• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan testi

melo9898

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2023
32
14
8
27
Arkadaşlar merhaba
4+3 hamileyim dün sağlık ocağına gidip kan verdim ama bazı değerlerim pozitif ilk gebeliğim olduğundan tecrübesiizim. Biraz endişe ettim bu durum yaşayan varmı? Bilgilendirsiniz çok sevinirim.
1000058253.webp

IgG bahsedilen virüse karşı vücutta antikor olduğunu ifade ediyor yani vücut ya maruz kalmış da antikor üretmiş ya da aşı olduysanız ondan antikor üretmiş oluyor. iyi bir şey yani. IGM ise şuanda kanınızda var mı onu ifade ediyor. Aklınızda kısaca kalması için M mevcut G geçmiş demek gibi kodlayın. Rutin testlerde aynı değerleri görünce benim de aklım çıkmıştı maalesef, sonradan öğrendim bir şey olmadığını:)

IgG bahsedilen virüse karşı vücutta antikor olduğunu ifade ediyor yani vücut ya maruz kalmış da antikor üretmiş ya da aşı olduysanız ondan antikor üretmiş oluyor. iyi bir şey yani. IGM ise şuanda kanınızda var mı onu ifade ediyor. Aklınızda kısaca kalması için M mevcut G geçmiş demek gibi kodlayın. Rutin testlerde aynı değerleri görünce benim de aklım çıkmıştı maalesef, sonradan öğrendim bir şey olmadığını:)
Ay iyi bişey yanii görünce bi korktum stres ettim bilmediğimden içimi aydınlattınız teşekkür ederim :)

rica ederim ne demek aynı stresi yaşadığım için anlıyorum:))🤍
Peki sizin beta değerleriniz nasıl çıkmıştı?
Ben adet günümde gebelik testi yaptım pozitifti o gün kan verdim 136 çıktı 2 gün sonra sağlık ocağında kan verdim 265 çıktı bana biraz düşük gibi geldi ama sizce nasıl? Yani aslında 2.gün gecikmeyle beta 265 çıkmış oluyo

iki günde bir iki katına çıkması normali, minimum da %60 yükselmiş olması gerekiyor sizin de tam yükselmiş aslında değer iyi boşuna stres olmayın bence. benim daha yavaş ilerliyordu önceki gebeliğimde, yine de bebek sağlıklıydı

iki günde bir iki katına çıkması normali, minimum da %60 yükselmiş olması gerekiyor sizin de tam yükselmiş aslında değer iyi boşuna stres olmayın bence. benim daha yavaş ilerliyordu önceki gebeliğimde, yine de bebek sağlıklıydı
Ay teşekkür ederimm gerçekten içimi çok güzel aydınlatıyosun ya 🥹😂 ilk gebelik zormuş tecrübesizlik hele daha zor

Ay teşekkür ederimm gerçekten içimi çok güzel aydınlatıyosun ya 🥹😂 ilk gebelik zormuş tecrübesizlik hele daha zor
yaa sana özel gönderildim canım ahaha:) hamişsin ya ondan daha hassassın tabii bir de ilk bebek korkusu ama bütün tedirginliğini at gitsin her şey yolunda şuan çok şükür

Bugün betaya bakıldı tekrardan 600 çıktı kadın doğum gayet iyi gidiyo haftaya keseyi görmeye gidicez :)
ayy çok sevindim canım valla:) Allah isteyen herkese nasip etsin umarım sağlıkla ilerler kolay doğumlarımız olur 🤍🤍 hangi gün gideceksin canım kese haberlerini de bekliyorum:)

Back
X