• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamp meselesi

Camping ya da kampçıların toplandığı alanlarda kamp yaptık bir sürü kez. Geçen yaz hatta serbest alanda yaparken yazlığı olan arkadaşlarımız çağırdı başka ilçeye. Çadırımızı bırakıp geçtik günübirlik kalmışız iki gece. Diğer kampçılar toparlamış etraftaki Sandalyelerimizi bizi beklemişler merak ettik diyorlardı :) herkes birbiriyle arkadaş oluyor o tarz yerlerde. Sabah geç kalkarsın biraz çadırın kapısında 5 lt buzlu su bulabilirsin her an :) Serbest kamp alanı tercih edecekseniz eğer yakınında camping olmasına özen gösterin derim. Tuvalet ihtiyacı banyo ihtiyacı cüzi ücretle karşılayabilirsiniz. Ama sizin ilk kamp olacağı için camping tercih etseniz daha rahat edersiniz.

Antalya da nerelerde kamp yapabiliriz yenGEnC yenGEnC biraz fikir versen bize :)
Muğla'da daha çok kamp yapıyorum. Onları sayayım.
Bodrum'daysaniz Gümüşlük tarafında wanderheahen var. Fiyatı bir tık pahalı ama bodrum olduğu için normal karşılanabilir. Tam konu sahibi gibi çadırda lüks isteyenler için. Tuvalet,banyo,sıcak su var. Mangal için alan, odu vs var, cadirlarin üstünde Gölgelik var, oyun oynayacak alan , senin istediğin filmi calan açıkhava sineması var:)
Ama böyle lüks aramazsaniz yine gumuslukte kamp kuracak tonla alan var,sahil yolunda ilerleyip...
Datca'da ılıca plajında kamping var. Zaten görmemek imkansız. Çok uygun o da , kocaman bir alan, denizi güzel..
Marmaris'te cubucak kamp alanı var. Burası aşırı uygun. Aileler falan her ay 3 ayligina geliyor, tvleri buzdolapları falan var:) alan tam aile yeri, denizi mükemmel,ormanı miss gibi. Ailecek gidene tavsiye ederim.
Dalyan'da Dalyan kamping var. Orası da uygundu ama bu sene zam yapmislar.Kral mezarları manzarası var, karetta karetta plajına gitmek istersen tekne orada alıp oraya birakiyor. Harika bir jakuzisi var kral mezarlarina karşı. Tek sıkıntısı (benim için sıkıntı değil de belki sorun olacaklar vardır) kadın erkek banyo tuvalet ortak.
Köyceğizde gölün çevresinde kamp alanı var,koycegi, kamping orası da nezih. Göle de yakın.
Akyaka çok güzel, orada da köprünün öte tarafı free kamp icin ideal. Ama kalpingler de var.
Onun dışında kabak koyu çok güzel , bakir bir alan. Orası da bir tık pahalı ama ben ormanda kamp yapmıştım, gayet güvenli.
Kelebekler vadisinde zaten bir sürü yer var.
Katrancı Koyu da tam aileyle gidilecek nezih bir yer , oraya da aileler dönemsel kiraliyorlar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Antalya için çok yardımcı olamadım , oranın da çok yerine gittim ama kamp yapmadım açıkçası. Yine de bir sürü kamping vardır, yorumları okur gidersiniz

