devam edyiyoruz ıltıhap bı turlu kurumadı ama ben gec kalmsıtım.umarım dişimi kurtarırız.sanada geçmiş olsun ...Selam arkadaşlar
Benim bi dolu kanal tedavisi deneyimim oldu, dişçiden de ödüm kopar ama ilk an hissettiğim iğne acısı dışında inanın kanal tedavisinde hiçbir şey hissetmiyorsunuz.. Ayrıca tüm sıkıntılarınız da yok oluyor.
İlk kanalım bundan 17 yıl önce olmuştu, sonra o dişin kökünde geçen hafta yani. iltihap oluştu. Dişi kurtarmak için önce apikal rezeksiyon yapacağını söyledi doktor, yani iltihabın ve kökün hastalıklı bölümün temizlenerek alınması... ÖDÜM PATLADI! :tomato: ameliyat gibi bir şey dedi.
Bunu daha önce yaptıran arkadaşlar varsa, çok ağrılı oluyor mu, ne kadar sürüyor ve nasıl bir şey??? lütfen cevap yazın..
Bir de bu uyuşturucu iğneden önce bir sprey sıkıyorlarmış, ondan sonra iğne yapılıyor muşki bu sprey önce diş etini uyuşturuyormuş, ama bana bugüne kadar hiçbir doktor bu spreyi sıkmadı.. Nasıl oluyor? Kendi doktoruma da daha sormadım, zaten aramaya korkuyorum. Yarın ya da pazartesi operasyon olacak, acil bilgiye ihtiyacım var,
Buna benzer operasyon geçirenler yazarlarsa çookkk çokkk sevinirim..
Merhaba arkdaşlar en son sizlerin yazıdklarından güç alıp kanal tedavime başlamaya karar vermiştim.. :1shok:
İyi ki de başlamışım gerçi çok ağzım yoktu ama ilerde daha beter olmasından iyidir şimdiden önlem almak. :lepi:
Hiç de o kadar korktuğum gibi geçmedi, iğneden sonra uyuştu zaten birde olup biteni görmemek için gözleirmi hiç açmadım (arada bi türükmek gerekiyodu türükdüm hemen geri kapattım) :1rolleyes: birde o oyma sesini duymamak için yanımda mp3 ümü götürdüm o olmasaydı telden dinliycektim son ses de açtım hem müziğe konsantre oldum yapılan işi düşünmemek için, hemde o seslerden daha çok korkmaktan kurtuldum.. :dance:
pekde acımadı aslında ama 1 hafta sonra tekrar gel dedi asıl film o zaman başlıycak sanırsam. uyuşuklukda yavaş yavaş geçiyor acı olur mu bilemiyorum ama olursa yazarım..
korkmayın kızlar... benim yöntemlerimi de deneyebilrisiniz :smiley-cool:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?