• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan uyuşmazlığı

aygxuxl65

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
80
1
86
41
Van
arkadaşlar kan uyuşmazlığı hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın.18 haftalık hamileyim ve bu durumu yeni öğrendik.ne yapacağımı bilmiyorum.dünyam yıkıldı.
 
selam canım korkulacak bişi yokk doğumdan sonra bebeğin kanı senınle aynıysa problem yokk eğer pozitıf ise bi iğnesi varr 42 saat içinde vurulman gerekiyırr zaten hastane sarılık ihtimaline karşı tedbırlı ...ilerki haftalarında doktora hatırlattt devamlıı o senı yönlendirirr kolay gelsınnnnnnnnn canımmmmmmmm
 
Ayrıca bi ekleme yapayım arkadaşıma:İğnesi var evt ancak ilk doğum da kan uyuşmazlığı risk taşımıyor.İkinci doğumda iğne vuruluyor ve çokta önmli değil,sıkıntı yapacak bir durum değil iğne yapıldığı takdirde...Geçmiş olsun cnm
 
Merhabalar canım...
Eşi ve bende de kan uyuşmazlığı var ilk doğumda risk taşımıyor fakat ikinci ve sonrası doğumlarlarda kesinlikle takip edilmesi ve önemsemesi gereken ciddi bir durum...
Bana doğumdan hemen sonra rhogam iğnesi vuruldu...
Rhogam (Anti-Rh immünglobulin) yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Bu ilaç Rh-negatif kadınlara verilir ve böylece bu kadınların, bebeklerinin kırmızı kan hücrelerine karşı antikor üretmeleri engellenir. 1968 yılından beri milyonlarca Rh-negatif kadın Rh-pozitif bebek doğurduktan sonra ve/veya kürtaj ya da düşük sonrasında Rhogam aşısı olmuştur. Sonuç olarak Rh-hastalığı vakalarında dramatik bir düşüş görülmüştür. Bununla birlikte, her 100 Rh-negatif kadının, yaklaşık olarak 2'si doğumdan önce antikor üretir. Mevcut bilgiler bu durumun en çok hamileliğin son 12 haftası sırasında (gebeliğin 23-40 haftalarında) oluştuğunu göstermektedir. Araştırmalar, hem hamilelik sırasında hem de doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde Rhogam verilmesinin bir kadının antikor üretme şansını yüzde 2'den binde 2'ye düşürdüğünü -yaklaşık olarak % 90 oranında bir azalma- göstermiştir.
Hakkında hayırlısı olsunca canım stres yapma bebişe zarar....;o)
Hayırlısı ıle melegıne kavusmanı dılerım...
Sevgılerımle

 
Merhaba bilgiler için teşekkür ederim bizimde kan uyuşmazlığımız var ama bundan önce bir düşüğüm 1 tanede karnımda öldü ikisindede kan uyuşmazlığı iğnemi hemen vurdurdum şimdi bu gebeliğimde doğumdan sonramı bakılacak yoksa hamileliktede yapmam gereken birşey varmı acaba
 
sadece ıgne olmak yeterlı dıye bılıyorum bır de doğum sonrası ıgnesı var sanırım. korkulacak bır sey degıl yanı
 
malesef ben kan uyuşmazlığından kaybettim bebeğimi düşük yaptıktan sonra içeride kalan parçayı da kürtajla aldıktan sonra iğne vuruldu. siz siz olun ne olursa olsun ilk hamilelik diye önemsememezlik etmeyin.hamile kaldığınızda ilk doktor muayenesine gidince ilk uyuşmazlık olduğunu söyleyin ona göre doktor sizi yönlendirir. kan uyuşmazlığında bir kere iğne vuruluyor daha sonra doğumda vuruluyor demişti bana hemşire.
 
arkadaşlar kan uyuşmazlığı hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen yazsın.18 haftalık hamileyim ve bu durumu yeni öğrendik.ne yapacağımı bilmiyorum.dünyam yıkıldı.

biz nikah işlemlerinde bilioduk uyuşmazlık olduğunda zaten hamile kaldım doktorum indirect coombs adlı bi test istedi sorun çıkmadı 2. çocukta aşı vurulmak gerektiğini biliorum korkulacak bişi yok cnm korkma
 
Annemle babamda da kan uyuşmazlığı vardı, ama annem ben doğduktan sonra 48 saat içinde yapılması gereken aşısını yaptırmış ve benden 5 sene sonra doğan kardeşim de tamamen benim gibi sağlıklı doğdu. İçinizi ferah tutun yani.
 
Back