• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan pıhtılaşması olan hamileler

Kızlar Merhaba herkese,
2 kaybım var ikiside 8.haftada kalp durmasından. Doktorum pıhtılaşma şüphesiyle test yaptırdı 2 genimde mutasyon çıktı Mthfr 677 homozigot, Faktör V 1299 heterozigot. 😔
2 gün önce hamileliğimi öğrendim. Son kaybım marttaydı 2 ay sonra tekrar gebe kaldım. Bu 2 ayda coraspin ve folik asit (Folbiol) bir de B12 hapı kullandım. Doktor test sonuçları çıkınca bir sonraki gebeliğinde İğneye başlayacağız dedi ama daha başlamadık, 2 gün önce çift çizgi görünce koşa koşa gittim vajinal muayene etti herşey güzel dedi ve 100 lük progestan verdi. Betam 35 çıkmıştı yarın sabah tekrar test vereceğiz 4+2 deyim şu an. Tekrar kayıp yaşarsam diye çok korkuyoruz eşimle. İğneye ne zaman, nasıl başlayacağız hepsini yarın öğreneceğim. İnşallah bu sefer sağlıklı devam eder. Bana şans dileyin. 🙏🏼 Yalnız olmadığımı bilmek güzel.. ☺️👍🏽 Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım..

Kızlar Merhaba herkese,
2 kaybım var ikiside 8.haftada kalp durmasından. Doktorum pıhtılaşma şüphesiyle test yaptırdı 2 genimde mutasyon çıktı Mthfr 677 homozigot, Faktör V 1299 heterozigot. 😔
2 gün önce hamileliğimi öğrendim. Son kaybım marttaydı 2 ay sonra tekrar gebe kaldım. Bu 2 ayda coraspin ve folik asit (Folbiol) bir de B12 hapı kullandım. Doktor test sonuçları çıkınca bir sonraki gebeliğinde İğneye başlayacağız dedi ama daha başlamadık, 2 gün önce çift çizgi görünce koşa koşa gittim vajinal muayene etti herşey güzel dedi ve 100 lük progestan verdi. Betam 35 çıkmıştı yarın sabah tekrar test vereceğiz 4+2 deyim şu an. Tekrar kayıp yaşarsam diye çok korkuyoruz eşimle. İğneye ne zaman, nasıl başlayacağız hepsini yarın öğreneceğim. İnşallah bu sefer sağlıklı devam eder. Bana şans dileyin. 🙏🏼 Yalnız olmadığımı bilmek güzel.. ☺️👍🏽 Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım.
3000 betayla baslatti igneye doktorum.duzenli betatakibi yaptirdi başta. oksapar 4000 aksam,coraspin 100mg sabahla 5.5 aylik oldum.c677 homozigot gen var bendede.Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin bebeklerimizi🤲🙂

3000 betayla baslatti igneye doktorum.duzenli betatakibi yaptirdi başta. oksapar 4000 aksam,coraspin 100mg sabahla 5.5 aylik oldum.c677 homozigot gen var bendede.Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsin bebeklerimizi🤲🙂
Yaaaa çok sevindim maşallah size 💜 umut oldunuz. Bende bugün beta verdim değerim 184 olmuş 2 günde bir betaya gidicem. Sonra kese görmeye. Bugün sordum iğneye ne zaman başlayacağız diye. Keseyi görünce dedi doktor. Umarım ben de o ayları görürüm artık 🙏🏼 sağlıkla kucağımıza alalım ☺️çok sağolun.

Yaaaa çok sevindim maşallah size 💜 umut oldunuz. Bende bugün beta verdim değerim 184 olmuş 2 günde bir betaya gidicem. Sonra kese görmeye. Bugün sordum iğneye ne zaman başlayacağız diye. Keseyi görünce dedi doktor. Umarım ben de o ayları görürüm artık 🙏🏼 sağlıkla kucağımıza alalım ☺️çok sağolun.
Evet keseyi görmeden baslamazlar.çunku dis gebelikte olabiliyor zaten dis gebelikte beta duzgun artmiyor ordanda anlasiliyor.hayirlisi olsun.

Arkadaslar merhaba 8+5 te bebegimin kalbi durdu kalbi durdugunda ogun doktor kan verip eklemis oldugum tahlilleri yaptik bu kan pihtilasmasi olup olmadigi ile ilgili testler mi acaba bilgisi olan yazabilir mi ?

Eklentiler

• Screenshot_2022-06-07-22-47-09-27_cee269abbfc445f364526a3e93e23047.jpg
    Screenshot_2022-06-07-22-47-09-27_cee269abbfc445f364526a3e93e23047.jpg
    52,4 KB · Görüntüleme: 490
Benim de sizin genin tam tersi Paı 4g4g homozigot MTHFR A1298C heterozigot ben de 5+5haftalık hamileyim daha önce bir kez bebeğin kalbi 9. Haftada durdu. Şimdi hamilelik öncesinden beri hep coraspirin kullandım hamile kalınca 0,4lük oksapar bana da 0,6 lık öneren oldu ama bir doktorum sen 51 kilosun bu kiloya 6 binlik fazla gelir dedi. Bu kez de kanama riskin oluyor fazla gelirse bende ona güvenip tamam dedim.