Muğla'da daha çok kamp yapıyorum. Onları sayayım.
Bodrum'daysaniz Gümüşlük tarafında wanderheahen var. Fiyatı bir tık pahalı ama bodrum olduğu için normal karşılanabilir. Tam konu sahibi gibi çadırda lüks isteyenler için. Tuvalet,banyo,sıcak su var. Mangal için alan, odu vs var, cadirlarin üstünde Gölgelik var, oyun oynayacak alan , senin istediğin filmi calan açıkhava sineması var:)
Ama böyle lüks aramazsaniz yine gumuslukte kamp kuracak tonla alan var,sahil yolunda ilerleyip...
Datca'da ılıca plajında kamping var. Zaten görmemek imkansız. Çok uygun o da , kocaman bir alan, denizi güzel..
Marmaris'te cubucak kamp alanı var. Burası aşırı uygun. Aileler falan her ay 3 ayligina geliyor, tvleri buzdolapları falan var:) alan tam aile yeri, denizi mükemmel,ormanı miss gibi. Ailecek gidene tavsiye ederim.
Dalyan'da Dalyan kamping var. Orası da uygundu ama bu sene zam yapmislar.Kral mezarları manzarası var, karetta karetta plajına gitmek istersen tekne orada alıp oraya birakiyor. Harika bir jakuzisi var kral mezarlarina karşı. Tek sıkıntısı (benim için sıkıntı değil de belki sorun olacaklar vardır) kadın erkek banyo tuvalet ortak.
Köyceğizde gölün çevresinde kamp alanı var,koycegi, kamping orası da nezih. Göle de yakın.
Akyaka çok güzel, orada da köprünün öte tarafı free kamp icin ideal. Ama kalpingler de var.
Onun dışında kabak koyu çok güzel , bakir bir alan. Orası da bir tık pahalı ama ben ormanda kamp yapmıştım, gayet güvenli.
Kelebekler vadisinde zaten bir sürü yer var.
Katrancı Koyu da tam aileyle gidilecek nezih bir yer , oraya da aileler dönemsel kiraliyorlar.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Antalya için çok yardımcı olamadım , oranın da çok yerine gittim ama kamp yapmadım açıkçası. Yine de bir sürü kamping vardır, yorumları okur gidersiniz
Ay çok iyi oldu. :) Marmaris, Gümüşlük hiç fena fikirler değil. Bebiş var bizim ama gayet gidilir (: annem beni 6 aylıkken çadır kampına götürmüş ilhamım da ondan :D

Arkadaşlar selam
Kampa gitmeyi planladık ( daha doğrusu ben hiç gitmedim ilk deneyimim olacak eşim ve diğer 2 arkadaşım tecrübeli) onlar isteyince bende kıramadım açıkçası ama tesis olmayan rast gele bir yerde çadırda konaklamak istiyorlar beklentim bi WC olması en azından ve kamp için özel alanlar var ışıklandırması olan ve şebeke hattı olan ama bizim arkadaşlarımız çok sıcak bakmıyor bu konuya ilk kez gideceğim acıkcası cok korkuyorum hemen kötü senaryolar çiziyorum telefon çekmeyen bir yerde zifiri karanlık ormanın içinde olma duygusu beni korkutuyor bu da dert mi demeyin insanların kalbini kırmak istemediğim oyun bozan bir insan gibi görünmek istemediğim için kendimle mücadele ediyorum ama bu tatil bana eziyet olsun istemiyorum. Siz nasıl keyif alıyorsunuz benim iş konusunda kafam cok karısık olduğu için hiç bir yaptığım şeyden keyif alamıyorum kendime dert ediyorum işte :)
Sizin önerileriniz var mı ne götüreyim ne yapayım
Siz ilk kez gideceğiniz için anlayışlı olmalılar bence sizin bu isteğinize. Hadi midenizi bozdunuz sürekli tuvalet ihtiyacı hissettiniz nasıl olacak? Yani insan duş ihtiyacı da mı hissetmez? Ben mi anlayamadım acaba karavanınız var da ekstra bir istek olarak mı görülüyor sizin istekleriniz?

Arkadaşlar selam
Kampa gitmeyi planladık ( daha doğrusu ben hiç gitmedim ilk deneyimim olacak eşim ve diğer 2 arkadaşım tecrübeli) onlar isteyince bende kıramadım açıkçası ama tesis olmayan rast gele bir yerde çadırda konaklamak istiyorlar beklentim bi WC olması en azından ve kamp için özel alanlar var ışıklandırması olan ve şebeke hattı olan ama bizim arkadaşlarımız çok sıcak bakmıyor bu konuya ilk kez gideceğim acıkcası cok korkuyorum hemen kötü senaryolar çiziyorum telefon çekmeyen bir yerde zifiri karanlık ormanın içinde olma duygusu beni korkutuyor bu da dert mi demeyin insanların kalbini kırmak istemediğim oyun bozan bir insan gibi görünmek istemediğim için kendimle mücadele ediyorum ama bu tatil bana eziyet olsun istemiyorum. Siz nasıl keyif alıyorsunuz benim iş konusunda kafam cok karısık olduğu için hiç bir yaptığım şeyden keyif alamıyorum kendime dert ediyorum işte :)
Tesisi neden istemiyor?Biz cadırda kaldık cocukla gecen sene ama wc banyo elektrik icinde,kamp alanı.
Banyo isini nasıl yaoacakmıs?Sarjları nerde dolduracakmıs?
Yersiz bi caba ,wc ara falan ne gerek var?
Ben olsam gitmem öyle yere.

