- 16 Şubat 2020
- 419
- 532
- 53
Güle güle sağlıkla büyütün inşAllah bebeğiniziBen 3 düşük yaşadım 2 gen homozigot 1gen heterozigottu.
Çok şükür 2021 ağustosta kucağıma aldım bebeğimi şuan 7 aylık olmak üzere
Banada gebe kalana kadar her gün coraspirin verilmişti ama ne yazıkki ben coraspirin kullandığım süreçte hamile kalamadım adet düzenim bozuldu vs.
Aslında kaldım kimyasal oldu.Çok kolay hamile kalabilirken coraspirinle kalamadım.Arastirdim benim gibi olanlar olmuş hatta forumda bir arkadaşla tanışmıştım onunla hep aynı şeyleri yaşıyorduk düşükler, coraspirin sonrası kimyasal gebelik..
En nihayetinde coraspirini bıraktım bu sefer hamile kaldığımda hemen iğne+coraspirin başladım ve bebeğimi kucağıma aldım.İnsallah sizde en kısa süre de alırsınız kucağınıza ve bekleyen herkes için diliyorum çünkü insan gerçekten çok yıpranıyor umutsuzluga kapılıyor.Hiç kavuşamayacakmışsın gibi hissediyorsun.Forumda kendin gibi olanları arastırmaktan sabah ediyordum her gece ...Ve bu forumdan öğrendim bir çok şeyi hiç bir doktorda bana şu şu testleri yaptır pıhtılaşma olabilir demedi.
O yüzden bende çevremde de dahil olmak üzere herkesi bilgilendirmek istiyorum..İnşallah isteyen herkese nasip etsin Allah
Sağolun..64 ile hamile kalmıştım 4000 lik iğne +100 coraspirin ben hamileliğimde toplam 6-7 kilo aldım arttirmadi hiç hep bu şekil gitti.Güle güle sağlıkla büyütün inşAllah bebeğinizibenim sormak istediğim kaçlık iğne kullandıniz bir de kaç kilo ile hamile kaldınız kiloma göre verecek bana dr igneyi de
Canim bu faktörü pihtilaşmadan bile saymiyorlar iyi bir doktor bul bence kendineKızlar selam, 2 kimyasal sonrası pıhtılaşma testi sonucumda bir gen homozigot çıktı. Genetik doktoru gebelik oluşana kadar coraspin ve b12 kullanmam gerektiğini söyledi. Gebelik oluşunca da iğne kullanmalıymışım. Aynı durumu yaşayanlarınız var mı tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Homozigot heterizigottan daha sıkıntılı benim bildiğim kadarıyla. Bana bunu söyleyen doktor tıbbi genetik doktoruydu bu arada kadın doğum değilCanim bu faktörü pihtilaşmadan bile saymiyorlar iyi bir doktor bul bence kendine
Homozigot sinradan edinilen oldugu için risk yaratabiliyor ben hacettepe ingilizce tıp mezunu bir doç dra gidiyorum daha önce baska dr larda 3 kaybim oldu bende de mthfr ve faktor VLeiden bozuk 0.6lik enox gunde iki tame vurdurdu yine düştü artik bi kimyasal gecirince bu dra gittim bana kan pihtilaşmasinin düşük yaptirdigina dair kanitlanmiş bir bilimsel dayanagi olmadigini ve mthfrnin bozukluk olarak sayilmadigini soyledi 80 kg olmama ragmen bana 0.4 oksapar verdi ve kimyasalin arkasina hemen gebe kaldim rabbime şükürler olsun ki 15 haftalik olduk coraspini 12. Haftada kesti benden normalde hematologlar kg başina 0.1 mg hesapliyor degil mi ona ragmen dusuk yapmiştim doktorlar iğne dozu konusunda aşiri çelişiyorlar insallah şifa bulur ve tez zamanda evladinizi kucaginiza alirsiniz Ankaradaysaniz eger dr adini soyleyebilirmHomozigot heterizigottan daha sıkıntılı benim bildiğim kadarıyla. Bana bunu söyleyen doktor tıbbi genetik doktoruydu bu arada kadın doğum değil
