Merhaba çok geçmiş olsun size de. Allah bi daha yaşatmasın. İyi bi hematologla konuştum, günde bir oksapar ve coraspin alıyorum şuanMerhaba
Ayni sorun bende de var. Daha once 2 kayıp yasadim. Su an nasil bir tedavi oldunuz?
Oksapar plasentadan geçmiyor o nedenle bebeğe bi zararı yok. Kan pıhtılaşmasın kimyasalla da ilgisi yok. Durumunuz benimle aynı pai homozigot mutasyonunuz var, bi de heterozigot. Mutlaka oksapar ve coraspin kullanmalısınız. Allah kucağınıza almayı nasip etsinArkadaşlar merhaba 3 gün önce hamileliğimi öğrendim ,değerlerime göre doktorum , oksapar 4000 başlattı bugün, ayrıca coraspirin ve folikasite devam dedi , şuan oksapar ilkini vurdum bir yanma ve uyuşukluk oldu kolumda, ben emin olamadım oksapar bir zarar verir mi, önceden çok kimyasalın var , testime göre oksapar kullanmam şart mı , bu sonuçlarla aynı olup oksapar var mı kullanan çok moralim bozuk yine kimyasal olacak diye
Arkadaşın faktör üç heterozigot yanında pai homozigot mutasyonu da varhayırlı olsun, sağlıkla doğsun bebeğiniz. kendi sürecimde dr dr geze geze öğrendiğime göre f13 iğne kullanılması tavsiye edilen mutasyonlardan biri. çok riskli görmüyorlar ve sizde eşlik eden başka mutasyon yok.
oksaparın verdiği acı biraz vurduğunuz yre göre değişebilir. karnınız büyüyünceye dek oradan vurabilirsiniz. kol en çok acıyan yer. ben gebeliğimin son gününe dek günde iki doz vuruldum, karın, bacak, kol hepsini denedim. en rahatı karın. ama bir süre sonra mecburen kol ve bacaktan yapacaksınız. yanma hep oluyor, uyuşukluk ise yağlı bölgeden vurduğunuzda az oluyor ya da hiç olmuyor. morarma olmaması için vuracağınız bölgeyi iki oarmağınızın arasında sıkıştırmanız ve iğnenin havasını iyice alarak yapmanız lazım.
cahilliğimi mazur görün ama bu tıbbı genetik bölümüne gidince bakılan şeymi. benden kan aldılar ama neye bakacaklarını söylemediler düşük yaptım kan alıp 2 hafta sonra cevabını arar sorarsınız dedilerMerhaba bende de ayni sonuç çıktı bir dusuk yaşadım bu sene o yüzden baktırmıştım. Doktorum sadece coraspin folik asit dedi ama burada iğne kullananlar var.
gerci önce gebelik olmazı lazım bunu düşünmek icin
Peki oksapari kaçtık alıyorsunuz. Ben asidan dolayi transferi erteledim fakat hematolog 0.6 yazmisti bana.Merhaba çok geçmiş olsun size de. Allah bi daha yaşatmasın. İyi bi hematologla konuştum, günde bir oksapar ve coraspin alıyorum şuan
hayırlı olsun, sağlıkla doğsun bebeğiniz. kendi sürecimde dr dr geze geze öğrendiğime göre f13 iğne kullanılması tavsiye edilen mutasyonlardan biri. çok riskli görmüyorlar ve sizde eşlik eden başka mutasyon yok.
oksaparın verdiği acı biraz vurduğunuz yre göre değişebilir. karnınız büyüyünceye dek oradan vurabilirsiniz. kol en çok acıyan yer. ben gebeliğimin son gününe dek günde iki doz vuruldum, karın, bacak, kol hepsini denedim. en rahatı karın. ama bir süre sonra mecburen kol ve bacaktan yapacaksınız. yanma hep oluyor, uyuşukluk ise yağlı bölgeden vurduğunuzda az oluyor ya da hiç olmuyor. morarma olmaması için vuracağınız bölgeyi iki oarmağınızın arasında sıkıştırmanız ve iğnenin havasını iyice alarak yapmanız lazım.
