Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba tesadüfen yazınızı gordum. Hangi günlerde pihtilasma sorununuz var. Bende de bir gen de pai serpini geni homozigot doktor tranafer 8ncesi 0.6 oksapar yazdi. Tum hamilelik boyunca kullanılacak. Doz yeterli mi bilemiyorum.
Benim mtfhr 677 heterozigot pai homozigot ilk hamileliği öğrenince doktora gidene kadar bende 6000 lik yaptım.Ilk zamanlar yeterli oluyor ama bebek büyüdükçe sıkıntı çıkıyor sanırım.Igneyle 18 haftalik kaybettim ben doz testi yaptırın 2 ayda 1 ben öyle yapacagim

Merhaba arkadaşlar ben bu grubun çok eski üyesiyim. Ilk gebeliğimin düşükle sonuçlanmasıyla tahliller sonucu pihtilasma problemi ortaya çıktı. Çok şükür iğne ve kan sulandirici hapla kızımı dünyaya getirdim. Inşaallah sizlerde sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız. Benim sorum hamilelik dışı bir soru. Şu an gebe değilim ve covid-19 aşı sıram geliyor. Bizim gibi kanda pıhtılaşma problemi yaşayan arkadaşlar aşı da hangisini oldunuz. Şu an herhangi bir kan sulandırıcı kullanmıyorum. Doktorlara sorduğumda net bir cevap alamıyorum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Canim asi ile birlikte kan sulandirici alanlar da var. Istersen baska bir doktorla da gorus. Zaten aşının uzun vadede etkileri bilinmiyor. Onlem amaçlı belki verirler. Corona hastaliginda pihtilasma eğilimi artiyor bu nedenle zaten kan sulandirici veriyorlardı. Ama aşıda veriliyor mu cok emin degilim bence hematolog a danismakta fayda var.

Teşekkür ederim cevabınız için.

ben de aynı soruyu düşünüyorum, aşı sıram geldi net bir bilgi yok. hematologla görüştüm, riskin var ama covid daha riskli senin için aşını ol dedi. aspirin kullanmamı söyledi aşıdan sonra (zaten şu an tek biontech için sıra alabiliyoruz ilk doz yaptıracaklar).

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aspirini normalde de kullanıyor muydunuz yoksa aşıdan sonra mi kullanin dedi. Bu belirsizlik ne yapacağını bilememek çok yıpratıcı. İnsaallah aşıdan sonra herhangi bir problem yasamayiz

gebelikte kullanmıştım. sonra bırakmıştım.

inşallah bir prooblem olmaz. bu arada siz kendi sonuçlaınızla tekrar danışın isterseniz benim mutasyonlarım riskli biraz. belki sizin için risk daha azdır.

Arkadaşlar merhaba Benim genetik sonucumda Mthfr c677 heterozigot ve pai 4G/5G çıktı..Benim durumumda olan arkadaşlar doktorunuz size ne gibi bir yöntem tavsiye etti? Bazı dr lar ilaca gerek yok kimi tedbiren coraspin ya da iğne veriyor ve nedense dr lar bu konuda fikir ayrılıgında sanırım

Benimde iki gen heterozigot ben hamileligi öğrenir öğrenmez iğne basladi aspirini vermedi
Her doktor farkli konusuyor biri kese görünce dedi biri de hamile olunca dedi

Benim de aynı genler, gebelik öncesi aspirin içiyordum zaten, gebeliği öğrenir öğrenmez(beta hcg’de düzenli artış olduğunu görünce) keseyi beklemeden iğne başladık

Merhaba arkadaşlar ben 2014 yılında ilk çocuğumu sorunsuz bir şekilde hamile kalarak ve süreçte hiçbir sıkıntı yaşamadan dünyaya getirdim. Sonrasında 2017 yılında bir mol gebelik geçirdim.1yil bekleme süresi doğduktan sonra geçen yıla kadar tekrar bebek düşünmedim.2020ekim ayında kimyasal gebelik geçirdim şimdi yine gebelik testim pozitif çıktı ancak birkaç gün sonra kanamam başladı. Şu an acilde beklerken yazıyorum, u pıhtılaşma ve gen sorunlarını sonradan yaşayanlar oldu mu?

Merhaba bende de ayni sonuç çıktı bir dusuk yaşadım bu sene o yüzden baktırmıştım. Doktorum sadece coraspin folik asit dedi ama burada iğne kullananlar var.
gerci önce gebelik olmazı lazım bunu düşünmek icin

Valla canim benim pai serpine homozigot oldugundan kadin dogum uzmani onemli degil dedi. Hematolog rapor cikardi. Her gun hamilelikte 0.6 oksapar dedi. Zamanla igneyi arttırmak lazim dedi.

Merhaba
Ayni sorun bende de var. Daha once 2 kayıp yasadim. Su an nasil bir tedavi oldunuz?

Arkadaşlar merhaba 3 gün önce hamileliğimi öğrendim ,değerlerime göre doktorum , oksapar 4000 başlattı bugün, ayrıca coraspirin ve folikasite devam dedi , şuan oksapar ilkini vurdum bir yanma ve uyuşukluk oldu kolumda, ben emin olamadım oksapar bir zarar verir mi, önceden çok kimyasalın var , testime göre oksapar kullanmam şart mı , bu sonuçlarla aynı olup oksapar var mı kullanan çok moralim bozuk yine kimyasal olacak diye

Eklentiler

• IMG_20210617_220605.jpg
    156,3 KB · Görüntüleme: 73

hayırlı olsun, sağlıkla doğsun bebeğiniz. kendi sürecimde dr dr geze geze öğrendiğime göre f13 iğne kullanılması tavsiye edilen mutasyonlardan biri. çok riskli görmüyorlar ve sizde eşlik eden başka mutasyon yok.
oksaparın verdiği acı biraz vurduğunuz yre göre değişebilir. karnınız büyüyünceye dek oradan vurabilirsiniz. kol en çok acıyan yer. ben gebeliğimin son gününe dek günde iki doz vuruldum, karın, bacak, kol hepsini denedim. en rahatı karın. ama bir süre sonra mecburen kol ve bacaktan yapacaksınız. yanma hep oluyor, uyuşukluk ise yağlı bölgeden vurduğunuzda az oluyor ya da hiç olmuyor. morarma olmaması için vuracağınız bölgeyi iki oarmağınızın arasında sıkıştırmanız ve iğnenin havasını iyice alarak yapmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…