Kan sulandırıcı içeriğinde domuz bağırsağı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tedaviyi reddetme hakkına sahip herkes. Ben de bir kere kışın domuz görmüştüm sonra gözlerimi yikatmadim. Bak üzüldüm düşününce
Yaptırmayın o zaman.Zaten bu kadar dindar insanlar oturup kaderini beklesin niye doktora gidiyosunuz ki çok saçma.
İnanca saygısı olmayan insanlar sizden saygı duymanızı ve bu hassasiyetimi anlamanızı rica ediyorum.hatta mümkünse yorum yapmayın.haram helal noktasında azami dikkat eden kimseyi anlayamazsınız.bu arada domuz üzerinde Allah'ın rahmeti çok açık.sadece onu yeme diyor.onun hiçbir maddesini hücrelerine alma diyor.Yaratan Rabbimiz bizlere hudut ve belli sınırlar kurallar koyuyor yoksa domuzu al da eziyet et demiyor

Konunuzu görünce nette su yazıyı gördüm
İslam dininin zaruretleri göz önünde bulundurduğunu vurgulayan Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan,

“Domuz ve ürünleri kesinlikle haramdır ama bir ilaç da diyelim ki domuzdan bir şey var doktor zaruret olduğunu ve bir alternatifi olmadığını illa tedavi için bu ilacın kullanılması gerektiğini söylediyse kullanabiliriz. Alternatifi varsa kesinlikle kullanamayız. Müslümanlar kullanacakları ilaçların içinde neler olduğunu mutlaka sorup öğrensinler” dedi.

Söyleseler ne olucak kan sulandırıcı mecbur olunan bir ilaç alternatifi olduğunu da sanmıyorum annem ömür boyu kullanmak zorunda olanlardan ayrıca müslüman ülke değil müslümanların yaşadığı ülkedesin

Devlet hastanesinde dogum yaptim.kan pihtilasmasin diye vurdular.bende ziyan olmasin diye hepsini vurmaya calisiyordum bir kutu bitmek uzereydi evde kendimiz yapiyorduk.halbuki ilk dogumumu ozelde yaptim hic boyle bir igne vurmadilar.benim kullandigim enoxtu

Diyanet fetva merciisiniz herhalde bu kadar kolay fetva verebildiğinize göre

Ben oskapar kullandim. Icinde domuz vs turevi olduu yazmiyor. Hicbirinde de oldugunu sanmiyorum. Internette okuduklariniza cok inanmayin bence.
Ben bahsettiginuz ilacin prospektusune baktim ama oyle bi bilgi bulamadim. Hangi kisminda yazıyor o dediginiz.
Hatta buyrun prospektusude ekleyeyim. Ben mi goremedim acaba.

Eklentiler

Siz bu kan sulandırıcıyı kullanmazsanız bebeğinizi kaybedebilirsiniz tekrar Allah korusun. Peki kullanırsanız dünyaya gelecek bebeğinizi sırf kullanmayacak kaybetmemiz günah olmayacak? Bende kullandım 9 ay boyunca içeriği de gördüm ama aklıma bir gün gelmedi günah bu diye. Bebeğimin ölme ihtimaline sebep vermek çok daha günah geldi bana. Çok garip kafalar bunlar gerçekten

Benim icin mecburi degildi.ilk dogumumda kullanmamistim cunku.ayrica soylemeleri gerekirdi rizan varmi diye.ama musluman ulke olmamasi konusunda katiliyorum

Soru sordum,bu beni ''inancınıza saygısız'' mı yaptı ?
Ne yaptı bu hayvan size dedim cevap vermiyorsunuz hala ? Ben zaten İslam'ın hayvanın etini yememe kısmını biliyorum,ama hayvanı görünce şeytan görmüş gibi davranan insanları anlamıyorum dedim,soru gayet basitti aslında heceleyeyim mi ?
Madem rahatsızsınız gelen cevaplardan ''dini konu açmama''yı düşünür müsünüz bir ara ? Zira yasak kendisi forumda.

Ben de kullandım maalesef az çok içeriklerini bildiğim halde kullandım. Aşılarda da aynı sorun var diyorlar ama işte yaptırıyoruz. Özel aşılar da dahil hepsini yaptırıyorum ben. Keşke halkın hassasiyetine saygı duyulsa, kaynak ayırılsa, bu konuda nitelikli insanlar yetişse de kendimiz üretebilsek. Tabi iş bununla da bitmiyor maalesef ilaç sektörü ciddi paranın döndüğü bir yer bu konuda dışa bağımlı olmamızın bir nedeni de önümüze set çekilmesi olabilir. Malum bu ülkede ne zaman iyi bir insan yetişse bir adım öteye götürecek olsa öldürülür. Sadece bu kan sulandırıcı ilacı düşünsek benim hamileyken kullanmam gereken iğneler 10 bin civarı tutuyordu. Dolar bu kadar yüksek değildi şimdi belki 18 bin civarıdır. Bunu devlet karşılıyor dışarıya giden paranın haddi hesabı yok bu ilacı ömür boyu kullanan yüzbinlerce insan var çünkü. Keşke üretilse de kendi ülkemizde kalsa bu paralar. Biz de içeeiği konusunda içimiz rahat kullansak.

Benim icin mecburi degildi.ilk dogumumda kullanmamistim cunku.ayrica soylemeleri gerekirdi rizan varmi diye.ama musluman ulke olmamasi konusunda katiliyorum
Ilkinde kullanmadiniz diye ikincide gerekli olmadığını nerden biliyorsunuz? Hadi suna kan sulandirici yapalim deyip uyguladiklarini mi dusunuyorsunuz demek ki gerek varmis ki yapmislar.

Ameliyat geçirenlerin hepsine kan sulandırıcı yapıyorlar diye biliyorum ayrıca her ilacın içerigini dr lar bütün hastalara ciddi açıklamasını mı bekliyorsunuz anlamadım bence dr a gitmemek en kolayı 2 sene önce 2 bacağım birden kırıldı ayağa kalkana kadar her gün vuruldum kilolu ve hareketlerim kısıtlı olduğundan pıhtı atabilirdi içeriğini bilsem de birşey degişmezdi ölmeye kadar giden bir durum sonuçta

Minelcim burdakilere degilde bilirkişiye sorsan.. kimsenin burda fetva verme kisisel fikre sahip olarak haram helal deme hakki yokki ☺ elbette dusunmekte haklisin araştirmakta da..
"HERSEYI KOŞULSUZ alanlar icin zaten sıkintı yok.

Tedavi amacıyla kullanılabiliyor diye biliyorum. Eğer o maddeyi icermeyeni yoksa ve kullanmanız gerekiyorsa kullanabiliyorsunuz. Diyanet alo fetvayı arayıp sorabilirsiniz.

o kan sulandiriciyi kullanmasaniz sonuc ne olurdu peki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…