Oksapar plasentadan geçmiyor o nedenle bebeğe bi zararı yok. Kan pıhtılaşmasın kimyasalla da ilgisi yok. Durumunuz benimle aynı pai homozigot mutasyonunuz var, bi de heterozigot. Mutlaka oksapar ve coraspin kullanmalısınız. Allah kucağınıza almayı nasip etsin
Benim raporum baştan 4000lik çıkmıştı dozum öyle kaldı. 6000lik kullansam daha huzurlu hissederdim kendimi. İlerki aylarda vücut ağırlığım iyice artınca günde iki 4000lik vurmaya başlamayı düşünüyorum.Peki oksapari kaçtık alıyorsunuz. Ben asidan dolayi transferi erteledim fakat hematolog 0.6 yazmisti bana.
Ben de düm genetik doktoru ile görüştüm bunların hiç birine gerek yok kadın dogumcu arkadaslar bazen hastalarını rahatlatmak için kan sulandırıcı veriyor dediMerhaba bende de ayni sonuç çıktı bir dusuk yaşadım bu sene o yüzden baktırmıştım. Doktorum sadece coraspin folik asit dedi ama burada iğne kullananlar var.
gerci önce gebelik olmazı lazım bunu düşünmek icin
Benim doktorum da bir şeye gerek yok dedi metilfolat dısında :) anlamadım gittiBenimde iki gen heterozigot ben hamileligi öğrenir öğrenmez iğne basladi aspirini vermedi
Her doktor farkli konusuyor biri kese görünce dedi biri de hamile olunca dedi
Trambofoli paneli sonucunda hangi geninizde sorun var. Ben hematologla görüşüyorum igne verdi. Rahatlamami istese manyak gibi her gun igne olacaksin demezdi sanirim psikiyatrye sevk edwrdiBen de düm genetik doktoru ile görüştüm bunların hiç birine gerek yok kadın dogumcu arkadaslar bazen hastalarını rahatlatmak için kan sulandırıcı veriyor dedinasıl iş bu anlamadım
Cnm her doktor farkli konuşuyor geçen gün lekelenmem oldu acile gittim.orda muayene eden doktor tüp bebek uzmanıymış bana dediki senin gende birsey yok sana niye iğne başlattı dedi valla şaşırdım kaldim bu doktorlara akil sira erdiremiyorumBenim doktorum da bir şeye gerek yok dedi metilfolat dısında :) anlamadım gitti
başta benim raporum da 4000lik çıkmıştı ancak test yapıldı ve 6000e karar verildi, raporum yenilendi, eğer doktorunuz gerek görürse ilk raporu iptal edip yenileyebliyor.Benim raporum baştan 4000lik çıkmıştı dozum öyle kaldı. 6000lik kullansam daha huzurlu hissederdim kendimi. İlerki aylarda vücut ağırlığım iyice artınca günde iki 4000lik vurmaya başlamayı düşünüyorum.
test sonuçlarımı ilk önce ünlü bir genetik profesörü gördü gerek yok dedi. ancak yine kadın doğumcum düşük doz başladı ve gebeliğim yine kayıpla sonuçlandı sonra perinatolog kontrolünde dozum artırıldı ve çok şükür doğum yaptım. şu an o bir şey olmaz denen mutasyonlarım nedeniyle hematolog kontrolündeyim, yaşam boyu dikkat etmem grekenler var çünkü. her uzman kendi dalı açısından bakıyor ve her biri farklı yere odaklanıyor. siz şu an bebek için uğraşıyorsanız bunun uzmanıyla karar verin derim. sağlıcakla...Ben de düm genetik doktoru ile görüştüm bunların hiç birine gerek yok kadın dogumcu arkadaslar bazen hastalarını rahatlatmak için kan sulandırıcı veriyor dedinasıl iş bu anlamadım
Trambofoli paneli sonucunda hangi geninizde sorun var. Ben hematologla görüşüyorum igne verdi. Rahatlamami istese manyak gibi her gun igne olacaksin demezdi sanirim psikiyatrye sevk edwrdi
Merhaba sizinle sonuclarım aynı ve doktorum hiç bişeye gerek yok dedi bu konuda doktorlar neden bu kdr farklı fikirde ya :/Bana asilama öncesinde baslatmisti doktorum sanirim 1-2 ay oncesinde yeterli oluyor ama cok onemli bisey degil ogrenince de baslayabilirsiniz. Benim de Pai 4g/5g ve C677T heterozigot. Iğneye gerek yok demisti. Aspirin kullaniyorum sadece.
