kan pıhtılaşması, Düşük nedeni.....

hxuxrrem 2000

SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
5.323
31
Kan Pıhtılaşması, Düşük Nedeni

Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL (Factor V Leiden Geni) taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyon hamile kadınlarda düşüklere yol açabiliyor.

Kan pıhtılaşmasına yol açan genetik mutasyonun, hamile kadınlarda yeniden düşüklere yol açabildiği saptandı. İngiliz bilim adamlarının Human Reproduction adlı dergide yer alan araştırma raporuna göre, hamileliğin 12 haftasına kadar düşük yapan kadınlarda, Factor V Leiden Geni’nin (FVL) yeniden düşüklere neden olduğu ilk kez belirlendi.

Araştırma, mutasyona uğrayan FVL geni taşıyan 25 kadın ile 198 normal hamile kadın üzerinde yapıldı. Mutasyona uğrayan FVL geni taşıyanlarda normal doğum oranı yüzde 40, FVL geninin normalini taşıyan kadınlarda ise bu oran yüzde 70 olarak saptandı.

Uzmanlar, genetik mutasyonların kan pıhtılaşma mekanizmasını etkilediğine ve bunun plasentadaki kan damarlarında pıhtılaşmaya yol açtığına dikkat çekti.

FVL TARAMASI ÖNERİLDİ

Daha önce düşük yapan ve yeniden hamile kalan kadınlarda, FVL taraması yapılması, gerektiğinde kan inceltici tedavi uygulanarak hastaların gözlemlenmesi salık verildi.

Imperial Koleji bilim adamlarından Dr. Raj Rai, mutasyona uğrayan gen taşıyan birçok hamile kadının normal doğum yapabildiğini, aynı zamanda kan pıhtılaşmasıyla ilgili başka riskler taşıyan kadınların daha çok risk altında olduklarını kaydetti.

FVL geninin taranması için “Thromboelastogdaphy” adında yeni bir teknik geliştirilmeye çalışılıyor. Bu teknikle doğal kan pıhtılaşmasının daha sağlıklı gözlemlenmesi planlanıyor.

alıntı....

ben üç aylık hamileyim ve kan pıhtılaşması var bende şu an kansulandırıcı igne ve bebe aspirini alıyorum günde birtane ben normal dogum yapa bilirmiyim çok merak ediyorum cevremde benim durumumda hamileler vardı onlar sezeryan la dogum yaptılar bu durumda normal dogum mümkün degilmi

ben üç aylık hamileyim ve kan pıhtılaşması var bende şu an kansulandırıcı igne ve bebe aspirini alıyorum günde birtane ben normal dogum yapa bilirmiyim çok merak ediyorum cevremde benim durumumda hamileler vardı onlar sezeryan la dogum yaptılar bu durumda normal dogum mümkün degilmi

canım tabikide mumkün..... ama dr nedense hemen sezaryanı tecih ediyorlar anneyi ve bebeği riske atmamak adına....dr la iiyice konuş o seni yönlendirecektir... ve tek dr la kalma.... ben çok çektim çünkü....a.s.

merhaba kızlar ben yeni uyeyim biraz acemiyim fazla bilmiyorum zamanla öğrenirim herhalda bu arada bende düşük yaptım 13 gün önce 6 haftalıkken ama sebebini bilmiyorum

canım hayırlı olsun üyeliğin... aramıza hoş geldin....a.s.
geçmiş olsun öncelikle....rabbim tekrarını yaşatmasın...
dr bişi sölemedimi? düşüğün nedeni hakkında.....:uhm:

bende bu test yapıldı canımm kezz bebeğimi kaybettim ama benim öldü karnımdaa
teşhis olarak vücudun bebeği düşman olarak görmesiymiş vücuttan atıncaya kadarr uğraşırmışş vücutt tabii bizim anlayacağımız dildeki tercüme buu tıp nasıl tabir eder bilmiyorumm

çok saol canım.. hayır dr bir şey söylemedi bu benim ilk hamileligimdi zaten düşükten önce kan testi yaptım çok düşük çıktı 55.63 dr bu 6 haftalık bir gebelik için çok düşük dedi gebelik bozulmuş olabilir dedi ama kan testinde 2 günde bir yukseliyormuş 2 gün sonra tekrar test istedi bizden zaten iki güne kalmadan düşük yaptım çok zor bir şey allah kimseye yaşatmasın diyorum herkese sağlıklı evllatlar nasip eder inş...

