• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan uyuşmazlığı

ksksnm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
9
2
36
34
İzmir
Merhaba kızlar 'kan uyuşmazlığı' konusunda birçok konu açılmış ama benim durumum daha farklı Şöyle ki; ilk evliliğimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı yoktu hamile kaldım ve 6 haftalıkken kürtaj oldum.Yaza düğünüm var ve eşimle aramda kan uyuşmazlığı var :( ilk kürtajda iğne vurulmadım gebeliğimde bir sorun oluşur mu sizce?

Merhaba kızlar 'kan uyuşmazlığı' konusunda birçok konu açılmış ama benim durumum daha farklı Şöyle ki; ilk evliliğimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı yoktu hamile kaldım ve 6 haftalıkken kürtaj oldum.Yaza düğünüm var ve eşimle aramda kan uyuşmazlığı var :KK43: ilk kürtajda iğne vurulmadım gebeliğimde bir sorun oluşur mu sizce?
Hayır gerekmez canım için rahat olsun

Merhaba kızlar 'kan uyuşmazlığı' konusunda birçok konu açılmış ama benim durumum daha farklı Şöyle ki; ilk evliliğimde eşimle aramda kan uyuşmazlığı yoktu hamile kaldım ve 6 haftalıkken kürtaj oldum.Yaza düğünüm var ve eşimle aramda kan uyuşmazlığı var :KK43: ilk kürtajda iğne vurulmadım gebeliğimde bir sorun oluşur mu sizce?
Oluşursada iğnesi var canm korkma

28. Hafta da mı bilmiyorum ama benim kanamam olmuştu doktor 9 haftalıkken uyuşmazlık iğnesi vurdu 3 hafta sonra tekrar test yaptırdı şimdi sonuç bekliyorum eğer tutmazsa tekrar iğne vuruluyor mutfaka hamile kalmadan önce doktora başvur yanılmıyorsam hamilelikten önce de iğne vuruluyor

Sorun olusup oluşmayacagini bilmek çok basit. bir teste bakiyor indirekt coombs testi var etkişleşim olmuşsa sonuç pozitif çikar olmadiysa negatif çikar mutlaka yaptir ;)ama çok küçük gebelik kayiplarinde etkileşim olma ihtimali zayifmiş..ben de ilk kürtajimda iğne vurulmadim ve sorun olmadi ama yine de testini yaptir öyle hamile kal

Sorun olusup oluşmayacagini bilmek çok basit. bir teste bakiyor indirekt coombs testi var etkişleşim olmuşsa sonuç pozitif çikar olmadiysa negatif çikar mutlaka yaptir :KK66:ama çok küçük gebelik kayiplarinde etkileşim olma ihtimali zayifmiş..ben de ilk kürtajimda iğne vurulmadim ve sorun olmadi ama yine de testini yaptir öyle hamile kal
Bu testi gebelik öncesi yaptircam değil mi? Çok teşekkür ederim :)

İlk eşin negatif sen de negatifsin o zaman. Pozitif bebek olması imkansizdir ve iğne yapılmaz. Müstakbel eşin pozitif. Sen negatif. Gebelikte indirekt coombs testi yapılıyor. Bazı drlar hem gebelik hem gebelik sonrası iğne vurduruyor bazıları ise sadece doğum sonrası. Hamile kaldığında drun soracak zaten. İçin rahat olsun.

Sorun olusup oluşmayacagini bilmek çok basit. bir teste bakiyor indirekt coombs testi var etkişleşim olmuşsa sonuç pozitif çikar olmadiysa negatif çikar mutlaka yaptir :KK66:ama çok küçük gebelik kayiplarinde etkileşim olma ihtimali zayifmiş..ben de ilk kürtajimda iğne vurulmadim ve sorun olmadi ama yine de testini yaptir öyle hamile kal
Kan uyuşmazlığı yokken niye test yaptırıyor? Bir üye de iğne demiş.. Hiçbir şeye gerek yok. İki negatif kişiden + bebek olması imkansız. Test de iğne de gereksiz.