Malesef İstanbuldayım benim kadın doğumcum genetik testi yaptır sonra gebe kalınca gel duruma göre tedavisine bakalım dedi şuan gebe kalmayı bekliyorum o yüzden. İnşallah bu sefer sağlıklı olur çok zor bir süreç gerçektenHomozigot sinradan edinilen oldugu için risk yaratabiliyor ben hacettepe ingilizce tıp mezunu bir doç dra gidiyorum daha önce baska dr larda 3 kaybim oldu bende de mthfr ve faktor VLeiden bozuk 0.6lik enox gunde iki tame vurdurdu yine düştü artik bi kimyasal gecirince bu dra gittim bana kan pihtilaşmasinin düşük yaptirdigina dair kanitlanmiş bir bilimsel dayanagi olmadigini ve mthfrnin bozukluk olarak sayilmadigini soyledi 80 kg olmama ragmen bana 0.4 oksapar verdi ve kimyasalin arkasina hemen gebe kaldim rabbime şükürler olsun ki 15 haftalik olduk coraspini 12. Haftada kesti benden normalde hematologlar kg başina 0.1 mg hesapliyor degil mi ona ragmen dusuk yapmiştim doktorlar iğne dozu konusunda aşiri çelişiyorlar insallah şifa bulur ve tez zamanda evladinizi kucaginiza alirsiniz Ankaradaysaniz eger dr adini soyleyebilirm
Bi de bu mthfr folik asit eksikliğinden kaynaklanıyormuş sanırım. Ben Ekim ayından beri folik asit kullanıyorum hiç aksatmadan ona rağmen 2 kez kimyasal oldu bu da beni şaşırttı açıkçasıHomozigot sinradan edinilen oldugu için risk yaratabiliyor ben hacettepe ingilizce tıp mezunu bir doç dra gidiyorum daha önce baska dr larda 3 kaybim oldu bende de mthfr ve faktor VLeiden bozuk 0.6lik enox gunde iki tame vurdurdu yine düştü artik bi kimyasal gecirince bu dra gittim bana kan pihtilaşmasinin düşük yaptirdigina dair kanitlanmiş bir bilimsel dayanagi olmadigini ve mthfrnin bozukluk olarak sayilmadigini soyledi 80 kg olmama ragmen bana 0.4 oksapar verdi ve kimyasalin arkasina hemen gebe kaldim rabbime şükürler olsun ki 15 haftalik olduk coraspini 12. Haftada kesti benden normalde hematologlar kg başina 0.1 mg hesapliyor degil mi ona ragmen dusuk yapmiştim doktorlar iğne dozu konusunda aşiri çelişiyorlar insallah şifa bulur ve tez zamanda evladinizi kucaginiza alirsiniz Ankaradaysaniz eger dr adini soyleyebilirm
Benim folat degerim iyiydi ona ragmen oldu ben daha kimyasal gebelik diye bisey duymamiştim bile ama o ay antibiyotik alerji testi yaptirmiştim 3 gun farkli antibiyotikler kullanmiştim muhtemelen ondan kaliteli oluşamadi bunu yaşadim sanirim her gün kuru incir yemeye özen göster yumurtaliklara cok faydasi var eşinde her gün keciboynuzu pekmezi icsin okey derse aksamlari 1 fincan isirgan otu cayi içsinBi de bu mthfr folik asit eksikliğinden kaynaklanıyormuş sanırım. Ben Ekim ayından beri folik asit kullanıyorum hiç aksatmadan ona rağmen 2 kez kimyasal oldu bu da beni şaşırttı açıkçası
Bence iyi bir doktor bul ve muayeneye git igne dozunu ögren ben gebelik testinde gorur gormez igne ve progestana basladim mesela birde baska bir dr görüsü almalisinMalesef İstanbuldayım benim kadın doğumcum genetik testi yaptır sonra gebe kalınca gel duruma göre tedavisine bakalım dedi şuan gebe kalmayı bekliyorum o yüzden. İnşallah bu sefer sağlıklı olur çok zor bir süreç gerçekten