çok saol canım.. hayır dr bir şey söylemedi bu benim ilk hamileligimdi zaten düşükten önce kan testi yaptım çok düşük çıktı 55.63 dr bu 6 haftalık bir gebelik için çok düşük dedi gebelik bozulmuş olabilir dedi ama kan testinde 2 günde bir yukseliyormuş 2 gün sonra tekrar test istedi bizden zaten iki güne kalmadan düşük yaptım çok zor bir şey allah kimseye yaşatmasın diyorum herkese sağlıklı evllatlar nasip eder inş...

AMİN tatlım..... rabbim herkese sağlıklı hamilelik ve sağlıklı evlatlar nasib etsin inşallah...

merhaba. aynı dertten muzdaribim ama çok şükür 7 yaşında bir kızım var.başımdan geçenleri paylaşayım istedim bende.3 düşük yaptım.4.hamileliğimde doktor kontrollerim devam ederken doktorum 13.haftada bebekte ense kalınlığına bakmak için kontrole çağırdı.13.hafta kontrolüme gittiğimde plesentada kanama damarları oluşmuş bebeği her an kaybedebiliriz dedi.hemen protein c ve protein s tahlili istedi sonuçlarım çok düşük çıktı.bu ne demek şimdi değilmi.protein c ve protein s eksikliğinden dolayı kanda aşırı derecede pıhtılaşma oluyor bebekler kandan oksijen ve besin alamadıkları için ölüyorlarmış dedi doktorum.her an bunu da kaybedebiliriz çokk sıkıntıya girmiş ama en azından sebebi öğrenmiş olduk dedi.diğer gebeliklerimde 13.haftaya kadar ulaşamamıştık.aynı gün acil olarak kan sulandırıcı iğne bebe aspirini ve limona başladı.bilirsiniz limonda kan sulandırır.hergün bir iğnem vardı 183 iğne kullandım.184.günde hastaneye yattım.bu kezde doğum zamanı kan aşırı sulandığından masada kalma riski oluştuğundan 3 hastane beni kabul etmedi iyimi.karnımda bebişimle kaldık.eşimin görevi nedeniyle doğudaydık.teşhisimi ve tedavimi devam ettiren doktorda orada kalmıştı.ben memlekete annemlerin yanına gitmiştim doğuma.orada gittiğim başka bir doktorun gayretiyle hastaneye yatırıldım.doğuma kadar iğneler kesildi hastanede takibe alındım.kanın pıhtılaşması beklendi bu kezde.en nihayetinde kızıma kavuştum.bu arada kullandığım iğnelerin yan etkisi olarak kemik erimesi başlangıcı oluştu.bu nedenle 2.bebeğe cesaret edemiyorum.çünküü doktorumm pıhtılaşmanın genetik olduğunu bebek düşünecek olursam hamile kalmadan 1 ay önce iğnelere başlamamam gerektiğini söyledi.buda yaklaşık en az 250 iğne ediyor.anlayacağınız işim çok zor.kızım kardeş istiyor.bende istiyorum.ama yaşadığım sıkıntılar ve kemik erimesi aklıma gelince ne yapacağımı bilmiyorum

canım çok geçmiş olsun..... rabbim hayırlısını versin inşallah....a.s.

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım yazışmalarınızı sürekli takip ettim bendede factor leiden mutasyonu olduğu tanısı konuldu fakat benim 8 yaşında oğlum var ikinci gebeliğim düşükle sonuçlandı üçünçüde bartuşum doğdu ama bebişimi 1 yaşında kaybettim sebebi kan pıhtılaşması ama doktorum anlamadı allah kimsenin başına vermesin.

elıf bende 2 kere dusuk yaptım son bebegımın kalbı 10. haftada durdu dr kan pıhtılasmasından süphelendı sana ıgne olmadan once hangı testler yapıldı sımdı dr um 2 ay dınlen tekrar hamıle kaldıgında ıgnelere baslıycaz dedı ıgnelerı kac ay kullanıcan bana detaylı yazarmısın

merhebeler arkadaşlar.
bende 3. kez düşük yaptım 2 hafta önce kürtajla aldılar. doktorumun dediğine göre kanda pıhtılaşma sorunu yaşıyor olabilirim bende. bende 2 ay dinlenme süresindey
m. 2 ay sonra testlerim yapılacak ve nedenleri anlaşılacak. hakkımızda hayırlısı olur umarım

