• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan damlası kullanlar bir sorum var!

zulalkumsal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
55
0
86
İstanbul
beş aylık olduk.dr.a kan damlası kullanacak mıyız diye sorduğumda mama içtiğimiz için gerek yok,onda bebeğin ihtiyacı olan demir var dedi.hem mama hem de damla kullanan var mı?

evet canım bız hem mama kullanıyoruz hemde kan damlası.su doktorlara gıcık oluyorum sankı hepsı ayrı gezegenlerde okuyorlar.bırnın dedıgı dıgerını tutmuyor

doktorun biri 4 aydan sonra kg başına 1 damla olarak verilir dedi.Diğeri bu da son moda galiba,gerek yok dedi.İfadelerdeki farka bak.Bu arada biri de 6.aydan sonra demişti.Gel de çık işin içinden!

ilk defa duyuyorum mamada demir var kullanma diyenini.bence anne sütü alan bebeklerden daha fazla ihtiyacı vardır mama alan bebeklerin.ayrıca kış günü güneş de görmüyorlar mutlaka alınması lazım ne ilginç doktorlar var yaw

benim kuzeniminde bebeği mama kullanıyor ama kan damlası verdiler 1 yaşına kadar kullanılıyor diye biliyorum sen bi kered daha ısrarla sor bence:)

beş aylık olduk.dr.a kan damlası kullanacak mıyız diye sorduğumda mama içtiğimiz için gerek yok,onda bebeğin ihtiyacı olan demir var dedi.hem mama hem de damla kullanan var mı?

cnm kan damlası dedıgını anlamadım ama bız mama kullanıyoruz aynı zamanda multı tabs dıye vıtamın ve gecen ay da demır e basladık kan damlasını bılmıyorum

canım benim bizde mama kullanıyoruz dem devit hem kan ilacı var bizim doktorumuz geçen ay yazdı mutlaka ver dedi

bizede vermedi kan ilacı hem lafı bile olmadı bide ertuğ zayıfta ,bebekten bebege degişiyo deemek herhalde

bize kan testi yaptırdı dr 4.ayımız dolduğunda kanı iyi demir damlasına gerek yok şimdilik dedi bide 6.ayda istiycem dedi.sağlık ocaklarında verilio tahlilsiz demirin fazlası da zarar dedi doktorumuz....başlayanlar neye göre başladınız siz?düşük mü çıktı kan değerleri

aynen ozlemin dedigini yapti bizim dr da..simdi bu ay kontrol var kan tahlili istedi..eger gerek gorurse vericekmis demir damlasi..bosuna demir yuklemesi yapmayalim cocuga dedi..hepiniz yaptirdiniz mi tahlil kizlar?

2 hafta önce özel bir doktora götürdük kan damlası verdi günde 2 kez 5 er damla ama kan testi falan yapmadı problemimiz kilo alımı düşmüştü bir de gözlerine bakıp bir not yazmıştı tam okuyamadım ama renkte solukluk var yazıyor sanırım acaba vermesem mi zaten 1 haftadır kakasının rengi bazen siyaha yakın oluyor doktora tel açıp sorduğumda damladan olduğunu söyledi bir de devit3 ü verme artık dedi onun yerine içinde florda bulunan suda eritilip verilen bir hap verdi damlayıda hapıda 1 yaşına kadar vereceksin dedi gerçi damladan sonra kilo alımı normale döndü ama

bizim doktorumuzda kan tahlili falan yaptırmadı.içinde demirde olan bi şurup verdi kullanıuyoruz sağlık ocağının verdiğini şurubumuz bitince abşlıyacağız

ben bu dr lara sinir olmaya başladım gerçekten
devit 1 yaşına kadar zorunlu değil mi biz de iki dr a gidioruz biri özel biri devlet ,,biri dıo devit bırakılcak bi tane damla yazdı multivitaminmiy ona devam dedi öteki dıo devit 1 yaşına kadar
amaaaaaaaaaaaan

papatyam ikiside doğru söylüyo hayatım çünkü bazı vitaminlerin içinde d3 de var mesala ertuğ yemediği için supra vit.kullanıyoduk onda vardı d3 vermiyodum ben sadece vitamini veriyodum enin içinde d3 var mı onu ögrenmen gerek hayatım

hmmm
tamam canım sağolll,,ardaaki farkı çözemedim ben de sağlık ocağı başka der özel başka der devletteki başka aklım bulandı iyice
sağol evet multivitaminde d3 de var,,,yarın öbürgün başlayayım ona devit rafa

biz 15 günlükten beri multıtabs vitaminini kullanıyoruz.tahlil yapmadı ama bu ayda ferro sanol verdi.demir damlası kan damlası aynı şey kızlar yani ferro sanol.prospektüsünü okuyun anlarsınız.zaten bütün bebeklerin yaşına kadar bu damlaları kullanması gerekiyormuş

bize de 4. ay dolduğunda ferro sanol verdi doktor.ben okuldayken naz da mama içiyor ama verdi yine de.kaç kiloysa o kadar damlatıp veriyoruz.

kızlar kan damlası bebeklere hasta oldukları zaman ve eğer bebişleriniz ilaç alıyorsa verilmemeliymiş zararlıymış bana da sağlı ocaklarındaki hemşire dedi

Back