Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı


bilmiyorum mlesef, baştan itibaren benim iğnem kan alımına göre ayarlanmıştı. ama aklıma şöyle bir şey geliyor, benim lab.ın gönderdiği ankaradaki labın bilgilerini vereyim size, onlara bir danışın isterseniz.
 
Çok teşekkürler. Ben de orayla görüştüm aslında. Ama saat değiştirme konusunda bilemiyoruz doktorunuzla görüşün dediler. Bu hafta gidince doktoruma da sorayım ama hiç yönlendirmediği için fikri var mı bilmiyorum da.
Ben biraz daha araştırayım bu durumda. Teşekkür ederim
 
 
Merhaba iki yıldır bebiş istiyorum bir kaybım var kasımda 8 haftalık kalbi durdu o yüzden pıhtılaşma testi yaptırmıştım. Mthfr a1298c heterezigot ve pai 4g/5g. Bu durumda kan sulandırıcı kullanmak gerekiyor mu? Doz nasıl oluyor? Yardımcı olabilirseniz sevinirim
 
Merhaba arkadaşlar 12+1 gunluk hamileyim düşük tehlikesinden dolayı 3 günde 1 proluton iğne oluyorum kalcadan benim sorum şu bu iğne bende alerji yaptı isilik gibi kabuklu yaralar oluştu kullanipta böyle birsey yaşayan var mı?
 
arkadaşlar aranızda aşı olan var mı? yakında aşı sıram gelecek sanırım, hangisini olmalıyız?
pıhtılaşma ile ilgili risk faktörlerini araştırdınız mı naptınız? haftaya doktora gidip görüşeceğim, öğrendiklerimi paylaşırım ben de.
 
Iyi aksaar kizlar bugun gebe oldugumu öğrendim
Benim.iki genetikte heterozigot var
Elimde bebe aspirini var doktora sira bulana kadar icse. Birsey olur mu?bu konuda beni bildilendirirseniz sevinirim
 
Bu sorunun cevabını aldınız mı?
 
Yok henüz almadım benim doktorum gerek yok bunlar önemli değil diyor ama genetik sonuçlarım da çıkınca genetikçiye sorucam o kan sulandırıcı kullan derse kullanıcam
Benimde aynı sizin gibi bana da gerek yok dedi ama kafam karıştı sanırım homozigot olması ve farklı genlerde de mutasyon olunca sıkıntı oluyormus
 
Benimde aynı sizin gibi bana da gerek yok dedi ama kafam karıştı sanırım homozigot olması ve farklı genlerde de mutasyon olunca sıkıntı oluyormus
Aynen bana da öyle dedi diğer genler daha önemliymiş homozigot da değil zaten… Yine de içime sinmiyor bebiş olursa inşallah yine de kullanmak istiyorum
 
Ama yanlış kullanım da düşüğe neden olabilir yine de doktora danışmakta fayda var.
Sormadan kullanmam zaten ama ısrar ederim. Ben bi zararı yok diye biliyorum düşüğe sebep olduğunu ilk defa duydum. Esas pıhtılaşma olursa sıkıntı oluyor bebeğe kan akışında problem çıkıyor.
 
Sormadan kullanmam zaten ama ısrar ederim. Ben bi zararı yok diye biliyorum düşüğe sebep olduğunu ilk defa duydum. Esas pıhtılaşma olursa sıkıntı oluyor bebeğe kan akışında problem çıkıyor.

kanınız normal düzeyde pıhtılaşıyorsa ve ilaçla fazla sulanırsa kanama alanı oluşturarak riske sebep oluyor. ama sizin genetik mutasyonunuz var zaten. mthfr mutasyonunu çoğu dr ciddi bulmuyor, yaygın bir mutasyon olduğu için. paı da tek başına çok riskli bulunmuyor. ancak genetik olarak pıhtılaşmaya meyilli görünüyorsunuz test sonuçlarına göre. doktorunuz muhtemelen gerek görmeyebilir ama ilaç başlamaya karar verirse de size uygun dozu ayarlar. eğer ilaç kullanmamak içinize sinmiyorsa başka doktoran da görüş alın derim. biraz netameli konular, benim faktör 5 mutasyonum olmasına rağmen görüştüğüm ilk doktor gerek yok demişti. ki en sıkıntılı görülen mutasyon bu.
sağlıcakla doğsun bebeğiniz.
 
Çok teşekkür ederim açıklama için… Bebişim yok hala ama inşallah olur sizin genden olsaydı başlayacağını söyledi doktorum benimkilere gerek yok dedi ama ben yine de başka doktora sorucam olursa.
 
Iyi aksaar kizlar bugun gebe oldugumu öğrendim
Benim.iki genetikte heterozigot var
Elimde bebe aspirini var doktora sira bulana kadar icse. Birsey olur mu?bu konuda beni bildilendirirseniz sevinirim
Bende de 4 faktör heterozigot . Faktör v le den ile protorombin normal çıktı. Hematolog ve doktorum gerek yok ilaç kullanmana dedi. Ben de tereddütteyim.
Ama daha önce düşük yaşamadığım için ilaç kullanmamı istemediler. Düşük annenin psikolojisini etkileyen bir şey ama çok normal, bir sorun yaşanırsa ikinci gebelikte ilaç başlanır şeklinde yönlendirildim .

Erkek kardeşim homozigot çıktı pıhtı atması sonucu kan sulandırıcı ilaçları kullandı ve sürekli takip edilmesi gerekiyor zor bir süreç. En ufak bir kaza durumunda riski var.
 
Benim mhtf 677c ve pai4G5G hererozigot
Riskli gebelik uzmanı iğne verdi 0.4 hergun bitane yap benim 3.gebelik 2 çocuğunda boyle bir sorun yoktu sonradan boş gebelik ve kimyasal olunca genetik teste belli oldu ben 3.doktordan ikisi gebelik olunca baslanmasi gerekiyor dedi 1 de keseyi görünce dedi.bende tereddütdeydim ama riskli gebelik uzmani gerekli deyince kaygilarim.gitti inşllah saglikla ilerler gebeligim
 
Gittiğim hematolog eşi kadın doğumcuymuş. Eşime kalsa hemen başlatır. Ama düşük doğal bir şey. Çocuk sahibi olmanı sürekli engellerse düşünülebilir dedi. Bilmiyorum güvendim. 12. Haftadan sonra perinatolog a gideceğim ikili test için ona da sorarım . O önerebilir belki.
2 çocuk dünyaya getirmişsiniz . Büyük bir probleminiz yoktur. Önlem için tabiki doktorunuza güvenmeniz doğru.
Çocuğum yok ilk gebeliğim . Sağlıkla dünyaya getirmek nasip olur umarım hepimiz için .
 
Tabi cnm doktora guvenmek gerekiyor. insllah sizde saglikla yavrunuzu kucaginiza alirsiniz.
 
Merhaba tesadüfen yazınızı gordum. Hangi günlerde pihtilasma sorununuz var. Bende de bir gen de pai serpini geni homozigot doktor tranafer 8ncesi 0.6 oksapar yazdi. Tum hamilelik boyunca kullanılacak. Doz yeterli mi bilemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…