kan pıhtılaşması testi ( tromboz paneli hakkında ) yardım!!!!

lusnica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
1.302
150
163
arkadaşlar 7 haftalık bir gebelik yaşadım. 7. haftama girdiğim gün bebeğimin karnımda öldüğünü öğrendim...2 dr a gittim bu süreçte.. ilk dr bebeğimin öldüğünü söyledi ama nedenini söylemedi. 2dr a gittiğimde bebeğimin yeteri kadar beselenemediğini ve hamile kalır kalmaz hemen gelip coraspin vereceğini söyledi.. ben forumdan araştırdığım kadarıyla coraspinin kan pıhtılaşması nedeniyle kullanıldığını öğrendim.. şu an emin olamıyorum sizce bebeğim kan pıhtılaşması nedeniyle ölmüş olabilir mi ??? forumdan bir arkadaş tromboz paneli testi yaptırmam gerektiğini söyledi ama bu test 3. düşükten sonra yapılıyormuş.. sizce bu test hamile kalmadan önce mi yoksa sonra mı yapılıyor
ne yapmam gerekiyor ??? tekrar aynı sorunu yaşamak istemiyorum... içim içimi yiyor...

Hamile kalmadan önce yapılıyor. Bence hic beklemeyin 3 düşüğü falan.
Gidin bir Dr a pihtilasma testleri yaptırmak istiyorum diyin. Bunu yapacak Dr bulana kadar araştırın:)
Yani dr larin , ilk düşük onemli dgl falan demesine bakmayın. Testlerinizi yaptırın

ya bende çok yeniyim bu konularda .... çok da endieliyim.. ilk dr um neden bile söyleemek istemedi. ilkj düşük önemli değil diyor hepsi... çok teşekkür ederim..

doktorlar bu testi yaparlar değil mi illa 3. düşükten sonra olacak diye bir şey var mı ?

Hamile kalmadan önce yapılıyor canım.Coraspin için de gebeliği beklemene gerek yok şimdiden başlayabilirsin, ben gebelikten aylar önce başladım.Benim de iki düşüğüm oldu üniversite hastanesine gittim hemen tromboz paneli istediler.Kan pıhtılaşması çıktı, gebeliğin sonuna kadar iğne oldum bir de coraspin içtim.25 gün önce de bebişimi kucağıma aldım Umarım yoktur ama eğer pıhtılaşman varsa da sakın korkma iğnelerini yapınca sorun kalmıyor. moral bozmaya gerek yok tek sıkıntı iğneler biraz acıtıyor bir de morarıyor o kadar

doktorlar bu testi yaparlar değil mi illa 3. düşükten sonra olacak diye bir şey var mı ?

2. düşük diyince üniversite hastaneleri hemen bakıyor. Çok nadir sorunlu dr çıkıyor o kadar, ona da tromboz paneli istiyorum demezsin. İki düşüğüm var doktorum üniversite hastanesine gitmemi önerdi dersen testi istiyorlar zaten

Son düzenleme:
Bir de folic asid içmeni öneriyorlar.Gebelikten önce bu ikisine başlatıyolar.Ama artık coraspini doktorlar düşük yapan herkese veriyor.Önlem olsun diye.Hatta bazı doktorlar düşük yapsın yapmasın bütün gebelerine veriyor

çok teşekkür ederim... burayı takip edince evhamlanmaya başladım... ama bir dr a gidip test yaptırmak şart....

Bu tür testler yapılmadan, belli tetkikler istenmeden bir düşüğün nedeninin bilinmesi zordur. Dr un bisey soyleyememesi normal . İlk gebeligin düşükle sonlanmasi, sonrasında sağlıklı bir gebelik gecirilmesi cok buyuk ihtimal. O yüzden Dr lar cok önemsemiyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…