Kanada başbakanı, Suriyeli mültecileri kapıda karşıladı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Kanada başbakanı, Suriyeli mültecileri kapıda karşıladı

http://www.diken.com.tr/kanada-basbakani-suriyeli-multecileri-kapida-karsiladi/

Kanada hükümetinin, şubat sonuna kadar 25 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye yerleştirme sözünün ardından, ilk grup mülteciyi taşıyan askeri uçak dün gece Toronto’ya vardı.

Fotoğraflar: Reuters

163 mülteci Toronto Havaalanı’nda, Başbakan Justin Trudeau tarafından karşılandı. Trudeau uçaktan inen Suriyeli çocuklara, kendi elleriyle kaban ve montlar hediye edip giydirdi.

Gönüllülerle birlikte uçağın Toronto’ya varışını beklerken, havaalanı personeliyle ‘selfie’ de çektiren Trudeau, “Bu çok güzel bir gece. Bir uçak dolusu yeni Kanadalı’ya, Kanada’nın ne demek olduğunu anlatmakla kalmayıp aynı zamanda tüm dünyaya, çok zor bir durumdan kaçan bu insanlara kalbimizi nasıl açtığımızı da göstereceğiz” dedi.

Göç, sağlık ve savunma bakanlarıyla Toronto belediye başkanı havaalanında Trudeau’ya eşlik ederken, muhalefet partilerinin yetkilileri de mültecileri karşılama töreninde hazır bulundu.

İkinci mülteci uçağı da Cumartesi günü yaklaşık 300 Suriyeliyi Montreal’e götürecek.

yakışıklığının yanında bana çok mütevazi gelen biri..
yaptığı davranışlar çok güzel.. bunları show için mi yapıyor, gerçekten öyle birimi bilemiyorum..
türkiye g20 zirvesin de selfie çektirmişti kapıda..

hiç yapmacık durmuyor,öle hissediyorum,ve bence istikbalı parlak,

İnsanları sempatik yapan yaptıkları yapmadıklarıdır dış görünüş bir yere kadar umarım mutlu ve huzulu olurlar darısı diğer acı çeken savaş çocuklarının başına

Son derece sempatik olduğu kesin de çok iyi oynamıyordur inşallah.
YAni artık gözümüz alıştığı için herkese ilk bakışım oyunun bir parçası mı şekline geldi artık.
Keşke siyasette hep bunlar gibiler olsa.
Ama bizim ülkemizde olsa aynen de şunu deriz " şirin görünmeye çalışıyor" bu da bir gerçek.
Ancak tabi bizim ülkemizle adamın ülkesini bir tutamayız. Kanada refah seviyesi yüksek bir ülke kendi vatandaşına açlık sınırı maaş verip başkan saraylarda oturup saray üstüne saray restore ettirmiyor. yani bizde bu tür bir yardım dağıtımı abes olabilir ki kendi vatandaşımıza veremiyoruz ama orada normal sayılabilir.

Taze başbakanımız bizzat oy verdim kendisine. İnşallah samimidir artık siyasetçilere güvenimiz kalmadı malum. Avrupa mültecileri ölüme terkederken liberal hükümetin 25 bin suriyeliyi getirmesi takdir edilesi oyun bile olsa. En azından ölüme terketmedi. Bu adam müslümanları da seviyor, ayrıca başbakan olduğunda şehrin metro istasyonunda insanların içine karışıp tebrikleri kabul etti, selfie çekildi, kucaklaştı halkla. Kanada uzun zamandır ırkçı bir devlet tarafından yönetiliyordu göçmenlerin ve bazı vatandaşların sivil haklarına el atmıştı insanlar ilk kez bir seçimde ciddi şekilde tavrını koydu inşallah hayırlısı olur. Darısı Türkiye'nin başına!

huu türkiyede 2 milyonu aşkın Suriyeli var. kimse almazken türkiye alıyordu. iyi biliyorsunuzdur yine yazayım dedim. 25 bin zengin Suriyeli alınca ne iyi başkan oldu.

Evet dogru 2 milyondan cok fazla Suriyeli var.. ac, sefil, evinin kirasini odeyemedigi icin kizini ev sahibine 2.es olarak veren, yaptigi cizimleri yok parasina yurdum insanina satip onlara binlerce lira kazandirdigi halde kendi gecinemeyecek kadar az kazanan.. yedigi yemegin parasini odemeyen, saga sola satasip sonucta ceza bile almayan vs.. ornekleri cogaltabilirim..

Keske biz de 25bin alsaydik da onlara INSAN gibi yasama sansi verseydik.. 2 milyonu sefil edecegimize..

Ağzına sağlık ofisim inan yazmaya üşendim, adam 25 bin mülteci alıyor ama havalimanında sağlık kontrolünden geçirilip özel yerlere yerleştiriliyor bu insanlar, sokağa atılmıyor, daha fazla bile alabilir ülkenin kapasitesi yüksek ama avrupaya kıyaslanınca gayet iyi bir rakam bence.

Hergun bilmem kac kisi Avrupaya kacacagim diye ölüyor bizim denizlerde.. bir Suriyeliye soruyorlar neden Tr de kalmak yerine Avrupaya gitmeye calisiyorsunuz hem de olmek pahasina diye, adam olmek Tr de yasamaktan daha iyi açız burada diyor.. ama yurdum insani icin sayi onemli kalite degil sirinem, o yuzden on milyon olsun ama rekor bizde olsun :)

zenginmi..
adam kıyafet veriyor. fotoğraflarıdamı görmedin. zenginin monta ihtiyacı olurmu. b iraz mantık ya

Aynen ayrica bize de zenginleri geldi.. sabah tv de soyluyordu kadin, Suriyede sirketimiz vardi ama burada temizlik isine gidiyoruz diye.. sanki bizimkiler zengini aldi da bir seyler degisti :) komik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…