Cnm bende mhtfr c677 homozigotum.ose..de 2m folikasitli b12 kullandim hergun coraspin 100 mg d3k2 ocea damla .kan testinde sonra kese görunur görunmez 4000 oksapar igneyle su anki durumuma geldim.mutlaka coraspin kullan ben öncesinde hergun aldim.daha once kalp atisi gorememistim hic.birde cevizde cok yararliymis omega yag asiti acisindan hergün ceviz yiyorum.betahcg 6000 de igneye basladim.inşallah bebegin olurKızlar selam, 2 kimyasal sonrası pıhtılaşma testi sonucumda bir gen homozigot çıktı. Genetik doktoru gebelik oluşana kadar coraspin ve b12 kullanmam gerektiğini söyledi. Gebelik oluşunca da iğne kullanmalıymışım. Aynı durumu yaşayanlarınız var mı tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Gebeliğin sağlıkla ilerlesin inşallah canım. Şu an hem iğne hem coraspin şeklinde mi devam ediyorsun? Benim de mthfr677 ve pai heterozigot iki tane kürtaj bir kimyasal yaşadım. İlk kürtajda hicbisey kullanmadim beş haftalıkken gelişim durdu. İkinci kürtajda 4000 enox ve coraspin kullandım bu sefer de kanama başladı ve kalp atışı durdu sekiz haftalıkken kürtaj oldumCnm bende mhtfr c677 homozigotum.ose..de 2m folikasitli b12 kullandim hergun coraspin 100 mg d3k2 ocea damla .kan testinde sonra kese görunur görunmez 4000 oksapar igneyle su anki durumuma geldim.mutlaka coraspin kullan ben öncesinde hergun aldim.daha once kalp atisi gorememistim hic.birde cevizde cok yararliymis omega yag asiti acisindan hergün ceviz yiyorum.betahcg 6000 de igneye basladim.inşallah bebegin olur
merhabalar. konuyla ilgili bana yardımcı olur musunuz ?Benim 2 tane gebeliğim oldu. 2020 mart ayında 6 haftalıkken kanama oldu ve kürtaj oldum. Bişi demediler neden olduğuna dair bişey demediler. 2021 mayıs ayında tüp bebek yaptımyaa karar verdim ama onun öncesinde bir hafta kadar Bi baş ağrım oldu hiç geçmedi. Nöroloji ye gittim Bi sürü test yaptı. Bi test Ana profili pozitif çıkınca romatolğa yönlendirdi. O da Bi kaç test yaptı ve beta glikoprotein 1 ıgm antikorum yüksek çıktı. Bundan dolayı kan sulandırıcı kullanman gerek dedi. Tüp bebek tedavisine başladık ama 2 embriyo oldu. Diğerleri boş çıktı. Transfer yaptık ama tutmadı. Kan sulandırıcı hapa devam ettim. Ama iğne vermedi doktor. Transef sonrası tekrar beta glikoprotein 1 ıgm testi yaptırdım yine yüksek çıktı. Kan sulandırıcıyq devam edeceksin dedi doktor. Pıhtılaşmaga yakınlığın var dedi. Sonra genetik bölümüne gittim anlattım durumumu. Eşimden De kan aldılar. Kromozom analizinde sıkıntı yok ama PAI SERPİNE 1 MUTASYON ANALİZİ = Heterozigot 4G/5G
FAKTÖR XIII V34L =Heterozigot 34vl şekilde çıktı. Tıbbi genetik doktoru gebelikte iğne kullanman gerekebilir dedi. 2021 Aralık ayında tekrar hamile olduğumu öğrendim. Tüp bebek doktoruma bu sonuçları yolladım hemen hamilesin. İğneyle başla hemen dedi. Enox4000 ve coraspirin kullandım hergün. Ancak 10.haftada bebeğin kalbi durmuş. Hiç bişi anlamadık 9. Haftada herşey yolunda düşük riski yok iyi demişti doktor.
Kürtaj oldum yine bu sefer genetik araştırmaya gönderdik. Sonuç ne çıkar bilmiyorum ama doktor büyük ihtimalle pıhtı atmıştır dedi. Yada sağlıksız bir embriyodur bu yüzden kalbi durmuştur. Dedi.
Bundan sonra nasıl Bi yol izlycem bilmiyorum. Tüp bebeğin de garantisi yok diyor doktor. Ama yüzde 70 canlı doğum olasılığın var diyor doktor. Ben çok kararsızım. Tekrardan denemekten korkuyorum. Bu değerler çok yüksek değil pıhtılaşma için biz her ihtimale karşı iğneyi verdik demişti doktor ama düşük lü geldi dozlar acaba. Kadın doğımcular çok önbilemedimemsemiyor galiba. Hematoloji ye mi gitsem bide. Napsam
merhaba bana da yardımcı olur musunuz ?Merhaba
Benim pai homozigot 1298 heterozigot. Ama ben sizim durumunuzun pıhtılaşma kaynaklı oldugunu düşünmüyorum. Kendi durumumun da pıhtılaşmadan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bazı genler hariç çok önemli bir şey değil.