Size ortamı görün diye fotoyla anlatayım ki burası kamp alanı.
Ona ragmen zor.
Misal kızım cadırı oyun haline getirdiğinden icerisi sürekli toz oluyordu.Bi yere kadar sakin kalabiliyorsunuz.Bi yerden sonra baslarım kampına diyoırsunuz gfkgfklfg
Gecen sene temmuzda denedik
Agustosta otel tatiline gittik 2 gün ,banyoyu öpesim vardı.
O derece.
Yani dussuz falan mümkün yerler değil.
Cocuksuzsanız daha kolay isler ama cocuk varsa zorlasıyor.
Burda kızım 2 yasında ,etraftaki cocuklara sessiz olun diye carlıyordu mesela jkgklgfklglk

Eklentiler

• EFB7B119-9C9F-4B2F-99E5-D5DC11B63F3F.webp
    EFB7B119-9C9F-4B2F-99E5-D5DC11B63F3F.webp
    87,9 KB · Görüntüleme: 240
Geçen yaz egeden yola çıkıp Çanakkalenin adalarında kaldık sonra da Eceabat'ın merkezinde çadırda kaldık. Ardından dikiliye geçtik. Bizim çadır tatilimiz uzun olduğu için yorucu oldu. Özellikle adadayken her gün çadır kur yat sabah topla gez dolaş akşam tekrar kur 8-9 günde çok yordu. Onun dışında eğlenceliydi tabi ki banyo ve wc olmadığı için zorlukları oluyor. Gittiğimiz yerler ücretsiz kamp yerleriydi yani deniz kenarında halka açık yerlerdi. Ama tek değildik yanımızda tanımadığımız çadır kuranlar, karavanla gelenler vardı ama dipdibe değil üç beş kişinin olduğu seyrek yerleri tercih ettik. Çünkü dipdibe hiç rahat olmuyor özellikle yatarken aşırı rahatsız edici. Eşim askeri personel olduğu için yanımızda silahımız da vardı o yüzden içim rahat uyudum. Dediğim gibi tek problem wc. Wc çıkmak için gece kuytu köşeye gitmek biraz değişik oluyor. Tek tavsiyem böyle uzun bir tatil yapmayın bence ideali 2-3 günlük tatiller.

Arkadaşlar selam
Esinize ilk deneyiminiz olacağı için ilk olarak bir kamp tesisine gitmeyi önerin. Zaten sizi tanıyordur ve arkadaşlarını da bir şekilde ikna eder. Kamp olayı biraz konforun dışında olduğu için size uymayabilir.

Esinize ilk deneyiminiz olacağı için ilk olarak bir kamp tesisine gitmeyi önerin. Zaten sizi tanıyordur ve arkadaşlarını da bir şekilde ikna eder. Kamp olayı biraz konforun dışında olduğu için size uymayabilir.
Gittim geldim amannnnn yok yok yok benden uzak. Hey gidi otellerin gözünü seveyim be

Arkadaşlar durum güncellemesi yapıyorum gidip geldim kamptan allahım bu ne saçma bişi. Resmen mahrumiyet bölgesinde ilkel yollarla hayatta kalma mücadelesi verdim. İlk deneyimimdi muhtemelen son olacak.
İlk deneyiminiz olduğu için biraz ayrıntılı anlatsanız olur mu? Ben çok merak ediyorum çadır kampını ama sever miym emin değilim diye bu yıl kamp yerlerinin kendi çadırlarından kirakayıp 3 gece deneyeceğiz. Onu da yapmayalım mı, ne dersiniz😀

Kamp tatili bana göre değil. Öncelikle eğer istemiyorsam zaten gitmem. Bunun dışında tesis olmayan bir yere gitmek isteyen arkadaşlarıniz neye güveniyor? Tuvalet yok su yok, hijyen nasıl saglanacak? Hepsini geçtim elektirik yok, ışık yok, başınıza bişey gelse?

