- 10 Nisan 2021
- 1.631
- 1.642
- 63
Merhaba geçmiş olsun.Benimde pai 4g\4g homozigot,mthfr C677 homozigot ve faktör V34L heterozigot çıkmıştı.bende de faktör v ve mthfr c 677t heterozigot mutant ve paı 1 4g/4g çıktı. bende 11+4 de bebeği kaybettim. şimdi hamile kalmadan kan sulandırıcı mı kullanmam gerek
O iyi dokturu bulmak o kadar zor birşeymis ki. Bugün şehir hastanesi birde iyi dedikleri bir doktor a gittim. Biri şimdiden için dedi diğeri kalp atışı sonra ilaç kullanılmalı dedi. Siz hamileikten önce mi başladınız ilaca. İğne hı de hamilelikte miMerhaba geçmiş olsun.Benimde pai 4g\4g homozigot,mthfr C677 homozigot ve faktör V34L heterozigot çıkmıştı.
2düşük +1kimyasal gebelik yaşadım.
Şimdi 35 haftalık hamileyim.Size tavsiyem iyi bir doktor bulun kendinize.Ben coraspirin 100 mg ve oksapar 4000 iğne kullandım.
Çok şükür sağlıkla ilk defa bu günlere geldim.
Hamile kalır kalmaz başladık 5-6haftalikken.Benim sıkıntım zaten kalp atışı alinanamamasiydi.2 gebeligimde de alamadım.Sonra hamile kaldım.Normal gebelik olduğu anlasilinca yani kese görülür görülmez başladık iğneye hatta belki de kese bile daha görülmeden.O iyi dokturu bulmak o kadar zor birşeymis ki. Bugün şehir hastanesi birde iyi dedikleri bir doktor a gittim. Biri şimdiden için dedi diğeri kalp atışı sonra ilaç kullanılmalı dedi. Siz hamileikten önce mi başladınız ilaca. İğne hı de hamilelikte mi
Teşekkürler ozaman ben diğer dokturun dediği gibi şimdiden az doz ilaç yazdı ona başlayım. Benimde 11+4 de kalp atışı durmuştuHamile kalır kalmaz başladık 5-6haftalikken.Benim sıkıntım zaten kalp atışı alinanamamasiydi.2 gebeligimde de alamadım.Sonra hamile kaldım.Normal gebelik olduğu anlasilinca yani kese görülür görülmez başladık iğneye hatta belki de kese bile daha görülmeden.
Kalp atışını bekleme geç kalırsın.
Bende öncesi kullanmak ters etki yaptı canım.Yanu kan sulandırıcıyı 3ay önceden başlayım dedim kimyasal gebelik oluştu tutunamadı kanamam oldu belkide.Ve ilginçtir ki coraspirine önceden kullanmaya başladığımda gebe kalamadim.Normalde kolayca kalırken birde.Teşekkürler ozaman ben diğer dokturun dediği gibi şimdiden az doz ilaç yazdı ona başlayım. Benimde 11+4 de kalp atışı durmuştu
Yaa kan sulandırıcı tutunmayı mi engelliyor yani. Bana da doktor tam tersini dedi yani simdeden başlayın ki ilk haftalaeda düşük riskini azaltalim dedi.Bende öncesi kullanmak ters etki yaptı canım.Yanu kan sulandırıcıyı 3ay önceden başlayım dedim kimyasal gebelik oluştu tutunamadı kanamam oldu belkide.Ve ilginçtir ki coraspirine önceden kullanmaya başladığımda gebe kalamadim.Normalde kolayca kalırken birde.
O yüzden tavsiyem gebe kalır kalmaz basla.Oncesi değil.Cünkü benle beraber bir kaç kişiye daha aynısı olmuş forumda.Yani gebelik öncesi coraspirine başladığında kalamamişlar gebe ve kalsalar da kimyasal olmuş.
Yinede karar senin.İnsallah bu sefer sağlıklı gebeliğin olur
Herkeste aynı etkiyi yapmıyor.Bazilari gebelikten önce başlamış gebelikleri sağlıkla devam etmis.Ama bende öncesi başlayınca olmadı.Gebe kaldığımda başladım.Yaa kan sulandırıcı tutunmayı mi engelliyor yani. Bana da doktor tam tersini dedi yani simdeden başlayın ki ilk haftalaeda düşük riskini azaltalim dedi.
