How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Kan sulandırıcı iğne kullanıp normal doğum yapanlar?????

pinkk87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2012
239
0
46
37
İstanbul
arkadaşlar ben günde 2 kez cleaxne 4 lük iğne kullanıyorum.dr um normal doğum yapabilirsin dedi.nette araştırdım çoğu sezeryan oluyomuş.ama normal olanlarda var.aranızda iğne olupta normal doğum yapanlar bilgilendirirse çok sevinirim.iğnelerinizi doğuma kadar kullandınızmı.son iğnenizi ne zaman vurulup doğumu yaptınız

Ben 36. Haftamın içindeyim. 34. Haftada iğneyi kesti Dr um. Su anda aspirine devam ediyorum. 38. Haftada da sezeryanla alacak.
Bundan önce 3 kaybım olduğu icin ve kan sulandirici iğne kullandığım icin riske atamam dedi.
Aspirini de doğumdan bir hafta önce kesecek.

bende iğne kullanıyorumm 28 haftadayımm ama böyle bir şey duymamıştım gül yaa gerçekten mii sezeryan olabilr miyiz yani normal doğumun zararı var mıı anlamadımm yaaa bak şimdii korkmaya başladım doktor neden böylee bir riski göze alamam dedii anlamadım doğum sırasındaa pıhtılaşmanın zararı var mıı aayy bunu benim araştırmam lazım pazartesi kontrolümm var doktoruma sorayımm iyicee

bende hamileligimde heparin kullanacagim,doktoruma sezeryan olmak zorundaymisim öyle duydum dedim,hayir öyle birsey yok tabiki normal dogumda yapabilirsin dedi...doktorlarda hep farkli görüstü.her kafadan bi ses cikiyor,olan bizlere oluyor tereddüte düsüyoruz.:18:ama ben her ikisi ilede bebegine kavusani duydum.Allah yardimcimiz olsun....

bende hamileligimde heparin kullanacagim,doktoruma sezeryan olmak zorundaymisim öyle duydum dedim,hayir öyle birsey yok tabiki normal dogumda yapabilirsin dedi...doktorlarda hep farkli görüstü.her kafadan bi ses cikiyor,olan bizlere oluyor tereddüte düsüyoruz.:18:ama ben her ikisi ilede bebegine kavusani duydum.Allah yardimcimiz olsun....

inşallah bizlerdee kavuşacağızz ama doğum sırasındaa herhangii bir tehlike olsun istemem yaa ne bilim kızlarr bunu iyi araştırıp iyi karar vermemiz gerekirr

Canım panik yapma raht ol;)) ben internet sirelerinden okuduğum kadarıyla bunu öğrenmiştim . Pihtilasmanin sıkıntısı yok. Kan sulandirici kullandığımız icin , kanama kontrolü sezeryanla daha iyi saglaniyrmus durum bu.
Benim Dr umun riske atmamak dediği durum su ; 3 kayıp var bu bebek kıymetli bebek ben normal doguma bekletemem dedi, bu biraz da Dr umun tercihi. Ama araştırdığım okuduğum kadarıyla çoğunlukla sezeryan.
Mesela tup bebek ya da aşılama ile olan bebekleri de Dr lar sezeryanla alır, bu da onun gibi bi sey.
Benim ayın 15 inde doğumun olarak insallah. Bir hafta oncesinde kesecem aspirini. Anestezi Dr undan bir sey daha öğrendim, 1 hafta onceden kesilmezse aspirin epidural anestezi şansımız da olamıyormus bizim. Yani bizim kız 15 I'ni beklemez etken gelirse epidural bile olamıyor. Bu durumların nedeni tamamen kanama kontrolunu sağlamaktan dolayı.
Herkesin kendi tercihi ve Dr una güvenine gire değişir. Ben yanlış anlaşılmak ta istemem Dr un ne derse ona göre davranırsın.
Ben de hep normal dogum istiyordum, Allah'ım bize bunu nasip etmiş, saglicakla alayım da kızımı kucağıma. Zaten bu kadar yaşadığım seyden sonra normal dogum icin gün bekleyemezdim en de sezeryan taraftarıyım