Amhınıza baktırın baktırmadıysanız. Eşinizin sperm değerlerine de tabii.
anti- beta 2 glikoprotein 1 lgm test sonucumun 00-08 arası olması gerekirken 12,74 çıkmış. bu kan pıhtılaşması mı ?Gebeliğin sağlıkla ilerlesin inşallah canım. Şu an hem iğne hem coraspin şeklinde mi devam ediyorsun? Benim de mthfr677 ve pai heterozigot iki tane kürtaj bir kimyasal yaşadım. İlk kürtajda hicbisey kullanmadim beş haftalıkken gelişim durdu. İkinci kürtajda 4000 enox ve coraspin kullandım bu sefer de kanama başladı ve kalp atışı durdu sekiz haftalıkken kürtaj oldum
Merhaba kızlar bu topiği tesadüfen gördüm ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim. Arkadaşımızın yazdığı gibi benim gittiğim perinatoloji doktoru da aynı şeyi söyledi. 1 kimyasal ve 1 de 8 haftalık düşüğüm var. Genetik testlerimi yaptırdım MTHFR (A1298C) Homozigot çıktı. Doktorum bana 4000lik kan sulandırıcı iğne ve progestan verdi. 3 aydır kullanıyorum. Perinatoloji doktoru düşüklerin pıhtılaşmadan değil kromozomların yanlış birleşmesinden kaynaklı olduğunu söyledi ve bu yaptırdığımız kan testinin eskide kaldığını yeterli olmadığını, pıhtılaşma için kesin sonuç vermediğini söyledi. Bana ''Afas paneller'' olarak; Anti kardiyolipin lgG, Anti kardiyolipin lgM, Lupus antikoagülan testleri yapıldı ve pıhtılaşma çıkmadı. Bu testleri baştan yaptırsaydım iğne kullanmama da gerek kalmayacaktı. Eğer yaptırabiliyorsanız bu testleri de yaptırın sadece genetikte yaptırdıklarınız olmasın.
Amin inşallah .Evet igne 4000 lik oksapar ve coraspin .benimde 1tane 5 haftalik gelisim geriliginden alinan var onda sulandirici hic kullanmadim bilmiyordum.kalp durmasi pıhtıdan mı ögrenebildin mi ?benim bu aşilamayla oldu normalde hamilede kalamıyordum.Gebeliğin sağlıkla ilerlesin inşallah canım. Şu an hem iğne hem coraspin şeklinde mi devam ediyorsun? Benim de mthfr677 ve pai heterozigot iki tane kürtaj bir kimyasal yaşadım. İlk kürtajda hicbisey kullanmadim beş haftalıkken gelişim durdu. İkinci kürtajda 4000 enox ve coraspin kullandım bu sefer de kanama başladı ve kalp atışı durdu sekiz haftalıkken kürtaj oldum
Canim ben o testleri yaptirdim bu yazdigini bulamadim.asagiya resim ekliyirum doktor bana test sonucun iyi demisti prof.anti- beta 2 glikoprotein 1 lgm test sonucumun 00-08 arası olması gerekirken 12,74 çıkmış. bu kan pıhtılaşması mı ?
sizin hepsi normal maşallahCanim ben o testleri yaptirdim bu yazdigini bulamadim.asagiya resim ekliyirum doktor bana test sonucun iyi demisti prof.
Kalp durması pihtidan mi bilmiyorum canım sadece hafta sonu kanama başladı doktoruma ulaşamadım ultrasona da giremedim sulandırıcı kullanamaya devam ettim ve pazartesi kanama iyice arttı kalp de yavaş atiyordu hemen coraspin bırakmami söylediler ve düşük önleyici iğne yaptılar ama fayda etmedi kalp atışı durdu maalesef. Bende sulandırıcı dozunun fazla geldiğini düşündüm. Bu arada bu testleri nerde yaptrdin ve ne kadara mal oldu canım cevaplarsan çok sevinirim. Ben sadece trombofili paneli yaptrdm ama bu testler de önemliymişCanim ben o testleri yaptirdim bu yazdigini bulamadim.asagiya resim ekliyirum doktor bana test sonucun iyi demisti prof.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?