Bende aynı iki kurtaj, 19 Mayıs üniversitesi hastanesinde genetik testlerimi kürtajın ertesi günü yaptırdım ve sonuclar 1 ayda çıktı. Kürtajdan sonraki ilk adetimi geçen hafta gördüm doktorum özel hastanede o hemen donmuş transfere başlayalım dedi ve suan transfer hazırlığındayım. Kürtajdan sonra bir kere adet gördüysen ve doktorun da uygun dediyse hic dert etme. Sonuçta onlar bu işin uzmanı seni muayene ettiğinde rahminin durumuna falan bakmıştır icin rahat olsun. Kan pıhtılaşma testi zaten çabuk çıkıyor o çok sürmüyor.Merhaba kızlar ben yine size bir şey danışıcam. Ben bugün 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde bi doktora gittim genetik test yaptırmak için(2 düşük yapmıştım). Doktor önce rahmime baktı bi sıkıntı yok dedi. Genetik testler 2-3 ay sonra çıkar ama biz onu beklemicez tedaviye başlıcaz ben seni doğurtçam dedi. Coraspin yazdı. Adetin bi gün gecikince hemen test yap dedi hamile olduğunda beni ara 2 tane daha yazıcam dedi ama ilaç mı iğne mi orayı tam anlayamadım.Kürtaj olalı özellikle 45 gün anca olduğunu söyledim beklemem gerekmiyor mu diye sordum. Kendin istemezsen bekleyebilirsin dedi. Eşimde çok istediği için doktordan öyle duyunca beklemek istemiyor. Genetik testler için de 1 ay sonrasına randevu verdiler. Korunmazsam da hemen hamile kalırım diye de korkuyorum. 2 düşükten sonra beklemeyen var mı bilgisi olan yazarsa çok mutlu olurum
Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ama bize test için de 1 ay sonrasına randevu verdiler daha testi de vermedik yani ama zaten pıhtılaşma çıkacak olsa doktor çıkmasa da onun tedavisine başlayacak genetik çıksa da ona yapabileceği bi şey yok zaten beklemesem de beklemesem de aynı gibi bir yanım bekle diyor bir yanım bekleme. İnşallah sizin de tutar Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınızBende aynı iki kurtaj, 19 Mayıs üniversitesi hastanesinde genetik testlerimi kürtajın ertesi günü yaptırdım ve sonuclar 1 ayda çıktı. Kürtajdan sonraki ilk adetimi geçen hafta gördüm doktorum özel hastanede o hemen donmuş transfere başlayalım dedi ve suan transfer hazırlığındayım. Kürtajdan sonra bir kere adet gördüysen ve doktorun da uygun dediyse hic dert etme. Sonuçta onlar bu işin uzmanı seni muayene ettiğinde rahminin durumuna falan bakmıştır icin rahat olsun. Kan pıhtılaşma testi zaten çabuk çıkıyor o çok sürmüyor.
merhaba, gebelik kayıplarına sebep oluyor , kan sulandırıcılar ve progestan kullanılarak sağlıklı bir bebeğe kavuşabilirsiniz ama doktor seçimi çok önemli birçok doktor pıhtılaşma genetiğini dikkate almıyor ve anlamıyor, ben çok gezdimMerhaba arkadaşlar,
Genetik test sonucumda PAI 4G/5G GENOTİPİ saptanmıştır yazıyor. Ne olduğunu bilen bir arkadaşım var ise yardımcı olabilir mi acaba?
Çok teşekkur ederimmerhaba, gebelik kayıplarına sebep oluyor , kan sulandırıcılar ve progestan kullanılarak sağlıklı bir bebeğe kavuşabilirsiniz ama doktor seçimi çok önemli birçok doktor pıhtılaşma genetiğini dikkate almıyor ve anlamıyor, ben çok gezdim
bende mtfhr: heterezigotÇok teşekkur ederimSizdede mi aynı sorun vardı?
