• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan şekerinde Düzensizlik Var Deyip Günlerimi Mahveden Doktorlar!

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba kizlar,

bundan birkaç hafta önce böbrek agrisiyla hastaneye ugrami$tim... Ilk günlerim çok zor geçmi$ti sonralarda bundan yava$ yava$ kurtuldum. Allah'a $ükür artik eskisi gibi degil ve doktorlarimin dedigini yapiyorum.
Belimi sicak tutuyorum / Bol su içiyorum / Soluma yatiyorum

Ama gelin görün ki doktorlar bana yapilan testlerde kan da bir düzensizlik gördüklerini ve bu yüzden bir kez daha kan$ekerini ölçmek istediklerini söylediler. Kan vermeye gittigimde sol tarafima eyilmi$ vaziyette sandalyede oturup sirami bekledim. Belimi ise sicak tutan bir battaniyem vardi. O halde kan$ekerimi ölçtüler (böbrek agrilarim vardi yani).

(ölçecekler ona bir$ey dedigim yok)

Bu testler sonrasinda bana $ekerin çok yüksek sana igne yazicaz dediler. Son 1 haftadir bunlarla ugra$iyorum. Aglayip sizladim internette bir ton yazi okudum. Bebegin ve annenin dogumda ne gibi sorunlar ya$ayacagini, dogum sonrasi hangi riskler oldugunu felan...
Eve hem$ire gelcekti güya bana insulin nasil vurulur onu ögretecekti. Söz verdikleri saatte gelmediler. Ama bir gün öncesinden elime tutu$turduklari aletler ve eczaneden aldigim igneler duruyordu... Bekledim gelen giden yok. Doktoru aradim "kendin yapmaya çali$ çok zor bir$ey degil sonra zaten kendin ögreneceksin" dedi.
Iyki de yapmami$ bir hem$ire tanidigimi çagirmi$im. Kadin sonuçta bu meslegin içinde ve elime tutu$turduklari kagit ile eczaneden aldigim ignenin farkli oldugunu gördü. Ve sorumlulugu almayip igneyi vurmadi. Kan$ekerimi birlikte ölçtük 74 çikti!!! Bir de böyle hem$irenin hatasi yüzünden birden $ekeri dü$üren igne vurulmu$ olcaktim. Sanki 200,300leri bulan degerlerim var. (sonradan özür diledi zaten kadin :92:)

Eger ben o halde o igneyi vurulsaydim kan$ekeri komasina girerdim çûnki zaten dü$ük bir de igneyle daha da dü$ecekti. Ertesi sabah heryer tatil oldugundan günde 3 defa olmak üzere aç karnina ve yemek yedikten 1saat sonra tekrar ölçüp bunlari not tutmaya ba$ladim.
Ve kan$ekerim $uana kadar en fazla 144 çikti (o da bir ak$am yemeginde yagli patates kizartmasi + biber soslu böle yagli kremali sos vardi o yüzden) Onun di$inda ki diger ak$am yemeklerinden 1 saat sonrasi 120-130 civari çikti ki bu rakkam çok normal.

Bunu neden payla$iyorum?

Siz siz olun eger size de insulin gibi igne felan verirlerse hemen kullanmayin önce bir emin olun. Elbet her doktor hata yapacak degildir. Benimkiler hata yapmadilar degerlerde yüksek çikti diyorlar ama o günler benim böbregimde agri vardi. Ben ne kadar böbregimde o gün agri vardi zorluklar ya$adim o hafta moral olarak çok kôtüydüm yatamiyordum uykusuzdum felan da desem.. Hayir pankreas vs bi ton açiklama yaptilar.
$imdi bu degerleri onlara söyledigimde. Evet çok ilginç böle dÜ$ük olmasi diyorlar. Bu yüzden de igne vurmami $imdilik ertelemeyi ve yine de günde 3 defa bunlari not tutmami istediler. Bende yapiyorum.

Inanirmisiniz dün özel bir geceydi pasta felan kestik yedim bir saat sonra ölçtüm 100 ün içindeydi.

