bende hamileligimde heparin kullanacagim,doktoruma sezeryan olmak zorundaymisim öyle duydum dedim,hayir öyle birsey yok tabiki normal dogumda yapabilirsin dedi...doktorlarda hep farkli görüstü.her kafadan bi ses cikiyor,olan bizlere oluyor tereddüte düsüyoruz.:18:ama ben her ikisi ilede bebegine kavusani duydum.Allah yardimcimiz olsun....
Canım panik yapma raht ol) ben internet sirelerinden okuduğum kadarıyla bunu öğrenmiştim . Pihtilasmanin sıkıntısı yok. Kan sulandirici kullandığımız icin , kanama kontrolü sezeryanla daha iyi saglaniyrmus durum bu.
Benim Dr umun riske atmamak dediği durum su ; 3 kayıp var bu bebek kıymetli bebek ben normal doguma bekletemem dedi, bu biraz da Dr umun tercihi. Ama araştırdığım okuduğum kadarıyla çoğunlukla sezeryan.
Mesela tup bebek ya da aşılama ile olan bebekleri de Dr lar sezeryanla alır, bu da onun gibi bi sey.
Benim ayın 15 inde doğumun olarak insallah. Bir hafta oncesinde kesecem aspirini. Anestezi Dr undan bir sey daha öğrendim, 1 hafta onceden kesilmezse aspirin epidural anestezi şansımız da olamıyormus bizim. Yani bizim kız 15 I'ni beklemez etken gelirse epidural bile olamıyor. Bu durumların nedeni tamamen kanama kontrolunu sağlamaktan dolayı.
Herkesin kendi tercihi ve Dr una güvenine gire değişir. Ben yanlış anlaşılmak ta istemem Dr un ne derse ona göre davranırsın.
Ben de hep normal dogum istiyordum, Allah'ım bize bunu nasip etmiş, saglicakla alayım da kızımı kucağıma. Zaten bu kadar yaşadığım seyden sonra normal dogum icin gün bekleyemezdim en de sezeryan taraftarıyım
Sagol canım benim insallah :) Allah hepimiz icin hayırlısını versin
Canım sorabilirsin tabi , ben de oyle heyecanla araştırıp duruyordum.
Ben dalinin sıvı deterjanini aldım. Yıkadık ve ütüledik hepsini. Kısa programda yıkadık zaten kirli degil. Çoğunlukla sevi bebe nin ürünlerini aldım. Cok sayıda zibin, kısa ve uzun kollu tulum aldım.
Bir tane cok parçalı hastane çıkışı aldım. Bir de 5 parçalı hastane çıkışı aldım. Bunlardan fazla fazla hastane çantasına koydum:)
Kendime de 2 adet sabahlii gecelik, 1 adet de pijama takımı aldım.
Artık her sey hazır kapıda bekliyor :)
Ben de bu hafta izne ayrıldım artık evde oturuyorum:))
Ben 36. Haftamın içindeyim. 34. Haftada iğneyi kesti Dr um. Su anda aspirine devam ediyorum. 38. Haftada da sezeryanla alacak.
Bundan önce 3 kaybım olduğu icin ve kan sulandirici iğne kullandığım icin riske atamam dedi.
Aspirini de doğumdan bir hafta önce kesecek.
Rehalcim, düşükler fazla olunca, bebislerimiz bizi cok bekletince Dr lar genelde sezeryan tercih ediyor.
Ama bu yine de Dr un kararı , Dr dan Dr a değişir.
Benim Dr um fazlaca panik , benm de hassasiyetimin de farkında o yuzden sezeryan kararı aldı.
canlarımm yaa ben iyice telaşlanmaya başladımm ama yaaa ama o dediğinizi araştırdım ben kızlar herkez için geçerli değilmiş yaaa pazartesi daha net öğrenecem yaa bakalım artık kızlar ama sizde telaş yapmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?