İlk deneyiminiz olduğu için biraz ayrıntılı anlatsanız olur mu? Ben çok merak ediyorum çadır kampını ama sever miym emin değilim diye bu yıl kamp yerlerinin kendi çadırlarından kirakayıp 3 gece deneyeceğiz. Onu da yapmayalım mı, ne dersiniz😀
Tabi ayrıntılı anlatayım ama bizimki saçma bi durumdu belki sizinki bu kadar ilkel olmaz önyargılı olmayın derim şimdiden❤️‍🩹
Yahu bizim arkadaşlar bizden önce kamp alanına gitmişler ( alan malan yok dağın tepesi ışıklandırma yok. Bizim çadırdan sonra ötesi zifiri karanlık yani öyle diyeyim)
Kurmuşlar bayır gibi bi yere kendi çadırlarını görünce dedim kardeş düzlüğe niye kurmadınız vs oralarda tümsekler falan varmış burası iyi dediler. Sonra açtık bizim çadırı dedim bari önünde ağaç olsun bizim çadırın gece mece dönersem yuvarlanmıyalım bayır aşağı 🫣öyle ağaç destekli bi çadır kurduk.
İçinede farklı arkadaştan aldığımız yamalı şişme yatağı kurduk falan dedim oldu ya kalırım içimden.
Sonra kahvaltı atmosferi falan doğa yani ne kadar kötü olabilir WC duş falan hiç bişi yok tabi. Telefon belli yerlerde çekiyo ışık desen oda yok. Bi biz bide kurtlar çakallar 😀
Hava kararınca dedim ki ha ittir beeee ne işin var kızım senin burda kaç git evine. Götüm tutuşuyor yemek yiyoruz çıtır çıtır bişiler yürüyo yanımızda kafa ışığı falan tutuyoruz göz göze geliyoruz 4 ayaklılarla 😢 çadıra geçtik ayetel kürsi okuya okuya uyumuşum bi kaç saat sonra alttan aldığım soğuk ve sertlikle uyandım bizim şişme yatak sönmüş popişimiz yere dayandı anlayacağınız anaaaam dedim arabaya gitmek 10 dk zifiri karanlık hayatta gitmem. Eşimi ikna ettim biraz o soğuk üzerinde yattık bide arkadaslarıda uyandırıp rahatsız etmek istemiyorum totomuz dona dona bi kaç saat geçirdik hava aydınlandı biz vın arabaya yastık yorgan bi kaç saat orada sızdık 😀 yani böyle bizim hikayemiz talihsizlik ve ilkelliklerle dolu bi daha hayatta gitmem ama 🫣😀

Kamp tatili bana göre değil. Öncelikle eğer istemiyorsam zaten gitmem. Bunun dışında tesis olmayan bir yere gitmek isteyen arkadaşlarıniz neye güveniyor? Tuvalet yok su yok, hijyen nasıl saglanacak? Hepsini geçtim elektirik yok, ışık yok, başınıza bişey gelse?
Onlar korkusuzlardan hayvan geziyo yanından utanmasa masaya davet edecek

Arkadaşlar selam

selam canım ben kendimden anlatayım sana kamp delisi biriyim sürekli eşimle gideriz ama asla tesis olmayan bir yerde kalmam tuvalet su çok önemli kaliteli bir kamp için. o yüzden ıssız bir yeri ben şahsen önermem bi öneri olarak da gökçetepe tabiat parkı var oralarda kalmakla başlasaydın daha çok seversin kamp işini yoksa sevmen mümkün değil gibi :)

Kamp olayini cok seviyorum ancak benim tercihim kamp alanlarindan yana. En azindan ellerini yıkayıp tuvalete gidebiliyorsunuz. Turistik bolgelerdeki kamp alanlari temiz oluyor. Bir kadinin hijyen ihtiyacının bir erkekten daha fazla olduğunu, çalılar arasinda tuvalet ihtiyacinizi gideremeyeceginizi, ellerinizi yikamaniz gerektigini, mantar ve enfeksiyon riskini esinize anlatin.

