Kan sonucumda glukoz 110 acil!!

Rizeli-53

önce vatan sonra sevdam ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
7.212
4.181
103
Kızlar bugün kan verdim sonucunda glukoz un karşısında 110 yazıyo üstünü çizmişler tehlike mi böyle bişey yaşayan var mı sizinki kaç çıktı

Şekerin açlık şekeri ölçümüyse biraz fazla çıkmış cnm... açlık şekeri 80-90,100 gibi birşey olmalı en fazla sanırım. ama panik yapma gıdana dikkat ederek bol su ve yürüyüşle şeker düşüyor. Akşam yediğin yemek meyve tatlı bile sabahki testi etkilemi,ş olabilir.. en kötü ihtimalle gebelik şekerin olursa ( şu an bunun için çok erken ) insülin veriyorlar gebelik bitene kadar.

Korkma canım doktorun çaresıne bakacaktır. Tecrübeli bir şeker ve tansiyon hastası hamile olarak bunları söyleyebilirim

Sabah ufak Bi simit yedim sadece. Ama dün pekmez içtim baya . Ay inşlh Can'ım içimi rahatlattın.

AÇLIK şekerin mi 110 çıktı baya çıkmış . benm ilkinde 98 çıkmıştı doktor tehlikeli dedi . snra yediklerime.dikkat ettm 78 e düştü .
Şekerli yiyecekler patates Princ vs yeme bolsu iç bi de yürüyüş tammmdir

AÇLIK şekerin mi 110 çıktı baya çıkmış . benm ilkinde 98 çıkmıştı doktor tehlikeli dedi . snra yediklerime.dikkat ettm 78 e düştü .
Doktor aç ol yada tok ol demedi. Ama tamamen aç değildim . Valla Can'ım çok tatlı ıstıyor ama yemiyorum bıraktım gözüm korktu

Ben üst sınırı 105 biliyorum benimkinde öyle yazıyordu seninki biraz yüksek çıkmış doktorun diyet yada düşürmen için bişey onermedimi

Doktor aç ol yada tok ol demedi. Ama tamamen aç değildim . Valla Can'ım çok tatlı ıstıyor ama yemiyorum bıraktım gözüm korktu
Aç değilsen açlık şekeri olmuyor . Çünkü açlık şekeri olması için en az 6 saat filan aç olman gerek . gece yatıp sabah kalkıp şekeri olcunce açlık şekeri oluyor .
Ee sen aç değilsen de bence çok değil bu değer . hamilelikte 140 a kadar normal . eğer 140 ı geçerse tokluk gebelik şekeri meydana çıkıyor

Aç değilsen açlık şekeri olmuyor . Çünkü açlık şekeri olması için en az 6 saat filan aç olman gerek . gece yatıp sabah kalkıp şekeri olcunce açlık şekeri oluyor .
Ee sen aç değilsen de bence çok değil bu değer . hamilelikte 140 a kadar normal . eğer 140 ı geçerse tokluk gebelik şekeri meydana çıkıyor
Ama yanındaki değerlerde an fazla 105 yazıyor. İşin garibi tok da değildim Bi parça simit yedim yani. Ay kafam allak bullak

Ama yanındaki değerlerde an fazla 105 yazıyor. İşin garibi tok da değildim Bi parça simit yedim yani. Ay kafam allak bullak

Simit dediğimiz şeyin içinde de şeker vsr karbonhidrat artı şeker . o yüzden çok takılma bence.

Merhaba :)açlık kan sekeri geceden sonra birsey yenmediginde ölçülür siz simit yemissiniz simit bir karbonhidrattir yani temelde o da sekerdir.Gebelikte 140 mg/dl üst sınırdır.Endiselenmenizi gerektiren birsey yok. HbA1c degerinize de bırakılmıştır zaten oyle bir durum olsa doktor bilgilendirirdi

Malesef doktor daha bakmadı . Ben sonucumda kendim gördüm kızıma hamile olduğum zamanki sonuçlarımda 70 bu değer

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 1.122
Malesef doktor daha bakmadı . Ben sonucumda kendim gördüm kızıma hamile olduğum zamanki sonuçlarımda 70 bu değer
Ben doktor degilim eczacıyım.Simitten kaynakli bir oynama olduğunu dusunuyorum ama suphenizin kalmamasi icin doktorunuzla görüşün daha detayli bakilsin.

İyi de bu değerler açlık kan şekeri değerleri :) 70 -105 arası açlık lan şekeri referans değeridir. korkmana gerek yok . tokluk şekerin bu kadar 70 105 arası çıkamaz zaten çıkarsa sorun teşkil eder .
Mesela.ben dün gece akşam. yemeğinden snra olctum kan sekerimi tokluk 116 çıktı gayet normal :) endiselenme yani

İyi de bu değerler açlık kan şekeri değerleri :) 70 -105 arası açlık lan şekeri referans değeridir. korkmana gerek yok . tokluk şekerin bu kadar 70 105 arası çıkamaz zaten çıkarsa sorun teşkil eder .
Mesela.ben dün gece akşam. yemeğinden snra olctum kan sekerimi tokluk 116 çıktı gayet normal :) endiselenme yani
Doktorumda böyle söyledi kuzum şükürler olsun

Açlık kan şekeri 95 ve üzeri ise fazla buluyor dr.lar.

Back
X