Kan sulandırıcı iğne kullanan arkadaşlarım, bebeklerinizin gelişimi nasıl?

November 22

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2009
2.280
1.822
Arkadaşlar ben daha önce 2 düşük yaşadığım için genetik testlerim ve pıhtılaşma testlerim normal çıkmasına rağmen gebeliğimin başından beri önlem amaçlı coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum karnımdan.Benim son adet tarihim 11 temmuz 30 hafta 4 günlük hamileyim ancak 35 günde 1 adet olduğum için daima yumurtlamam da 1 hafta hep geç olmuştur.
24. gebelik haftama kadar bebeğin gelişimi hep 1 hafta geriden geldi.Bunun nedenini geç yumurtlamama bağladım çünkü ultrason cihazı 28 günde bir adet gören birine göre hesaplıyor haftayı.Ama garip biçimde fl yani bacak boyu hep haftamla uyumluydu. .
Ama 27. haftada baş ve karın çevresindeki gerilik 1 haftadan 11 güne çıktı fl yine aynıydı. Dün ise 30+3 iken baş ve karın çevresindeki gerilik tam 2 hafta olarak görünüyor ultrason sonucuma göre.Bacak boyu da ilk kez 1 hafta gerilemiş.
Doktorum minyon bir bebek olur 2800 civarı anca doğar dedi bu hiç umrumda değil sağlıklı olsun yeter ama neden gelişimdeki gerilik 2 haftaya çıktı çok endişeleniyorum.Sizlerde de durum böyle mi? Aynı durumda olan varsa lütfen yanıt yazsın çok ihtiyacım var dertleşmeye. Kullandığımız bu ilaçlar normalde bebeğin daha iyi beslenmesini sağlamıyor muydu?

Hiç yok mu ya benimle aynı durumu yaşayıp bu sorunu atlatmış olan...

merhaba cnm.bende şu anda 34 hafta 3 günlük hamileyim.ben de 37. haftada bebeğimi kaybetmiştim.sorun olmamasına rağmen iğne ve coraspin kulanıyorum.ama hapı bu hafta bıraktım.Şimdiye kadar bebeğimin gelişiminde bir sıkıntı yok.gelişimi normal diyor doktorum.kilosu boyu ölçümleri. biara kafası bıkaç hafta önden gidiyordu.bende ondan endişelendim.ama doktor sorun olmadığını söylüyor.benim doktorumda iğnelerin ve hapın bebeğin gelişimine faydası olduğunu söylemişti.sende sıkma canını canım ya.bi hafta geriden gelmesi ufak bir bebektir ondandır. çok için rahat etmiyorsa farklı bir doktorada git sıkıntını paylaş birde o baksın..Allahım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah....

İnşallah canım. Doktorum çok iyi bir riskli gebelik uzmanı testleri uygulayan önlem alan da o.Mesela başından beri hafta geriden bana hiç dememişti bile çünkü 35 günde bir adet gördüğümü biliyordu. O sorun etmedi yani ben bu hafta kaşındım burda çok yorum okuyunca ben detaylı sordum 10 günlük gerilik farkedince de çok üzüldüm o yine söylemeyecekti yani eve gelip tüm ultrasonları önüme döküp hafta hafta not aldım ve gördüm ki benim haftamla bebeğin haftası arasında hep hafta uyumsuzluk varmış zaten ama dert etmedim önce çünkü 1 hafta geç adet gördüğüme göre bu durum normaldir dedim ama dünkü muayenem de gerilik nerdeyse 2 hafta olunca moralim çok bozuldu

sıkmayın canınızı .doktorunuz bir sorun olsa söylerdi size herhalde. bazı bebekler minyon olabilir.belki 1 haftadan fazladır yumurtlama zamanınızın gecikmesi .benim 10 gün mesela. bende 35 günde bir oluyordum adeti.sağlıkla kucağımıza alalım ,hayırlısıyla inşallah .ayrıntılara takılmayın. Bebeğim Allaha emanet diyin ve rahatlamaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…