• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kan uyuşmazlığı bebeğim sarılık:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim oğlumda da sarılık vardı. 1 gün fototerapi gördü 2.gün çıktı 17 lik bi değerden 9 a düşmüştü. Uzayan anne sütü sariligiydi. uzun süre geçmeyen sarılıga bu isim veriliyormus. Normalde sarılık olan bebek uyur derler asla uyumuyordu :) 3.ayin sonunda tamamen geçti.
Tez zamanda acil sifalar

Benim oğlumda da sarılık vardı. 1 gün fototerapi gördü 2.gün çıktı 17 lik bi değerden 9 a düşmüştü. Uzayan anne sütü sariligiydi. uzun süre geçmeyen sarılıga bu isim veriliyormus. Normalde sarılık olan bebek uyur derler asla uyumuyordu :) 3.ayin sonunda tamamen geçti.
Tez zamanda acil sifalar
Benimde 2 ay bitti hala sarilik ama cook az.. doktor bisey yok dedi ama bu ayin sonunda gecer insallah.. baya uzadi sanki seninde ayniymis insallah benimkide gecer :/

bebeğimin sarılık değeri 16 çok korkuyorum gözü hep kapalı çok halsiz:KK43: Alahım bütün hastalara şifa versin
Bol bol emzir canım benim 2 saatte bir emzireceksin. Gece saatini kur şakın şakın erteleme. 2 saatte bir emzirerek kaç bebek kurtuldu biliyorum

Rabbim şifa versin. Bizde de kan uyuşmazlığı var. Kızım da 1 gece hastanede yattı, ertesi gün gayet iyiydi. Hastaneden çıktıktan sonra bol bol emzir gerekirse mama takviyesi yap. Ne kadar çok bez kirletirse o kadar çabuk sarılığı geçer.

Benimde 2 ay bitti hala sarilik ama cook az.. doktor bisey yok dedi ama bu ayin sonunda gecer insallah.. baya uzadi sanki seninde ayniymis insallah benimkide gecer :/
3.ay bitiminde tamamen geçiyor. İnşallah sizinki o kadar sürmeden geçer.

Allah acil sifalar versin ama sarilik tedavisi olan birsey.. bu yuzden once siz sakin olun.. kan uyusmazligi bizde de vardi ama sorun olmadi dogumda.. dogumdan sonra bebisin de kan grubuna bakip bana igne yaptilar.. benim suan 3.aya girmis bebegim var ve inan hala sarilik.. cok az ama hala var.. cuma gunu dr gittigimizde bazi bebeklerde uzun surer dedi bizde hala bekliyoruz.. sen sadece cocugunu uyuyor diye ac birakma 2 saatte bir zorla uyandir ve besle.. verebiliyorsan anne sütü etkili diyorlar.. gerci benimki 24 saat meme de ama hala sarilik..
Sakin ol stress yapma çözümü var endiselenme..
Bizdede vardi.o vurduklari igne ne icin biliyor musunz.bebege degilde bize vurulan

bebeğimin sarılık değeri 16 çok korkuyorum gözü hep kapalı çok halsiz:KK43: Alahım bütün hastalara şifa versin
Canim valla benimki 4 ay kara sari gezdi. Degeri 12 lerdeydi. Hic bi tedavi yapilmadi bile.Seninkide cok yuksek degil hemen duser zaten tedaviyle. Uzulme 20 nin ustu problem

Rabbim şifasını versin korkmayın hemen hemen her yeni doğanda oluyor.

Sakın üzülme sıkılma allahın izniyle gecicektir geçmese benim yaramaz oğlumun ki gecmezdi 20 lere felan çıkmıştı bi hafta hastanede yattik ama tamamen geçmesi iki ayı buldu çok sıkıntılı bi sürecti benim için ama sürekli emzir ne kadar çok kaka yaparsa o kadar çok çabuk gecer

korkmayin bizdede uyusmazliktan dolayi 3 ayi gecgin sarilikti kizim kendi kendine gecti isina filan girmedi biraz gec geciyo uyusmazlik olanlarda acil sifalar diliyorum

Allah acil sifalar versin ama sarilik tedavisi olan birsey.. bu yuzden once siz sakin olun.. kan uyusmazligi bizde de vardi ama sorun olmadi dogumda.. dogumdan sonra bebisin de kan grubuna bakip bana igne yaptilar.. benim suan 3.aya girmis bebegim var ve inan hala sarilik.. cok az ama hala var.. cuma gunu dr gittigimizde bazi bebeklerde uzun surer dedi bizde hala bekliyoruz.. sen sadece cocugunu uyuyor diye ac birakma 2 saatte bir zorla uyandir ve besle.. verebiliyorsan anne sütü etkili diyorlar.. gerci benimki 24 saat meme de ama hala sarilik..
Sakin ol stress yapma çözümü var endiselenme..

Sizinki anne sütü sarılığı olmasın ?

Sizinki anne sütü sarılığı olmasın ?
Valla bilmiyorum ki yani kafam karisti baya.. tek memeden emziriyorum ben birde 3 satte bir 30cc mama takviyesi.. 1 ayda 1100gr aldi yani normal dedi doktor.. nasil gecer ki sut sariligi doktora gore onemsizmis geciyormus zaten cok az sadece gozunun kenarinda kaldi..

Valla bilmiyorum ki yani kafam karisti baya.. tek memeden emziriyorum ben birde 3 satte bir 30cc mama takviyesi.. 1 ayda 1100gr aldi yani normal dedi doktor.. nasil gecer ki sut sariligi doktora gore onemsizmis geciyormus zaten cok az sadece gozunun kenarinda kaldi..

24 saat anne sütü verilmeden tahlil yapılıyor
Deger duserse sut bır sure kesılıyorsu sanırım
Ama doktorun bilecegı iş bu tabi
Siz surekli emdiğinive sarılıgın aylardır gecmedıgını söyledıniz anne sutü sarılıgıda bu sekılde oluyor
Emiyor emdikçe bilirubin yukseliyor

24 saat anne sütü verilmeden tahlil yapılıyor
Deger duserse sut bır sure kesılıyorsu sanırım
Ama doktorun bilecegı iş bu tabi
Siz surekli emdiğinive sarılıgın aylardır gecmedıgını söyledıniz anne sutü sarılıgıda bu sekılde oluyor
Emiyor emdikçe bilirubin yukseliyor
Dogdur valla ama bizimki gun gectikce azaldi yani yukselse dikkatimi cekerdi diye dusunuyorum.. simdide cok az kaldi..
24 saat beni emmeden mumkun degil durmaz ki tahlili nasil yapicaz cocuk meme arsizi :D

evet canım ikinci çocuk birinci sıkıntı yoktu bu bebeğim harap oldu kan uyuşmazlığı serum taktılar sarılık içinde bekletiyorlar
Merhaba bu yaziyi yazali 3 yil olmus suan ayni durumu yasiyorum ilk cocukta problem yoktu 2.cocukta hamilelikte igne olmama ragmen sorun cikti. Hem rh hem abo uyusmazligi var bebegim 3 gunluk ve 16 bilirubinle hastaneye yatis yapıldı fototerapiye baslandi. Sizde bu surec nasil ilerledi beklemek cok zor bilgi verirmisiniz

Back