Ve 2haftadir bo$bo$una aglayip sizladim bebi$imi üzdüm...:2:

Aranizda kimler var $ekerkani yüksek olan? Onlarin degerleri ne kadar? Günlük test ediyormusunuz?
Kaç çikiyor? Yemekten önce ve sonra mi ölçüyorsunuz, kaç saat sonra?
Insülin gibi bir igine öyle hemen verilmemeli diye dü$ünüyorum, siz ne diyorsunuz?
$eker hastasi insanlara bile igneyi son çare olarak veriyorlar diyet felan uygulatmadan böyle bir uygulamaya girmeleri benim tuhafima gitti...

Son düzenleme:
Canim benim esim seker hastasi. Senin o degerleri gorunce cok yuksek buldum. Ben yurtdisinda yasiyorum. Belki sende yurtdisinda oldugun icin ayni degerler vardir diye dusundum. Eger turkiyeye goreyse onu bilemicem. Mesela burda benim sekerimi olctuler ac karnina 49 cikti normal dedi yedikten sonrada 62 cikti yani normal. ac karnina 60 ciksaydi yuksek olarak degerlendireceklermis ki seninki 74 cikmis ama tabiki bu buraya gore degerlendirilmis. Insallah saglicakla bebisini alirsin kucagina.

Canim benim esim seker hastasi. Senin o degerleri gorunce cok yuksek buldum. Ben yurtdisinda yasiyorum. Belki sende yurtdisinda oldugun icin ayni degerler vardir diye dusundum. Eger turkiyeye goreyse onu bilemicem. Mesela burda benim sekerimi olctuler ac karnina 49 cikti normal dedi yedikten sonrada 62 cikti yani normal. ac karnina 60 ciksaydi yuksek olarak degerlendireceklermis ki seninki 74 cikmis ama tabiki bu buraya gore degerlendirilmis. Insallah saglicakla bebisini alirsin kucagina.

Merhabalar Esra6161,
Neen sanmiyorum. Benim elimde ki alette çikan sayilar normal sayilir. Senin verdigin bu sayilar çok dü$ük. Acaba aletten alete farkli bir ölçüm felan mi var?
Türkiye de kilerin yazilarini okudum benim verdigim rakkamlara yakin $eyler söylüyorlar ama seninki uçuk derecede az yani.
Bu rakkamlari, jinekologum olsun, aile doktorum olsun, diabetoloog'um olsun 3üne de payla$tigimda normal dediler.

Hatta eve gelen hem$ire kiz bile dü$ük normal bir ki$inin degeri: 70-120 arasi oldugunu söylemi$ti. Buarada e$ine de geçmi$ olsun. Allah yardimciniz olsun gerçekten çok zor bir hastalik. Saglikli günler dilerim.

Merhabalar Esra6161,
Neen sanmiyorum. Benim elimde ki alette çikan sayilar normal sayilir. Senin verdigin bu sayilar çok dü$ük. Acaba aletten alete farkli bir ölçüm felan mi var?
Türkiye de kilerin yazilarini okudum benim verdigim rakkamlara yakin $eyler söylüyorlar ama seninki uçuk derecede az yani.
Bu rakkamlari, jinekologum olsun, aile doktorum olsun, diabetoloog'um olsun 3üne de payla$tigimda normal dediler.

Hatta eve gelen hem$ire kiz bile dü$ük normal bir ki$inin degeri: 70-120 arasi oldugunu söylemi$ti. Buarada e$ine de geçmi$ olsun. Allah yardimciniz olsun gerçekten çok zor bir hastalik. Saglikli günler dilerim.

Saol canim benim esimde 12 yasindan beri var seker hastaligi alisti insulin kullaniyor. Haklisin canim ben burda birinede sordum bizim rakamlarda virgulde var hani daha degisik rakamlari oldugu belli.

Insallah sag salim kucagimiza aliriz bebislerimizi. Aralik annelerinden bir kisi bebegini kaybetti cok uzuldum. Cok dikkat etmek lazim.

Back