• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan Bağışı

olympian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
946
1.816
113
Merhaba arkadaşlar, bir arkadaşıma kızılaydan mektup gelmiş. okudum ama aklımda kalan şeyler sadece bu mektup bir hastalığınız var anlamına gelmemekle beraber bir daha asla kan bağışı yapamayacaksınız, testlerinizde sıkıntı var gibi bir şey ama ne olduğunu yazmamışlar.

asıl sorun bu arkadaşım kızılayın ve e nabızın belirttiği adreste o gün kan vermemiş. yani o ankaranın bir ilçesinde vermişse mektupta ve enabızda farklı bir ilçe yazıyor. acaba bir yanlışlık olmuş olabilir mi? sizin ya da bir yakınınızın başına geldi mi buna benzer bir şey. acayip moralim bozuldu. yarın kızılaya gidicek tam olayı anlamak için ama çok dertlendim.

Adres başka gösteriyormuş başka yerde kan verilmiş karışıklık olmuş olabilir. Öyle birşey varsada telaşa kapılmayın hemen taşıyıcı olan insanlarda kan veremiyor kızılaya

Askında bende bugün tam bu konuyla ilgili bir şey merak etmiştim . Belki biri banada yardımcı olur .Antidepresan kullananlar kan bağışı neden yapamıyor

gezici kızılay istasyonlarında kan verildiğinde o istasyonların bağlı olduğu semtler farklılık gösterebilir.ya da bir istasyon (dev kamyon gibi olurlar hani) bozulmuşsa vs yerine başka yerden istasyon sevk edilmişse başka yere bağlı gözükebilir.

bugün kızılaya gitmiş arkadaşım, görevli doktor merkez gibi bir yere bağlı olduklarını oraya gitmesi gerektiğini söylemiş. hastalığı ya da tahlili görüntüleyememiş. pazartesiye kadar insan delirir. özel hastaneye gitti doktor da pazartesi gününü beklemesini söylemiş.

ben çok korkuyorum ya başına bir yakının başına böyle bir şey gelen var mı :( bir daha kan veremezsiniz ibaresi sanırım bulaşıcı hastalıktan ötürü söyleniyor, bulaşıcı hastalık gerektirecek hiçbir şey yaşamadığına eminiz arkadaşın. sitesinde 4 test yapıldığı yazıyor. frengi, hiv, hepatit b-c. inşallah bir şey yoktur ama böyle eğer önemli bir şeyi vardıysa telefonla ya da maille ulaşılmaz mı? ptt kargoyla mektupla ulaştırmışlar ve sadece tahlillerinizde tam bir sonuca ulaşılamadı yazıyormuş.. çok stresliyim onu düşünemiyorum :(

Askında bende bugün tam bu konuyla ilgili bir şey merak etmiştim . Belki biri banada yardımcı olur .Antidepresan kullananlar kan bağışı neden yapamıyor

kan bağışında bulanmaması gereken hastalar diye uzun bi liste var, astım bronşit falan da var hatta.. ne alaka bilemiyorum ama kızılaya hiç güvenmiyorum ben artık. bu konuyu araştırırken de gördüm ki şüpheli cinsel ilişki sonrası gidip kan veren yaratıklar var.

kan bağışında bulanmaması gereken hastalar diye uzun bi liste var, astım bronşit falan da var hatta.. ne alaka bilemiyorum ama kızılaya hiç güvenmiyorum ben artık. bu konuyu araştırırken de gördüm ki şüpheli cinsel ilişki sonrası gidip kan veren yaratıklar var.
Ücretsiz test yapılsın diye mi gidiyor o kişiler? Sonuçta kızılay test yapıyor. Bir hastalık kapmış olsalar kullanılmaz kanları.
Bildiğim kadarıyla hastalık/ilaç harici son 12 ayda dövme/piercing yaptıranların da kan bağışı kabul edilmiyor.

Ücretsiz test yapılsın diye mi gidiyor o kişiler? Sonuçta kızılay test yapıyor. Bir hastalık kapmış olsalar kullanılmaz kanları.
Bildiğim kadarıyla hastalık/ilaç harici son 12 ayda dövme/piercing yaptıranların da kan bağışı kabul edilmiyor.

evet hastalık varsa test yapılıyor ama hastalık pencere dönemindeyse maalesef testlerde pozitif çıkmayabiliyormuş (kızılayın bir davada kendini savunması da bu yönde) ve bu sebeple benim son zamanlarda okuduğum 3 kişi vefat etmiş. yani şüpheli bir ilişki yaşadıysa birisi gidip kan verirken zaten maddelerde yazıyor bu seçenek, kan vermemesi lazım ama buna rağmen verenler var okuduğum kadarıyla.

Back