Dürüst olayım ilk başta yetmez mi diye bende bir sürü teori ürettim sonra vaz geçtim açıkçası erken dönem kayıpların hepsi pıhtılaşma yüzünden olmuyor diye düşündüm bide bakıyorum aynı dozla kaybedip sonra yine aynı dozla kucağına alan da var. Ben artık şahsen kul olarak elimden geleni yaptıpımı düşünüp Rabbim nasip edecekse ilerleyecektir diyerek doktora güvenme kararı aldım
En iyisibi yapmışsım canım👏inşallah sağlıkla bebeğimizi kucağımıza alırız🤲

Arkadaslar merhaba 8+5 te bebegimin kalbi durdu kalbi durdugunda ogun doktor kan verip eklemis oldugum tahlilleri yaptik bu kan pihtilasmasi olup olmadigi ile ilgili testler mi acaba bilgisi olan yazabilir mi ?
Evet pihtilasma saniyeleri normal cikmis.benimde normal cikmisti genetik testte mhftr c677 homozigot geni cikmisti yani sadece bu cok yeterli degil.

Benim de sizin genin tam tersi Paı 4g4g homozigot MTHFR A1298C heterozigot ben de 5+5haftalık hamileyim daha önce bir kez bebeğin kalbi 9. Haftada durdu. Şimdi hamilelik öncesinden beri hep coraspirin kullandım hamile kalınca 0,4lük oksapar bana da 0,6 lık öneren oldu ama bir doktorum sen 51 kilosun bu kiloya 6 binlik fazla gelir dedi. Bu kez de kanama riskin oluyor fazla gelirse bende ona güvenip tamam dedim.

Dürüst olayım ilk başta yetmez mi diye bende bir sürü teori ürettim sonra vaz geçtim açıkçası erken dönem kayıpların hepsi pıhtılaşma yüzünden olmuyor diye düşündüm bide bakıyorum aynı dozla kaybedip sonra yine aynı dozla kucağına alan da var. Ben artık şahsen kul olarak elimden geleni yaptıpımı düşünüp Rabbim nasip edecekse ilerleyecektir diyerek doktora güvenme kararı aldım
Kilona ve genine gore 4000 lik ojsapar yeterli gibi faktör v olanlara 6000 lii yaziyorlar.benim mhftr c677 homozigot 75 kiloyla basladim 86 yim doz arttirmadi doktorum.her kalp durması pıhtilasmadan olmayabiliyor gelisimle bagdaşmıyorsada vücut onu durduruyor.

Sağlıklı ilerler inşallah 🙏🏼 bana da 0.4 yazacakmis dedi bakalım. Şimdilik ecopirin 150 yetiyor ama büyümeye devam ettiği için önlem almak gerek tabi. Bugün yazar herhalde kan verdim değerim 1554 çıktı sıramı bekliyorum hayırlısı olsun inşallah
Kaç haftalıkken başlanıyor acaba iğneye

Merhaba kizlar 1kimyasal ve 8haftalik kalp durmasi sonucu kayiplarim var doktorum genetige yönlendirdi bu sonuclari gorunce merak ettim anlayan varsa yardimci olabilir mi?

Eklentiler

• Screenshot_20220626-020205_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20220626-020205_WhatsApp.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 427
Kilona ve genine gore 4000 lik ojsapar yeterli gibi faktör v olanlara 6000 lii yaziyorlar.benim mhftr c677 homozigot 75 kiloyla basladim 86 yim doz arttirmadi doktorum.her kalp durması pıhtilasmadan olmayabiliyor gelisimle bagdaşmıyorsada vücut onu durduruyor.
Merhaba, forumda yeniyim, benim de 2 tane kese görünmeden düşüğüm oldu, mthfr c677t homozigotmuşum. Sanırım siz de aynı mutasyona sahipsiniz ve şu anda gebesiniz. Gebe kalmanızdan önce ve gebelikte nasıl bir tedavi uygulandığını, kullandığınız ilaçları ve hangi folik asit takviyesini aldığınızı anlatabilmeniz mümkün müdür? Teşekkür ederim.

