Yaaa. Ama bazılarına da öğrenir öğrenmez başlatmışlar çünkü kimyasalda falan bazen pıhtılaşma sebep oluyor ve kese zaten görünmüyor.kese görülünce başlanıyor kan sulandırıcıya
Hangi geniniz acaba ? Sizin de mi düşükler var benim tek gen olunca pek önemsenmedi.Ben kalp atışını duymadan beta yi üç kere iki güne bir takip ettim. Düzenli artış olunca hemen doktoruma gittim keseyi görmeden ignemi yazdı. 6.haftada muayeneye çağırdı keseye kalp atisina baktı. Benimde homozigot.
kese görünmeden başlanmaz çünkü dış gebelik riski var. kesenin rahim içinde oluştuğuna emin olduktan sonra başlanır diye biliyorum. bazıları öncesinde corasprin kullanıyor sanırım.Yaaa. Ama bazılarına da öğrenir öğrenmez başlatmışlar çünkü kimyasalda falan bazen pıhtılaşma sebep oluyor ve kese zaten görünmüyor.
Yaşadığım yerde yok ki perinatolojiTek gen homozigot pai. başka bişey yazuyormuydu emin değilim ama tek gen olduğunu biliyorum. Dinlemeyin siz o doktorları bana da dediler önemsiz yapmaz diye uckere kalp atışı duymadım ilki boş gebelikti. Pıhtılaşmadan embriyo olusmamis. Digerlerin de de kakp atışı olmuş durmuş Perinatoloji bölümune prof a gittim hemen iğne başlattı sağlıklı gebelikle kızım oldu. Tekrar hamileyim adetime varken öğrendim birgün arayla kan verdim adetim 5 gün geçmişti sanırım hemen iğneye basladim .keseye bakmadan direk iğne yazdı. Perinatoloji bölümune gidin derim .
Benim hematolojideki testler temiz. Geçmiş olsun size de. Önemsemiyorlar düşük yapıp duruyoruz. Hayırlısı olsun inşallah.Benim iki gen heterozigot. Doktorlar iğneye gerek yok dedi yolladı. Bugün hematolojiye gittim. Detaylı tetkik istedim. Fibrinojen yüksek çıktı. Bayram sonrası hemen gidip iğne isteyeceğim. İlkinde kalbi durmuştu bu arada.
Anladım teşekkür ederimkese görünmeden başlanmaz çünkü dış gebelik riski var. kesenin rahim içinde oluştuğuna emin olduktan sonra başlanır diye biliyorum. bazıları öncesinde corasprin kullanıyor sanırım.
Kese görününce iğne kullanınca da sıkıntı olmuyor . Kızımda keseyi görmüştük öyle yazmıştı. Bunda da sanırım geçmişte dış gebelik yaşamadım diye mi beta sonucuna goremi verdi bilmiyorum erken verdi . Birde çok kalabalıktı belki bakamam diye risk alıp vermiştir :) Doktor keseyi görelim derse İçiniz rahat olsun. Yalnız iğne kullanın sonra içiniz de acaba kalmasın . :) hayırlı olsun şimdidenYaşadığım yerde yok ki perinatolojiaslında doktorum kimyasal yaşadığımda testler çıkana kadar hamile kalırsan tedbir amaçlı kullandıracağım demişti ama kese gözüktükten sonra mı yoksa hemen mi kullandıracak bilmiyorum. Madem zararı yok yani kullanılsa daha iyi olur.
Teşekkür ederim ben yine kimyasal olmasından korkuyorum açıkçası ondan keseyi görmek isterse diye tereddütteyim hayırlısı olsun artıkKese görününce iğne kullanınca da sıkıntı olmuyor . Kızımda keseyi görmüştük öyle yazmıştı. Bunda da sanırım geçmişte dış gebelik yaşamadım diye mi beta sonucuna goremi verdi bilmiyorum erken verdi . Birde çok kalabalıktı belki bakamam diye risk alıp vermiştir :) Doktor keseyi görelim derse İçiniz rahat olsun. Yalnız iğne kullanın sonra içiniz de acaba kalmasın . :) hayırlı olsun şimdiden
Bana başlattı hem kan sulandırıcı hem aspirin. Sizin gibi olan bir arkadaşım var üç düşük peşine oksaparla sağlıklı çocuğu oldu düşüklerin hepsi 7-8. Haftalar. O zaman tamamen tevafuk mu oluyor. Bazı doktorlar kan pıhtılaşmasının düşüğe bile sebep olmadığını söylüyor gerçekten hepsi farklı bir şey söylüyor.Benim doktorum 12. Haftada basladi. Ilk 3 aylik dusuklerin kan pihtilasmasiyla ilgisi yoktur dedi. Ama benim gen mutasyonum icin gecerli bu. Mthfr homozigot pai heterozigot.
Bana da iğne ve aspirin birlikte verdi umarım ağır gelmez ikisi de. İğne can yakıyor mu çok ?Bende iki gen homozigot ilk kan sonucumu alınca hemen başladım. 150li bir değerdi.
Ben de kullandım ikisini ilk hafta alışana kadar korkutur ama sonra gözün kapalı devam edersin korkma.Bana da iğne ve aspirin birlikte verdi umarım ağır gelmez ikisi de. İğne can yakıyor mu çok ?
Sağ olun inşallahBen de kullandım ikisini ilk hafta alışana kadar korkutur ama sonra gözün kapalı devam edersin korkma.