kan uyuşmazlığı

melos34

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
317
187
303
37
Bursa
selam arkadaşlar bilgilerinizi rica ediyorum. eşimle aramda kan uyuşmazlığımız var korunmadığımız ilk seferde gebe kaldım. adetım gecıktı test yaptım pozitif dr a gittiğimde ultrasonda görünmedi kan tahlili istedi kandada değerim 2047 oda pozitif. ama dr görünmediği için dış gebelik riskinden bahsetti bu sebeple sormayıda atladık kan uyuşmazlığı için iğne gebelikten öncemi yaptırılmalıydı sonrasındamı. ayrıca 2. - 3. haftada gebelik kesesinin görünmemesi doğal diye bilgi edindim. doğrumudur ?

merhaba,bildiğim kadarı ile kan uyuşmazlık iğnesi doğumdan hemen sonra vuruluyo.halama öyle yapmışlardı..kese de 5-6 .haftalarda görünüyor.ama senin değerin biraz yüksek açıkçası .çoğul gebelik olmasın :))belkimde ikiz doğurucan şekerim.İnşallah hamileysen sağ salim bebğini kucağına alırsın.sevgiler.

çok teşk. ederim bilgi için
ayyy deme öyle çoğul gebelik falan korktum. neyse allah herşeyin hayırlısını nasip etsin

Henüz rahime düşmemiş olabilir kanal içindeyken görünmesi mümkün değil çünkü.. Kan uyuşmazlığı iğneside doğumun peşinden yapılıyor.. Hayırlı olsun..

Meloş34;

Öncelikle bebeğini sağlıkla kucağını almanı dilerim.

Benimde eşimle kan uyuşmazlığımız var. Genelde doğumdan sonra bebeğin kanına bakılarak eğer bebek kanını anneden aldıysa yani (-) ise sorun yok. Ama babadan aldıysa (+) ise anneye rh uyguzsuzluğu iğnesi vuruluyor.

Ama hamileliğin içinde herhangi bir kanaman yada kirlenmen olursa kanamanın başladığı andan itibaren 72 saat içinde iğneyi vurunman gerekiyor.

Bende 6 haftalık hamileyim ve dün akşam kahverengi bir akıntı geldi. Doktora başvurduğumda rhogam ve progestan iğnesi vurdu. Ve hap olarak Progestan verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…