Arkadaşlar daha önce düşük yaptım
Genetik test sonucumda mhtrf1298 homozigot pai4g5g(heterozigot) çıktı şimdi hamileyim doktorum 0.4 kan sulandırıcı iğne ve asprin verdi bi doktor bu genlerde kullanmaya gerek yok dedi bi doktor 0.6kullan bence dedi iğne dozu kiloya göremi gene göremi ayarlanıyor bu genlerde pıhtılaşması olup sağlıklı doğum yapan arkadaşlar kaçlık kullandınız nasıl bi yol izlediniz bilgi verirseniz sevinirim🤗
Birsey sormak istiyorum bende bu testi yaptırmak istiyorum ama 1 aya sonuc cıkar diyorlar suan korku içindeyim cübkü 1 kez ikizlerim karnımda öldü 13 haftalık tan 1 ayda cıkıyormuş ya sonuc adetime 1 hafta kaldı testi hemen mi yaptırayım yoksa hamileysem mi yaptırayım? Corasprin kullanmaya baslıycam kendim nasipse cübkü bir doktor hamile kalmadan basla demişti Si kaç mg corasprin kullanıyorsunuz

Merhaba, forumda yeniyim, benim de 2 tane kese görünmeden düşüğüm oldu, mthfr c677t homozigotmuşum. Sanırım siz de aynı mutasyona sahipsiniz ve şu anda gebesiniz. Gebe kalmanızdan önce ve gebelikte nasıl bir tedavi uygulandığını, kullandığınız ilaçları ve hangi folik asit takviyesini aldığınızı anlatabilmeniz mümkün müdür? Teşekkür ederim.
Günlük günde 1 tane Folibol ve coraspin kullandim 5mg ve 100lük.bazi günlerde (osende 2m folikasit b12 dilalti ondan kullandim) ekstra takviye olarak orzax d3k2 damla kullandim.aşilamayla gebe kaldim.e2 hormonumda dusukmüş onun icin meridol igne kullandirdi doktor .kese göründükten sonra beta hcg 6000 lerdeydi oksapar 4000 aksamlari kullanmaya basladim gunde 1./sabah coraspin folibol,dekort 0.50( progestan 200mg 2 fitil sabah aksam) asilamadan once tabi birde asilama igneleri .asilamadan sonra ayni ilaclara devam coraspin 100 folbiol 5 mg dekort 0.50 ,progestan gunde 2 .

Günlük günde 1 tane Folibol ve coraspin kullandim 5mg ve 100lük.bazi günlerde (osende 2m folikasit b12 dilalti ondan kullandim) ekstra takviye olarak orzax d3k2 damla kullandim.aşilamayla gebe kaldim.e2 hormonumda dusukmüş onun icin meridol igne kullandirdi doktor .kese göründükten sonra beta hcg 6000 lerdeydi oksapar 4000 aksamlari kullanmaya basladim gunde 1./sabah coraspin folibol,dekort 0.50( progestan 200mg 2 fitil sabah aksam) asilamadan once tabi birde asilama igneleri .asilamadan sonra ayni ilaclara devam coraspin 100 folbiol 5 mg dekort 0.50 ,progestan gunde 2 .
Cevabınız için çok teşekkürler.

Birsey sormak istiyorum bende bu testi yaptırmak istiyorum ama 1 aya sonuc cıkar diyorlar suan korku içindeyim cübkü 1 kez ikizlerim karnımda öldü 13 haftalık tan 1 ayda cıkıyormuş ya sonuc adetime 1 hafta kaldı testi hemen mi yaptırayım yoksa hamileysem mi yaptırayım? Corasprin kullanmaya baslıycam kendim nasipse cübkü bir doktor hamile kalmadan basla demişti Si kaç mg corasprin kullanıyorsunuz
100mg coraspin kullanıyorum testi hemen yaptır hamile olmayı bekleme bence değilsen bile bilgin olur hamile olunca ona göre kullanırsın

4000likle devam ediyormusunuz kaç haftalık oldunuz

Kızlar yazışmalarınızı okudum şimdi 2 düşük 1 kimyasaldan sonra çok şükür bu haftaları gördük, 4 genimde pıhtılaşma var bitaneside en önemli genlerden biri prothrombin olan, asla umudumu kaybetmedim sizlerde kaybetmeyin sağlıkla ilerlesin inşallah gebeliğiniz 🤲
Kaçlık kullanıyorsunuz

Merhaba arkadaşlar banada Bi doktor sadece coraspin kullan dedi dünde perinatoloji ye gittim uzman Bi doktordu oda bu genlerde coraspine bile gerek yok dedi. Daha önce kimyasal gebelik geçirdim 2 tane. Doktor dediki gebeliklerin ileriki haftada sonlanmış gebelik değilki kalp durması vs. Değilki iğne yada ilaç kullanasın dedi. Mantıklı buldum aslında çünkü o kimyasal gebelikleirmde beta değeri 30 dan yukarı çıkmadı. Çok araştırdım coraspin yeterlimi iğneye gerek Varmı falan diye endişelendim bi ara. Dün uzman doktor öyle deyince biraz sakinleştim aslında. Aşağıya sonucumuda atıyorum kızlar kafam karıştı biraz ya 🤔

Eklentiler

• IMG_20220816_180452.jpg
    IMG_20220816_180452.jpg
    89,2 KB · Görüntüleme: 410
Back