Kan kartımda B(-) anti d yazıyor

surmener

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
76
0
Arkadaşlar kan kartımda B(-) yanında birde anti d yazıyor. Nedir bu anti d bilen varsa yazsın lütfen. Eşimle aramızda kan uyuşmazlığı var. kan kartını da nikah için gereken sağlık raporunda cıkardık. Acaba anti-d iğnesi kullanması gerekenlere mi yazıyorlar diye düsündüm. int. araştırdım bişe bulamadım. Çok meraktayım.

bu gibi durumlarda hamileliği düşündüğün anda yani korunmayı bıraktığında doktora giderek durumunu belirtmen ve iğnesini olman gerekiyor. yada hemen kadın doğum uzmanına git o seni daha iyi yönlendirecektir. çok dikkat etmeniz gerekiyor. tedavisini görmeden hamile kalmaman gerekiyor. Allahın izniyle bişey olmaz ama sen yinede tedbirli ol.

anti d rh (- ) veya (+) liği belirlemek için kullanılan serumun adı normalde yazılmaz test yapan kişinin ya dalgınlığına geldi veya başka bir şey kastetmeye çalışmış. dediğin gibi belki iğne kullanman gerektiğini belirtmek istemiştir.

canım bende evlenirken kan testimin sonucunda aynısı yazıyordu.aldıgın saglık kurumunda hemen anlatmaları gerekiyor ne gibi durumlar yaşayacagını bize anlatmışlardı.daha sonra raporu vermişlerdi.kan uyuşmazlıgı oldugundan dolayı hamileliginde önce test yapıyorlar ve her hamileliginde igne vuruluyorsun.benimki A- eşiminki A+ bizde (rh) uyuşmazlıgı var sizinkide öyleyse onun için yazılmıştır.

Arkadaşlar yazdıklarınızdan yola çıkarak internette araştırma yaptım ve anti-d nin ne olduğunu anladım teşk. ler

Son düzenleme:
X