Aynen öyle ya :/Cnm her doktor farkli konuşuyor geçen gün lekelenmem oldu acile gittim.orda muayene eden doktor tüp bebek uzmanıymış bana dediki senin gende birsey yok sana niye iğne başlattı dedi valla şaşırdım kaldim bu doktorlara akil sira erdiremiyorum
Sanırım farklı uzmanlarla görüşmek en güzeli olacakbaşta benim raporum da 4000lik çıkmıştı ancak test yapıldı ve 6000e karar verildi, raporum yenilendi, eğer doktorunuz gerek görürse ilk raporu iptal edip yenileyebliyor.
test sonuçlarımı ilk önce ünlü bir genetik profesörü gördü gerek yok dedi. ancak yine kadın doğumcum düşük doz başladı ve gebeliğim yine kayıpla sonuçlandı sonra perinatolog kontrolünde dozum artırıldı ve çok şükür doğum yaptım. şu an o bir şey olmaz denen mutasyonlarım nedeniyle hematolog kontrolündeyim, yaşam boyu dikkat etmem grekenler var çünkü. her uzman kendi dalı açısından bakıyor ve her biri farklı yere odaklanıyor. siz şu an bebek için uğraşıyorsanız bunun uzmanıyla karar verin derim. sağlıcakla...
Gittigim perinatolog soyledi, folik asitin yeni nesil folat şeklinde olanları kullanmamiz gerekiyormus bizim gibi C677T geninde sorun olanlarin. Onun disinda aspirine bile gerek yok dedi bana. Sırf bunun icin gittim 500 tl verdim muayenesineMerhaba sizinle sonuclarım aynı ve doktorum hiç bişeye gerek yok dedi bu konuda doktorlar neden bu kdr farklı fikirde ya :/
Vay arkadaş nasıl tuhaf bir konu buGittigim perinatolog soyledi, folik asitin yeni nesil folat şeklinde olanları kullanmamiz gerekiyormus bizim gibi C677T geninde sorun olanlarin. Onun disinda aspirine bile gerek yok dedi bana. Sırf bunun icin gittim 500 tl verdim muayenesineAspirini de sırf içim rahat etsin diye kullandım ama 28.haftada bıraktirdi kendi doktorum.
Benim de Paı homozigot ve MTHFR A1298C heterozigot bana da doktorum gebelik öncesi coraspirin olunca da coraspirin ve 0,6 lık oksapar dedi kadın doğum doktorum gayet de önemli gördü Paı homozigot olmasınıTrambofoli paneli sonucunda hangi geninizde sorun var. Ben hematologla görüşüyorum igne verdi. Rahatlamami istese manyak gibi her gun igne olacaksin demezdi sanirim psikiyatrye sevk edwrdi
Gebelik takibimi yapan doktor oksaparı bırak gerek yok diyor. Hemalotologa sordum bırakma. Coraspin kullandığın için 4000lik oksapar yeter dedi. Değiştiremiyorum yani raporu. Şimdilik böyle kaldıbaşta benim raporum da 4000lik çıkmıştı ancak test yapıldı ve 6000e karar verildi, raporum yenilendi, eğer doktorunuz gerek görürse ilk raporu iptal edip yenileyebliyor.
test sonuçlarımı ilk önce ünlü bir genetik profesörü gördü gerek yok dedi. ancak yine kadın doğumcum düşük doz başladı ve gebeliğim yine kayıpla sonuçlandı sonra perinatolog kontrolünde dozum artırıldı ve çok şükür doğum yaptım. şu an o bir şey olmaz denen mutasyonlarım nedeniyle hematolog kontrolündeyim, yaşam boyu dikkat etmem grekenler var çünkü. her uzman kendi dalı açısından bakıyor ve her biri farklı yere odaklanıyor. siz şu an bebek için uğraşıyorsanız bunun uzmanıyla karar verin derim. sağlıcakla...
Kadin dogum doktorunuz kim?Benim de Paı homozigot ve MTHFR A1298C heterozigot bana da doktorum gebelik öncesi coraspirin olunca da coraspirin ve 0,6 lık oksapar dedi kadın doğum doktorum gayet de önemli gördü Paı homozigot olmasını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?