Canım panik yapma raht ol;)) ben internet sirelerinden okuduğum kadarıyla bunu öğrenmiştim . Pihtilasmanin sıkıntısı yok. Kan sulandirici kullandığımız icin , kanama kontrolü sezeryanla daha iyi saglaniyrmus durum bu.
Benim Dr umun riske atmamak dediği durum su ; 3 kayıp var bu bebek kıymetli bebek ben normal doguma bekletemem dedi, bu biraz da Dr umun tercihi. Ama araştırdığım okuduğum kadarıyla çoğunlukla sezeryan.
Mesela tup bebek ya da aşılama ile olan bebekleri de Dr lar sezeryanla alır, bu da onun gibi bi sey.
Benim ayın 15 inde doğumun olarak insallah. Bir hafta oncesinde kesecem aspirini. Anestezi Dr undan bir sey daha öğrendim, 1 hafta onceden kesilmezse aspirin epidural anestezi şansımız da olamıyormus bizim. Yani bizim kız 15 I'ni beklemez etken gelirse epidural bile olamıyor. Bu durumların nedeni tamamen kanama kontrolunu sağlamaktan dolayı.
Herkesin kendi tercihi ve Dr una güvenine gire değişir. Ben yanlış anlaşılmak ta istemem Dr un ne derse ona göre davranırsın.
Ben de hep normal dogum istiyordum, Allah'ım bize bunu nasip etmiş, saglicakla alayım da kızımı kucağıma. Zaten bu kadar yaşadığım seyden sonra normal dogum icin gün bekleyemezdim en de sezeryan taraftarıyım

canım yaa ne bilim bendee bir kaç siteden okudum şimdi genellikleeee sezeryan oluyormuş canım benim yapacak bir şey yokk bebeklerimiz için bizim için olacaz normal diye de diretmem bendee senin gibi pazartesi günü ben de doktoruma danışırım bunu canımm yaa bakalımm bendee ayy canım benimm bu arada sağlıklı sığatli haberlerini bekliyorumm tamam mıı inşallah herşey yolunda gider

Sagol canım benim insallah :) Allah hepimiz icin hayırlısını versin

amin canım hazırlıklarınn nasıl gidiyorr yaaa ne ile yıkadın meleğin cicilerinii nelerr aldınn hangii markalar kullanıyorsuunn tecrübee olsunn diye soruyorumm canım yaa yanlış anlamaaa bennim kafamm birazz karışıktaaa

Canım sorabilirsin tabi , ben de oyle heyecanla araştırıp duruyordum.
Ben dalinin sıvı deterjanini aldım. Yıkadık ve ütüledik hepsini. Kısa programda yıkadık zaten kirli degil. Çoğunlukla sevi bebe nin ürünlerini aldım. Cok sayıda zibin, kısa ve uzun kollu tulum aldım.
Bir tane cok parçalı hastane çıkışı aldım. Bir de 5 parçalı hastane çıkışı aldım. Bunlardan fazla fazla hastane çantasına koydum:)
Kendime de 2 adet sabahlii gecelik, 1 adet de pijama takımı aldım.
Artık her sey hazır kapıda bekliyor :)
Ben de bu hafta izne ayrıldım artık evde oturuyorum:))

Canım sorabilirsin tabi , ben de oyle heyecanla araştırıp duruyordum.
Ben dalinin sıvı deterjanini aldım. Yıkadık ve ütüledik hepsini. Kısa programda yıkadık zaten kirli degil. Çoğunlukla sevi bebe nin ürünlerini aldım. Cok sayıda zibin, kısa ve uzun kollu tulum aldım.
Bir tane cok parçalı hastane çıkışı aldım. Bir de 5 parçalı hastane çıkışı aldım. Bunlardan fazla fazla hastane çantasına koydum:)
Kendime de 2 adet sabahlii gecelik, 1 adet de pijama takımı aldım.
Artık her sey hazır kapıda bekliyor :)
Ben de bu hafta izne ayrıldım artık evde oturuyorum:))

canım benim yaa aynen benim aldıklarımı saydımm içim rahatladı ben daha yıkamadımm ama biraz daha alacağım onlarla hep beraber yıkarım dedim iki haftaya kadar bende hazırlar koyarım bir tek benim picama takımım eksik geçen bir tane beğindim ama eğer gelecek ay olmazsa falan dedim o yüzden gelecek ay alacam onu çocuğaa birdee ayaklı tulumlardan bol miktarda alacam o eksik canım yaa bir tanee var iki tanede beyazz tulum var iki üç tane daha alayım diyorumm
bir dee oyunn parkıııı aldıkkkk güll yaa siz ne aldınız canım bu arada ben ürünlerim mothercare bebetof bir de seviden aldımm aynen bende memnununn bakalımm yıkayyıncaa kendini belli edeceklerr

