Kan pihtilasmasi yasayanlar sizde cok üsüyor musunuz?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
kizlar bugun basima cok ilginc birsey geldi.

Bebegimin kalbi karnimda durunca sebeplerini arastirirken yapipmayan tek tahlilin kan pihtilasmasi oldugumu ogrendim. Bir suredir bunu arastiriyorum yaptirsam mi yaptirmasam mi diye.

Ve bundan kimseye bahsetmedim esimden baska. Bugun bir ogrencim ( yetiskin ogretmeniyim) hocam cok usuyorsunuz siz kansizlik ya da demir eksikliginiz olabilir mi dedi, yooo dedim hepsine yeni bakildi ( 3 ay once hamile kaldigimda bakilmisti hersey normaldi) o halde kan pihtilasmasi vardir hocam sinif hamam gibi sizin elleriniz hala buz dedi.

Cidden de ellerim ve ayaklarim kendimi bildim bileli usur isitamam kolay kolay. Ama annemde cok usut benim o yuzden onemsemedim. Ovulasyon tabiki icin BBT yapiyorum bir suredir sabit vucut isim 35.4 -35.6 arasinda gidip geliyor genellikle.

Pihtilasma sorunu yasayanlarda belirti olabilir mi bu?
Testi yaptirmam icin parelel evren bana mesaj mi gonderiyor?

Bu testi yaptiranlar kurtaj dan sonra ne kadar sure beklediler? Bir muddet gecmesi gerekiyormus

Açıkçası bende bu kan pıhtılaşması olayını merak ediyorum...

Bende dört aylık bir dusuk yaptım mayiz ayında

Geçenlerde doktor bir hormon testi yaptırdı Hemşire sonucu uç hafta sonra çıkar dedi
Hemşire ye sordum bu ne testi diye ama
Kalabalıktan tam duymadım K bir şey dedi sanki

Bir kaç gündür benimde aklımda acaba bu yapılan hormon testi kan pıhtılaşması ile alakası var mı diye

Bu hastalığın adını bilen var mı yani testi yaparken ne diye isteniyor adı sanı ne

öncelikle geçmiş olsun. benimde 4 aylık bebeğimin kalbi durmuştu ve tahlillerde kanpıhtılaşması eğilimi çıkmıştı. sonraki hamileliğimde 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne kullandım . çok şükür ona bişi olmadı. kanpıhtılaşmasıyla alakası varmı bilmiyorum ama ben her zaman çok üşüyen biri olmuşumdur . :)

a

kanpıhtılaşması testinin hormon testleriyle bir alakası yok. ve bu testi genetik doktorları yaptırıyor. herkese hemen yapmıyorlar. çünkü testler ankaraya gönderiliyor. fakülte ve araştırma hastanelerinde genetik bölümü ilgileniyor. 2 yada 3 düşük( yada 2 yada 3 bebeğin ana karnında kalbinin durması ) gibi olaylardan sonra bakıyorlar.( ama bazıları 1 düşük yapmışsa bile bu tahlili yaptırabilmek için 2 düşük yaptım diyende var . sırf tahlili yaptırabilmek için)

Evet ben 1 defa kalp durmasi yasadim ne yazikki.ve acikcasi kan pihtilasmasini okudukca arastirdikca pihtilasma sorunum olduguna daha da ikna oldum.

Ozellerde bu testi yaptiranlar varmis 3 dusugu beklemeden. O yuzden gidip yaptiracagim ilk firsatta.

Parasini filan gozum gormuyor.ayni aciyi tekraryasamak istemiyorum. Doktorum nedenini anlamadigim sekilde kurtaj dan bir ay kadar sonra bana her gun bir aspirin al dedi. Tahminimce o da bundan sonraki hamileligim icin onlem almak istiyor yani o da ayni seyden supheleniyor ama yine de teste gerek duymadi.

Canim trombofili paneli diye geciyor sadece univ hastanelerinde yapiliyor epey zaman alan va maliyetli bir test sanirim isin icinde bir de genetik oldugu icin biraz da yasal prosedur olayi var konu ile ilgili o yuzden 3 dusuk yapmadan yanasmiyor doktorlar ama ben mutlaka ozelde filan bunun pesine dusup yaptirmak istiyorum

mrb evet testin adı trombofili paneli testi 2 düşüğümden ve annemle bababmda ki rahatszlıktan dolayı ben doktra söyledim yapalım dedi. tabii özel hastanede yaptrdık çnkü fakültenin prosedürü çok, doktra muayene olduk kan verdik geldik arayıp telfnla sonucu öğrendim malesef pıhtılaşma varmış değerler haknda çok i bi bilşgim yok açıkçacı hemozigot vs.deniliyor cok araştrrmadm ... 400 tl ye gecen yıl haziran ayında yaptrdık ama değer en azndan içim rahat coraspin kullanyrmn şuan inşaalh hamile kalırsamda iğneye başlanılacak.. işyeri hekimi olarak genetik uzamnı geliyor onunla görüştm testlerimi gösterdim o da onayladı + folikasit de ölünceye kadr kullan sadece gebelkte değil dedi.... haaa bana da bide kromozom analizi yaptrmamı istedi ama eşim yanaşmadı ben düşünyrm arastryorum da.. bnce büyük kaypları olanlar kromozom analizide yaptrın ...

Canim birsey soracagim o kismi tam anlayamiyorum ne yazikki.

Trombofili paneli sadece kan pihtilasmasini mi olcuyor?

Kromozom testi anneye de babaya da yapilarak mi ortaya cikiyor?

Kromozom sorunu var diyelim ki testlerle dogrulandi sonraki gebelik sureci nasil ilerliyor? Normal yolla hamile kalip saglikli gebelik gecirebiliyor mu kisi?

heh işte doktra bnde sordum kromozm testnde bişey cıkarsa nolcak diye tek bişey değil ki bi sürü şey var saatlerrce anltmm gerek dedi ama hamile kalmadan veya hamileliğin başında önlem alınıyomuş nasıldır nedir bilmiyorum. evet kadın ve erkekten kan örneği alıyorlarmış

eğer kromozomlarda sorun çıkarsa sizi tüp bebeğe de yönlendirebilir. tamamen çıkacak soruna bağlı. inş. onlarda bi problem çıkmaz .[/QUOTE]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…