bende 2 kez dusuk yasadım
dr faktor v ve trombofili testı verdı yaptıracagız bızde belkı kan pıhtılasmasıdır benımde nedenı
arkadaslar nerde yaptınız testlerınızı ozelde cok pahalı da

merhaba. aynı dertten muzdaribim ama çok şükür 7 yaşında bir kızım var.başımdan geçenleri paylaşayım istedim bende.3 düşük yaptım.4.hamileliğimde doktor kontrollerim devam ederken doktorum 13.haftada bebekte ense kalınlığına bakmak için kontrole çağırdı.13.hafta kontrolüme gittiğimde plesentada kanama damarları oluşmuş bebeği her an kaybedebiliriz dedi.hemen protein c ve protein s tahlili istedi sonuçlarım çok düşük çıktı.bu ne demek şimdi değilmi.protein c ve protein s eksikliğinden dolayı kanda aşırı derecede pıhtılaşma oluyor bebekler kandan oksijen ve besin alamadıkları için ölüyorlarmış dedi doktorum.her an bunu da kaybedebiliriz çokk sıkıntıya girmiş ama en azından sebebi öğrenmiş olduk dedi.diğer gebeliklerimde 13.haftaya kadar ulaşamamıştık.aynı gün acil olarak kan sulandırıcı iğne bebe aspirini ve limona başladı.bilirsiniz limonda kan sulandırır.hergün bir iğnem vardı 183 iğne kullandım.184.günde hastaneye yattım.bu kezde doğum zamanı kan aşırı sulandığından masada kalma riski oluştuğundan 3 hastane beni kabul etmedi iyimi.karnımda bebişimle kaldık.eşimin görevi nedeniyle doğudaydık.teşhisimi ve tedavimi devam ettiren doktorda orada kalmıştı.ben memlekete annemlerin yanına gitmiştim doğuma.orada gittiğim başka bir doktorun gayretiyle hastaneye yatırıldım.doğuma kadar iğneler kesildi hastanede takibe alındım.kanın pıhtılaşması beklendi bu kezde.en nihayetinde kızıma kavuştum.bu arada kullandığım iğnelerin yan etkisi olarak kemik erimesi başlangıcı oluştu.bu nedenle 2.bebeğe cesaret edemiyorum.çünküü doktorumm pıhtılaşmanın genetik olduğunu bebek düşünecek olursam hamile kalmadan 1 ay önce iğnelere başlamamam gerektiğini söyledi.buda yaklaşık en az 250 iğne ediyor.anlayacağınız işim çok zor.kızım kardeş istiyor.bende istiyorum.ama yaşadığım sıkıntılar ve kemik erimesi aklıma gelince ne yapacağımı bilmiyorum

çok geçmiş olsun canım ....a.s.

2765346 .!.:
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım yazışmalarınızı sürekli takip ettim bendede factor leiden mutasyonu olduğu tanısı konuldu fakat benim 8 yaşında oğlum var ikinci gebeliğim düşükle sonuçlandı üçünçüde bartuşum doğdu ama bebişimi 1 yaşında kaybettim sebebi kan pıhtılaşması ama doktorum anlamadı allah kimsenin başına vermesin.

amin canım... çok zor bi durum.....allah sabırlar versin....a.s.

merhebeler arkadaşlar.
bende 3. kez düşük yaptım 2 hafta önce kürtajla aldılar. doktorumun dediğine göre kanda pıhtılaşma sorunu yaşıyor olabilirim bende. bende 2 ay dinlenme süresindey
m. 2 ay sonra testlerim yapılacak ve nedenleri anlaşılacak. hakkımızda hayırlısı olur umarım

allah yardımcın olsun......hepimizin hakkında hayırlısı olsun.. yaşadığın hiçde kolay bişi diil... geçmişler olsun.....a.s.

[/B]
dr faktor v ve trombofili testı verdı yaptıracagız bızde belkı kan pıhtılasmasıdır benımde nedenı

canım geçmiş olsun çok zor şeyler bunlar atlatmasıda çok güç....rabbim hakkımızda hayırlısını versin....
tatlım özellerde gerçekten çok pahalı.. devlet hastaneleri ve aralştırma hastanelerini dena .. fiyatlar daha uygun....geçmişler olsun....tez zamanda bebeklerimize kavuşuruz inşallah...a.s.

canım cok geçmiş olsun tahlilini üniversite hastanelerinin genetik bölümünde yaptırabilirsin danışmanlık almayacağın için pek sıra beklemiyorsun inşallah sağlıklı bir bebeğe kavuşursun

X