Gebeliğe Hazırlık KAN UYUŞMAZLIĞI HAKKINDA

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Gonulmeyvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Mart 2019
14.091
49.404
598
Sevgili anneler anne adayları kan uyuşmazlığı ile ilgili bilgisi olan varmı? Çok garip biliyorum ama yeni öğrendim 😏
Biraz araştırdım ama acaba öncesinde önlem alınması gerekir mi🤔
10 aydır bebek istiyoruz henüz hiç hamile kalamadım..😐

Aranızda kan uyuşmazlığı olan var mı ?
Bu şekilde gebelik geçiren..?

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
Şimdiden teşekkürler 🤗

Eşimle bende vardı
İlk cocukta dogum yaptıktan sonra eğer bebeginiz eşinizin kan grubunu taşıyorsa bir sonraki bebeginizde sorun yasamamanız icin size iğne yapıyorlar
Eğer bebeginiz sizin kan grubunuzu tasıyorsa iğnede yapmıyorlar

ben varım ,kadın kan grubu negatif erkek kan grubu pozitif olunca uyuşmazlık oluyor.gebe kaldığınızda ilk kontrolde hastanede gerekli testler yapılıyor ve 28.haftada rhogam yani uyuşmazlık iğnesi yapiliyor.bebek doğunca bebeğin kan grubu annesininkindense tekrar bir iğneye gerek kalmıyor şayet babanınsan grubunu almışsa anneye bir igne daha yapılıyor.

Eşimle bende vardı
İlk cocukta dogum yaptıktan sonra eğer bebeginiz eşinizin kan grubunu taşıyorsa bir sonraki bebeginizde sorun yasamamanız icin size iğne yapıyorlar
Eğer bebeginiz sizin kan grubunuzu tasıyorsa iğnede yapmıyorlar

Çok sağolun bilgileriniz için inşallah hayırlısıyla hamile kalabilirim 😌

ben varım ,kadın kan grubu negatif erkek kan grubu pozitif olunca uyuşmazlık oluyor.gebe kaldığınızda ilk kontrolde hastanede gerekli testler yapılıyor ve 28.haftada rhogam yani uyuşmazlık iğnesi yapiliyor.bebek doğunca bebeğin kan grubu annesininkindense tekrar bir iğneye gerek kalmıyor şayet babanınsan grubunu almışsa anneye bir igne daha yapılıyor.

Çok teşekkürler gebelik öncesinde herhangi bir kontrol yada önlem almamıza gerek varmı peki

Evlenmeden önce nikah için istenen testlerde buna da bakılıyor ve doktor baktığı her şeyin sebebini açıklıyor. Duymamış olmanız ilginç.

Evlenmeden önce nikah için istenen testlerde buna da bakılıyor ve doktor baktığı her şeyin sebebini açıklıyor. Duymamış olmanız ilginç.

Çok teşekkürler gebelik öncesinde herhangi bir kontrol yada önlem almamıza gerek varmı peki
hayır gebe kalınca zaten tüm tetkik ve testler yapılıyor orsa sizi yönlendiriyorlar.eger sizin kan grubunuz negatif çıkarsa eşinizinde kan grubunun öğrenilmesini isterler ve size gerekli bilgilendirmeyi sağlarlar.

Back