Napalim ya olacagi varsa olurAllah gecinden versin. Ondan dolayi bebekte kalp durmasi olmaz bence de. Benim de oncekinin yavas atiyordu kalbi, durdu o yuzden test yaptirmistim. Genetik sorunu olan bebeklerde oluyormus bu durum. Ya da spermdeki yapisal sorunlardan. Merak etme icini rahat tut. Zaten olsaydi bu zamana kadar ilerlemezdi gebeligin masallah 11.haftadasin. saglikla kucagina alirsin insallah
Evet hep yavasti ilk duydugumuzdan beriCanım bebeğin kalp atısı bastan beri mi yavastı sonradan mı yavasladı :/
Geçmiş olsun. Şehir hastanesi ve araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümüne gidebilirsiniz. Pıhtılaşma ve genetik test yapıyorlar. Bı buçuk ayı buluyor. E nabza düşmüyor. Ozellerde pahalı. Benimde hiç kanamasiz 11+4 de kalbi durdu oldu şok olduk muayenede. Pıhtılaşma çıktı sizde de muhtemelen pihtilasma olacaktır. İlaç kullanıyorsun geçiyorMerhaba kızlar bende 2 düşük yaptım ve genetik testlerle ilgili bilgi almak istedim sizlerden.10 aylık evliyim bir süre bebek istemedim karar verdiğimizde çok zaman geçmeden hamile kaldım ama bebeğimin kalbi durdu 6.haftada kalbi durmuş 10.haftada kürtaj oldum.Hiç lekelenmem kanamam olmamıştı.Kürtajdan sonra ilk adetimi göremeden hamile kaldım çok üzüldüm oda gidecek diye düşünüyordum öyle de oldu.Yine 6.haftada kaldı lekelenmem de oldu doktor progestan verdi derken çok fazla kanamam olarak düşük yaptım aynı gün kürtaja aldılar.Şimdi 1 ay oldu adetimi oldum.Bir süre bekleyeceğim.1 hafta sonra da Genetik testler için gideceğim.Nasıl oluyor ücretleri falan bilen yazabilir mi
Teşekkür ederim. Aynı şekilde ilkinde hiçbir belirti yoktu.Kaynım halimi görünce kürtaj olduğum sırada bir doktor araştırmış çok iyi dedi güvenmiyormuş gibi olmasın diye üstüne araştırmadım ona gidicez ama hiçbir şey bilmeden gitmek istemiyorum. Bende yüksek ihtimalle pıhtılaşma çıkar diye düşünüyorum özellikle de buraya yazdım o yüzden. İnşallah yine öyledir de sebebini bilip ona göre tedavisi olurGeçmiş olsun. Şehir hastanesi ve araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümüne gidebilirsiniz. Pıhtılaşma ve genetik test yapıyorlar. Bı buçuk ayı buluyor. E nabza düşmüyor. Ozellerde pahalı. Benimde hiç kanamasiz 11+4 de kalbi durdu oldu şok olduk muayenede. Pıhtılaşma çıktı sizde de muhtemelen pihtilasma olacaktır. İlaç kullanıyorsun geçiyor
Gecmis olsuncanim. Ben daha once 2 gebelik kaybi yasadim ama bende pihtilasma cikmadi. Pihtilasma harici hormon sikintisi veya kalitesiz yumurta kalitesiz sperm de olabilir diyorlar. Tip fakultesininde tekrarlayan gebelik kayiplari var oraya basvurabilirsin. Ozellde ucretleri yuksek oluyor ama daha kisa surede cikiyor sonuclar ozelde ben 2015 yilinda 2000 tl gibi bir rakam odedm. 2020 yilinda tip fakultesinde genetik tahlil yaptirdim sure daha uzuyor max 9 ay surmustuMerhaba kızlar bende 2 düşük yaptım ve genetik testlerle ilgili bilgi almak istedim sizlerden.10 aylık evliyim bir süre bebek istemedim karar verdiğimizde çok zaman geçmeden hamile kaldım ama bebeğimin kalbi durdu 6.haftada kalbi durmuş 10.haftada kürtaj oldum.Hiç lekelenmem kanamam olmamıştı.Kürtajdan sonra ilk adetimi göremeden hamile kaldım çok üzüldüm oda gidecek diye düşünüyordum öyle de oldu.Yine 6.haftada kaldı lekelenmem de oldu doktor progestan verdi derken çok fazla kanamam olarak düşük yaptım aynı gün kürtaja aldılar.Şimdi 1 ay oldu adetimi oldum.Bir süre bekleyeceğim.1 hafta sonra da Genetik testler için gideceğim.Nasıl oluyor ücretleri falan bilen yazabilir mi