Ayaklı tulumbadan ben de aldım. Ama tecrübeli arkadaslarım cok alma dedi. Çünkü bebekler çabuk büyüyor cok giydiremezsin. Genelde ayaklı pantolon aldım ben tulum degil.
Ben park yatakları cok begenemedim canım ya. Ben çilek mobilyadan mobilya beşik aldım. İstendiginde sabitlenebiliyor. 3-4 yasına kadar kullanbiliyormus. Ben o zamana kadar oda yapmayı düşünmediğim icin oyle bi sey aldım.
Ben cok erken ama ana kucağı ve oyun halısı aldım :)))
Bir de pirerre cardin in travel seyini aldım bebek arabası olarak.
Bir de yine tecrübeli arkadaslarım 0-3 ay kıyafet cok alma dediler, çabuk büyüdüğü icin:)
Ben de 0-3, 3-6 aldım eşyaları:)
Cok azla alma yetecek kadar al.
Pijama takımı cok şart da degil ben cok uygun fiyata guzel bi sey bulunca aldım:)
Sezeryan olunca ilk zamanlar pijama takımı zor oluyormuş.

Ben 36. Haftamın içindeyim. 34. Haftada iğneyi kesti Dr um. Su anda aspirine devam ediyorum. 38. Haftada da sezeryanla alacak.
Bundan önce 3 kaybım olduğu icin ve kan sulandirici iğne kullandığım icin riske atamam dedi.
Aspirini de doğumdan bir hafta önce kesecek.

canım ya benimde 3 düşüğüm var sence bende mi sezaryanla yaparım

Rehalcim, düşükler fazla olunca, bebislerimiz bizi cok bekletince Dr lar genelde sezeryan tercih ediyor.
Ama bu yine de Dr un kararı , Dr dan Dr a değişir.
Benim Dr um fazlaca panik , benm de hassasiyetimin de farkında o yuzden sezeryan kararı aldı.

Rehalcim, düşükler fazla olunca, bebislerimiz bizi cok bekletince Dr lar genelde sezeryan tercih ediyor.
Ama bu yine de Dr un kararı , Dr dan Dr a değişir.
Benim Dr um fazlaca panik , benm de hassasiyetimin de farkında o yuzden sezeryan kararı aldı.

benim dr da panik biraz o yüzden hamile kalmadan önce bütün testleri yapıyo.aslına bakarsan bende sezaryan istiyorum doğumu gerçi bunları düşünmeye erken ama yinede insanın aklına geliyo bu konuyu görüncede yazmak istedim senin doğumun yakın olduğu içinde sana soruyum istedim

Şimdiden cok takılmamalı çalış. Ben de öyleydim sürekli sorup duruyordum Dr uma. Ama 32 haftaya gelene kadar sorularıma cevap vermedi:)
Sen gebeliğinin tadını çıkar, bunları kafana takma, zamanı gelince her seyi anlatacam dedi hep:)
Zaman geldi cok şükür simdi sadece vakit dolduruyoruz:)

canlarımm yaa ben iyice telaşlanmaya başladımm ama yaaa ama o dediğinizi araştırdım ben kızlar herkez için geçerli değilmiş yaaa pazartesi daha net öğrenecem yaa bakalım artık kızlar ama sizde telaş yapmayın

Canım telaş yaparak zaman geçmez rahat ol:) yapsak da değişmez :) bi sekilde bu bebisler çıkacak içimizden:) sağlıkla çıksınlar yeter :)))

canlarımm yaa ben iyice telaşlanmaya başladımm ama yaaa ama o dediğinizi araştırdım ben kızlar herkez için geçerli değilmiş yaaa pazartesi daha net öğrenecem yaa bakalım artık kızlar ama sizde telaş yapmayın

dün dr uma sordum kesinlikle sezeryan diye bişey yok dedi kaaç tane iğne kullanan kişiye normal doğum yaptırdım hiçbişe olmadı dedi.ayrıca dün hipnotik doğum semineride vardı hastanede onada katıldım ordaki dr a da sordum oda aynısını dedi hatta sezeryanda kanama riski daha fazla dedi kesinlikle normal doğum yapabilirsin dedi.hatta başka bi dr a daha sordum oda normal doğum yapılır dedi :)

Back