Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hiç bilmiyordum teşekkür ederim. Mutlaka araştırıp yaptırıcam. Bana da prograf kullandırdılar prednol yerine. Doktor 12 hafta kullan dedi ama ben 7 haftada bıraktım tedirgin olduğum İçin. Prednolü ne kadar kullanacaksın.

B
Bu testten doktorum bahsetmedi hiç. Hangi bölüm bu teste yönlendirdi sizi?
Ben kendim istedim.Doktorum da 12.hafta civarı yapalim dedi.Cunku benim 3 kaybım var hepside 16 haftadan sonra büyümedi ve kalbi durdu en son iğneyle 17 haftalık oldu yine kalbi durdu çok araştırdım ben istedim.Ama devlet hastanelerinde yada üniversite hastanelerinde hemotoloji bölümüne yaptirabilirsiniz

Teşekkür ederim. Laboratuvarlarda da yaparlar sanırım. Benim şimdi 7. Haftanın başı. Erken mi acaba? Zaman farketmez herhalde değil mi? Benim de bir kaybım var

Rabbim bir daha yaşatmaz inşallah

Geçmişi hatırlatmak istemiyorum ama yıllardır tedavi olduğum aklıma geldi. Tedavi sürecinde hiç pgt, Ngs benzeri bişey yaptırdınız mı dşüklerde patolojiye gönderme durumunuz oldu mu. Allah korusun acaba düşüklerin farklı bir genetik sebebi olabilir mi araştırıldı mı? Ben de iki düşük yaşadım bu üçüncü gebeliğim kafayı çok bozdum bu konuyla o yüzden soruyorum

Yok yaptirmadim ben kendiliğinden hamile kalabiliyorum.Kalp durması sonucu dusuk olduğu için genetikten bir sonuç alamadık.Olabilir tabiki gruba da yazdınız galiba ben kadın doğum aynı zamanda ramotolojiye gidiyorum.Hani bana 3 doktor günde 1 6000 sana yeter demişti herşey normal bebek gayet sağlıklı girerken yine kalbi durdu.Doktorum da 6000 lik iğnenin yetersiz geldiğini düşünüp sabah akşam basladi.Suanki doktoruma bu gebeligimde buldum.

Anladım canım. Allah bi daha yaşatmasın inşallah.,

mutlaka anti factor xa yı yaptırmaya çalışın.
bende de paı var ama başka mutasyonlarda var. ben 2 kayıptan sonra perinatolog kontrolünde doğuma ulaştım çok şükür. dozuma da bu test ile karar verildi. en garantisi kan testiyken niye arada kalasınız ki

Teşekkür ederim. Laboratuvarlarda da yaparlar sanırım. Benim şimdi 7. Haftanın başı. Erken mi acaba? Zaman farketmez herhalde değil mi? Benim de bir kaybım var

Rabbim bir daha yaşatmaz inşallah
ben bu testi 6 haftalıkken yaptırdım, doktorumun yönlendirmesiyle. testin genel mantığı şu; 5 gün iğne oluyorsunuz 6. gün iğneden tam 4 saat sonra (dakikasına bile dikkat etti lab.) kan alıyorlar.

Çok şükür darısı başıma. Hemstolojiye de randevu aldım. Her özel hastanede yapılıyor mu bilginiz var mı, çok büyük bir hastaneye mi gitmem gerekir

Çok şükür darısı başıma. Hemstolojiye de randevu aldım. Her özel hastanede yapılıyor mu bilginiz var mı, çok büyük bir hastaneye mi gitmem gerekir
hastaneleri bilmiyorum açıkcası. ben özel bir lab da yaptırdım. bana söylediklerine göre bu tahlili ankarada bir özel lab yapıyormuş, biz de oraya gönderiyoruz dediler.
fiyat olarak da 300 civarı diye kaldı aklımda ama geçen sene martta yaptırdım ben.

Anladım canım sağol internetten çözerim durumu.

ben bu testi 6 haftalıkken yaptırdım, doktorumun yönlendirmesiyle. testin genel mantığı şu; 5 gün iğne oluyorsunuz 6. gün iğneden tam 4 saat sonra (dakikasına bile dikkat etti lab.) kan alıyorlar.
Çok teşekkürler. Normalde Trombofili Panel Anelizi ni de özel bir laboratuvarda yaptırmıştım. Testi yapıp Hematolojiye gidebilirim bu durumda.

Bir de size bir sorum olacaktı. 1 haftadır oksapar 4000 + coraspirin kullanıyorum.
3 gündür alt arka bacaklarımda şiddetli ağrı var. Sanki spor yapmışım hamlanmış gibi. Ama normal rutinim dışında hiçbir şey yapmadım. Ev işi vs de yapmıyorum.
Acaba kan sulandırıcıların yan etkisi olabilir mi? 2 haftadır sabah akşam progestan kullanıyorum o yapsa daha erken yapardı gibi geliyor ama daha önce duyduğunuz böyle bir yan etki var mı acaba?

ben daha yüksek doz kullandım ama yan etki yaşamadım. fakat bu forumda aspirin kullananlardan duydum dediğiniz etkileri. dr a iletmeniz iyi olur bence. bir de dr um kan sulandırıcı kullanmama rağmen 1 saatten uzun hareketsiz kalmamı, bacaklarda uyuşma vs yaşarsam bilgi vermemi söylemişti. saat başı alarm kuruyordum, 10 dk ev de yürüme... günlükde 1 saatlik hafif üryüş ve yoga...(14. hafta sonrası, öncesi egzersiz yasaktı bana) belki sze de hareket önerir

progestanın yan etkisi mide bulantısı, feci bir baş dönmesi... yere yığılıp kaldım, yanımdaki kanepeye çıkamadım öyle bir etki oldu ben de. o yüzden fitil olarak kullandım.

Faktör 2 ve 5 ne demek acaba benıö mthrf ler heterozigot

Belki de o zaman aspirindendir. Doktora soracağım.
Ama evden çalışıyorum bazen saatler süren toplantılar oluyor. Hareketsiz kalabiliyorum.Ben de 1 saatlik hafif evde yürüyüş yapayım inşallah.

Progestan çok fena mide bulantısı yapıyor. Ben de fitil olarak alıyorum mide bulantısı dışında çok şükür o kadar ağır etki yapmadı bende.

Teşekkür ederim

Merhaba,
Anti faktör xa testi ile ilgili bir sorum olacaktı. Normalde iğnemi 20:00 de yapıyoruz. Ancak İstanbulda kaç tane laboratuvar aradıysam max 17:00 da kan alıyorlar. Dün akşam aynı saatte iğnemi oldum. Bugün 13:00 da olup 17:00 da test versem sizce sorun olur mu? Benzer bir durumla karşılaşan olmuş muydu?

Çok soru sordum ama mehlika_ bilginiz var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…