Mutlaka git doktora iğnelerini vurulman gerekiyo
O iğne kürtaj ya da doğum sonrası baba +, anne - ise yapılıyor. Konu sahibi ilk eşiyle kan uyuşmazlığı olmadığını söylüyor. Yani ilk eşi de kendi de -. Uyuşmazlık olmuş olsaydı da artık vurulmaz. 72 saat içinde vurulması gerekirdi.

Kan uyuşmazlığı yokken niye test yaptırıyor? Bir üye de iğne demiş.. Hiçbir şeye gerek yok. İki negatif kişiden + bebek olması imkansız. Test de iğne de gereksiz.
Tabiki uyuşmazlik yoksa etkileşimde olamayacagindan iğneye de gerek yok ..öyle panik yapmiş ki ben de ilk eşimle kan uyuşmazligi vardi diye okudum :)

Umarım ya nedense çok korkuyorum :KK43:
Canim ben senin yazdiklarini ilk eşinle uyuzmazlik var diye okudum o yuzden test yaptir dedim .ama zaten yokmuş uyuşmazlik o yüzden hiçbir sıkınti yaşamayacaksın sadece gebe kaldiginda olur da kanaman olursa doktoruna uyuzmazligini belirt aklinda olsun;)

O iğne kürtaj ya da doğum sonrası baba +, anne - ise yapılıyor. Konu sahibi ilk eşiyle kan uyuşmazlığı olmadığını söylüyor. Yani ilk eşi de kendi de -. Uyuşmazlık olmuş olsaydı da artık vurulmaz. 72 saat içinde vurulması gerekirdi.

Ama şuan ki eşiyle kan uyuşmazlığı var biri negatif biri pozitif bu yüzden iğne vurulması gerekiyor benimde eşimle kan uyuşmazlığımız var ben negatifim o pozitif ve hamileyken kanamam olduğunda iğne vuruldum şimdi tekrar bakılcak ve uyuşmazsa tekrar iğne vurulcak ve hamilelikten sonra da bebeğe vurulcak

Evet. Ama bayan daha evlenmemiş bile. Gebeliği olacağı zaman Dr soracak zaten kan grubunu. Kanaması olursa yapacaklar. Bazen yapmıyorlar bile. Ben 2 gebeligimde düşük tehditi yaşadım ikisinde de vurulmadım. Ama 10 haftalık bir dusugum oldu, onda vuruldum. Gebeligin erken dönemlerinde olan kanamalarda yapılmıyor. Belirli bir haftayı geçince yapılıyor. Dru yönlendirecektir zaten.

Evet. Ama bayan daha evlenmemiş bile. Gebeliği olacağı zaman Dr soracak zaten kan grubunu. Kanaması olursa yapacaklar. Bazen yapmıyorlar bile. Ben 2 gebeligimde düşük tehditi yaşadım ikisinde de vurulmadım. Ama 10 haftalık bir dusugum oldu, onda vuruldum. Gebeligin erken dönemlerinde olan kanamalarda yapılmıyor. Belirli bir haftayı geçince yapılıyor. Dru yönlendirecektir zaten.
Doktor illaki soruyor kan grubunu .. ama bazen dikkatlerinden kaçabiliyor çunku benim basima geldi 3 hafta kanama olunca iğne vurulmam gerekiyor mu rh uygunsuzlugum var deyince aaa siz de uyuzmaźlik vardi fln dedi. o yüzden bilsin boyle bir şey olduğunda doktora soylesin iğneyi uygun görürse vururlar zaten ..ama dedigin gibi küçük gebelik kayiplarinda etkilesim olma olasiligi azmiş ben de ilkinde iğne vurulmadim kürtaj sonrasi bir şey olmadi allahtan ..

Ben daha 8 haftalıkken kanamam oldu iğne vuruldum nevsunun dediği gibi doktorların gözünden kaçabiliyo hatta bana doktor hangi doktora gidersen git kan uyuşmazlığı olduğunu belirt iğne vurulduğunu belirt sistemde görünse bile gözden kaçabiliyor dedi... Hatta doktorum bana bir sonraki kontrolünde gel tekrar uyuşmazlığına bakalım dedi gittiğimde unutmuştu ben hatırlattım düşükten ziyade çocukta ilerde problem olabiliyomuş uyuşmazlıkta bu sorunu yaşadığım için az bucuk biliyorum

Back