Teşekkür ederimGecmis olsuncanim. Ben daha once 2 gebelik kaybi yasadim ama bende pihtilasma cikmadi. Pihtilasma harici hormon sikintisi veya kalitesiz yumurta kalitesiz sperm de olabilir diyorlar. Tip fakultesininde tekrarlayan gebelik kayiplari var oraya basvurabilirsin. Ozellde ucretleri yuksek oluyor ama daha kisa surede cikiyor sonuclar ozelde ben 2015 yilinda 2000 tl gibi bir rakam odedm. 2020 yilinda tip fakultesinde genetik tahlil yaptirdim sure daha uzuyor max 9 ay surmustu
Teşekkür ederimuzun sürdüğünü biliyordum ama o kadar uzun olduğunu bilmiyorum 2 ay gibi bir süre diyorlardı bende zaten bir süre beklemek istediğim için acele etmiyordum.2015 te öyleyse şimdi baya katlanmıştır fiyat da
Öncelikle çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız. Bu konularda bilen birinden yol almak ne yapılacağını bilmek daha rahat ettiriyor. Çarşamba günü fakülteye gideceğiz bakalım. Eşimin arkadaşının gittiği doktora randevu aldık onlarında 2 ayda çıkmış sonuçlar ama onda pıhtılaşma çıkmış sizin dediğiniz gibi belki başta bi kısım istediklerinden olabilir pıhtılaşma çıkmasaydı başka testler için daha da uzatabilirlerdi.Bir süre beklemek istiyorum o yüzden zamanım var tabi ama 9 ay fazla geldi uzarsa da artık nasip beklicez artık sonu güzel olsun. Allah isteyen herkese nasip etsinPandemi sebebi ile de belki uzun surmustur ama vaktiniz varsa eger tip fakultesi daha mantikli. Rahim filmi veya mr fln da cekiyorlar daha ayrintili tahlil yapiyor ama tabi bukadar uzun surunce ilk yapilan tahlilllerin ustunden degerler nornal bile olsa 9 ay gecmis oluyor. Genetik cok farketmez ama mesela tiroidler vitamin degerleri prolaktin degeri gibi. Birde en basta hepsini istemiyirlar yani bana oyle denk geldi belki. Sunlari sunlari yaptir dediler yaptirdim sorun cikmayinca sunlari da yapalim sonra bunlari da derken surec uzamis olabilir. Her ildeki yogunluk farklidir belki ben bir tahlil icin 7 ay bekledim sadece ama yine bu forumsa baska bir arkadas tip fakultesinde 1 bck ayda aldi sonuclari. Hatta en son bu 7 ay dedigim. Kasimda tahlilleri verdim sonuclarin cikmasi ve randevu alma suresi derken eylul e verdiler randevuyu. Hamileyim dedim oyle erkene cektiler mayis ayina o da. Allaha sukur sonuclarda bir sikinti cikmadi ama sonuclariniz temiz demek icin bile beklenen sureyi gormen icin orneklendirdim. Tip fakulteleri sorunu bulmak icin her tahlili yapiyor surec uzuyor. Ozeller de cocuga odakli oldugu icin sorun bulmadan direk yumurtlama tedavisi asilama tup bebek deneyelim diyor. Allah yardimcin olsun. Tez zamanda hayirli saglikli evlat nasip olsun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?