Kan sulandırıcı iğne

ece006

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
466
2
318
Ankara
protein c 130sınır kabul edilirken benim 134 çıktı...1 yılın sonunda tedavisiz boş gebeliğim birde tedavi ile biyokimsayal gebeliğim var..kan sulandırıcı iğne kullanabileceğim söylendi..bu iğne gebelik oluşunca kullanmaya başlanacakmış...önceden kullanılması gerekmez mi?teşekkürler

merhabalar yanlızca protein c ile karar verilemez muhakkak diger tahlillerinizinde var olması gerekiyor onların tamamının yapılıp yapılmadıgını ve protein c yüksekliğini destekleyip desteklemediğine bakmak lazım eşiniz ve sizin de genetiğiniz yapıldı herhalde
dogal gebeliklerde ne zaman ve kesin kalacağınız belli olmadığı için gebe kalır kalmaz kullanılması daha uygun olur iğnenin dozacı da önemli
geçmiş olsun yardım edebileceğim ne olusa arayabilirsiniz 05332806460
sevgiler

hemosistetim 7,05
protein c 134
FAKTOR 5 NORMAL
anticardiolipin ıgG 20,3
B-Fibrinojen (-455 G >A heterozigot mutasyon
MTHFR (C677T) heterozigot mutasyon
ACE(I/D) D/D
APOE E 3/4

tahlil sonuçlarımda normal olanları yazmadım bu yukarda yazanların anlamı nedir..heterozigot mutasyon nedemek..aşılama öncesi folbiol ve apikobal başladık..aşılamanın ertesi günüde fraxiparine 0,3 iğneye başladım..açıkcası aklım karışmış durumda bu tarz kan sulandırıcı iğne ve aspirinin gebelik oluşmasına engel olduğunu o yüzden gebelik oluştuğu zaman kullanılması yönünde bir görüş olduğunu duydum.. sizce bu nekadar anlamlı?

merhabalar heterezigot mutasyon tasiyici olarak hastaligin sizde var oldugunu gosteriyor fakat anlatimi biraz karisik gelebilir cunku bu hastaliklarin bir kismi otozomal dominant yani tasiyici olmaniz da bile hastalik sahibi oluyorsunuz bazilari otozomal resesive yani hastaliga sahip olabilmeniz icin homozigot olmaniz gerekiyor ornegin yukarda b fibrinojen otozomal dominant mthfr ise otozomal resesive bir hastaliktir kan sulandiricilar gebelige engel olmaz gebeligin olustugu zaman ise gercek dozunda uygulanmasinda fayda vardir hikayenizi bilemedigim icin fazla yardimci olamiyorum gecmis olsun sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…