Çok sevindim sizin bebeğinize kavuşmanızamerhaba, gebelik kayıplarına sebep oluyor , kan sulandırıcılar ve progestan kullanılarak sağlıklı bir bebeğe kavuşabilirsiniz ama doktor seçimi çok önemli birçok doktor pıhtılaşma genetiğini dikkate almıyor ve anlamıyor, ben çok gezdim
merhababende mtfhr: heterezigot
PAİ:4G/4G gen mutasyonu vardı
5 kaybım oldu, çok şükür bir kızım oldu sonunda ,
birçok doktor kan sulandırıcı kullanamama gerek görmedi en son profesöre gittim kan sulandırıcı iğne +coraspin kullandım ve gebelik başında da kortizon da kullandırdı
Bence birşey kaybetmiyorsunuz, çoğu doktor mthfr için birşey vermiyor bile çünkü risk kabul edilmiyor, doktorunuzun yönlendirmesini dinleyin benceMerhaba Haziran ayında daha kalp atışını duyamadan düşük sebebiyle kürtaj oldum. Genetik ve pıhtılaşma testlerini yaptırdım mthfr heterozigot çıktı. Doktorum şu an için kan sulandırıcı kullanmaya gerek yok gebelik halinde başlayacağız dedi. Sizce doğru mu yapıyorum kullanmayarak? Bir de gebelik varsa diye erken test yapıp bir an önce tedaviye başlamalı mıyım yoksa bat ı mı beklemeliyim kafam çok karışık
Merhaba ben test için gittiğimde doktor beklemenize gerek yok tedaviye başlıcaz hamile kalabilirsin dedi coraspin verdi 2 hafta sonrasında hamile kaldım test sonuçları çıkmamasına rağmen iğne ve progestana başladı doktorum. Bi doktora daha danışabilirsiniz içinize sinmezse. Bende sizin gibi erken farketmek istedim ama bat ın 3 gün öncesinde yaptım çizgi çok silikti emin olamadım yine bat günü başladım çizgi netleşinceMerhaba Haziran ayında daha kalp atışını duyamadan düşük sebebiyle kürtaj oldum. Genetik ve pıhtılaşma testlerini yaptırdım mthfr heterozigot çıktı. Doktorum şu an için kan sulandırıcı kullanmaya gerek yok gebelik halinde başlayacağız dedi. Sizce doğru mu yapıyorum kullanmayarak? Bir de gebelik varsa diye erken test yapıp bir an önce tedaviye başlamalı mıyım yoksa bat ı mı beklemeliyim kafam çok karışık
mehlika_ canım bir mesajında faktör xa testinden bahsetmissin. Nerede yaptırdın bide doktorum sabahları coraspin akşamları iğne kullanmamı söyledi ama testin iğneden dört saat sonra yapılması gerektiğini yazmışsın. İğneyi akşam yaparsam testi yaptırmak sıkıntı olur herhalde değil mi? Siz nasıl bir yol izlediniz yardımcı olursan sevinirim
Cevabın için teşekkür ederim canım. Ben dün başladım ignelere. Doktorum akşam iğne sabah coraspin kullan dedi. Mtfr677 ve pai genimde heterozigot mutasyon var. Doktor teste gerek yok zaten sendeki hafif bir pıhtılaşma eğilimi dedi ama ne yapsam bilemedim. Senin hangi genlerde sıkıntı var.merhaba ben özel bir laboratuvarda yaptırdım, onlar kanı alıp ankara düzen lab'a gönderiyorlardı. sanırım her ilde çalıştıkları birkaç lab var, bulunduğunuz ilde hangi lab olduğu hakkında size bilgi verirler. fiyatı 300 tl gibi kalmış aklımda (geçen sene).
saat önemli, doktorum kan vereceğim saate göre planlamıştı benim iğnemi, sabah 8.00de vurduk tam 12:00de kan alındı. hatta saati tam olsun diye kanı benim saatime göre aldılar. iğnenin etkisi tam saat sonra pik noktasına ulaşıyormuş çünkü. benim iğnem günde iki kezdi. eğer bulunduğunuz şehirde özel hastaneler falan testi yapıyorsa gece de sizden kan alabilirler sıkıntı olmaz ama özel laboratuvarlar sanırım mesai ile çalışıyor.
mthfr için hafif diyorlar hep, benim daha sıkıntılı idi mutasyonlarım.Cevabın için teşekkür ederim canım. Ben dün başladım ignelere. Doktorum akşam iğne sabah coraspin kullan dedi. Mtfr677 ve pai genimde heterozigot mutasyon var. Doktor teste gerek yok zaten sendeki hafif bir pıhtılaşma eğilimi dedi ama ne yapsam bilemedim. Senin hangi genlerde sıkıntı var.
Merhaba, benimde mthfr 677 ve 1298 heterozigot 4 kimyasalı var dördüncü bu ay oldu doktor kan sulandırıcı ve folik asit verdi önümüzde kş ay adetine gel dedi bende kullanmaya başladım siz hamile misiniz pekiCevabın için teşekkür ederim canım. Ben dün başladım ignelere. Doktorum akşam iğne sabah coraspin kullan dedi. Mtfr677 ve pai genimde heterozigot mutasyon var. Doktor teste gerek yok zaten sendeki hafif bir pıhtılaşma eğilimi dedi ama ne yapsam bilemedim. Senin hangi genlerde sıkıntı var.
Evet canım çok yeni hamilelik var. Adete üç gün kala öğrenip salı günü ignelere başladim. Mthfr mutasyonunda metilfolat formda folik asit ve metilkobalamin formda b12 kullanimi çok önemli. Ben bunları yabancı makalelerden okudum. Pek kaynak yok malesef. Hamilelik öncesinden beri dediğim şekilde folik asit b12 coraspin ve OMEGA kullanıyorum. Şimdi ek olarak kan sulandırıcı iğne başladım. HCG artışı iyi gidiyor inşallah sağlıkla kucağımiza almak nasip olur bu sefer. Bu arada bir kimyasal bır de sekiz haftalikken gelişmediği için kürtaj oldumMerhaba, benimde mthfr 677 ve 1298 heterozigot 4 kimyasalı var dördüncü bu ay oldu doktor kan sulandırıcı ve folik asit verdi önümüzde kş ay adetine gel dedi bende kullanmaya başladım siz hamile misiniz peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?