Geçen yaz ki kamp hikayemiz, 5 anne 5 çocuk, kamp çadırı, ışıklı vantilatorlu, su yataklı, Kaddafi'nin cadiriyla yarışır dediler, gittik, Allam güneşin altında çadıra girilmez, gece su yatağı vij vij altından kayar, çadır rüzgarda patapata sallanır, öter, ben böyle eziyet görmedim, yan çadırda ki arkadaşın şu yatagi patlamis, yerde yatmislar, benim kız ishal oldu, geceyi tuvalette geçirdik, sabaha karşı anca daldık, 10 dakka sonra güneş doğdu, içerdi 184 derece, kalktik😐 10 dakikalık uykuyla kufrede kufrede eve döndüm, sözde en lux çadırda biz barinamadik, siz naparsiniz bilmem.

Ben kamp yapmaya bayılırım, üstelik tek başıma yaparım genelde. Güzel bir doğal yer varsa kampinge para verene kadar orada kalmayı severim ama sana kesinlikle tavsiye etmem.
Boşver,gitme. Onlar gitsinler.
Hiç rahat edemezsin. Böyle şeyler sevmeyen için eziyet. Ayrıca yüzde yüz eminim gidersen arkadaşların sana uyuz olur,onlarla aran bozulur. Ben geçen sene iki hiç kamp yapmayan arkadaşımla kamp yaptım , neden tek gittiğimi bir daha anladım. Tesis olduğu halde,biri tek kamp yapan biz olduğumuz için çok gerildi, beni de strese soktu, tüm planları ben yaptım, tüm angaryalari ben çektim ve o bir şeyden rahatsız oldukça memnuniyetsiz hallerini çektim ... Donduk kaç hafta konuşmadık:)
Bir diğeri de düğün için gitmiştik, sevdiğim bir akrabama dedim ki zaten gece oldu,sırf yatmak için para verme otele,gel bana eşlik et.
O da ne çadırı kurmama yardım etti, şişirilen yatağımi ona verip ben rahayxiz şekilde yatacaktim,ona rağmen sisirmedi,nefesi yetmezmiş. Yok basortusu kiristi, yok gece üşüdü. Biiiin pişman oldum çağırdıma, döndük onla da birkaç hafta görüşmedik.
İstemediğin yolculuk, çadırın yok, keyif alacağın şey değil...sakin gitme.
Kimse seni zorlayacak değil ya. İnsanlara hayır demeyi bil :) ben gezmeyi çok severim ama yolda biriyle gezmekten gerçekten hoşlanmam,çünkü yapan birini görünce insanlar her şeyi ondan bekliyir. Kendimi kötü hissediyorum. Bana da bir değil,kaç arkadssim yanına cagiriyor tatil tek gitmemek icjn. Zaten oteli ödeyeceği için benden otel parası beklemiyorlar, arabayla giden yol parası beklemiyor...anlayacağın bedava tatil,sadece eşlik edeceğim millete ki tek başına cikmasinlar.
Ben tatile bayılmama.ragmen bu tekliflere hep hayır diyorum,çünkü bu benim eglenecegim bir tatil yolu değil.
Bazen de insanlar bana katılmak istiyorlar, onlara da 'tek gitmekten keyif alacağımi, ama o rotada tatil yapmak isterse dönüşte ona plan yapmakta yardımcı olacağimi' falan söylüyorum. Kimse de bana küsmüyor bence.
O yüzden sen de açık ol ve istemediğini söyle.

Ben de normalde çok rahatıma düşkün biriyim, öyle ki yastığım değişse uyuyamam ama kamp aşkım bambaşka bir boyutta. Biz çoook dağda bayırda ormanda kamp kurduk eşimle. Bi keresinde gece köpek sürüsü geldi uludu çadırın başında o zaman çok korkmuştum sadece=)

Tesis benim için de şart değil, sadece bizden başka kampçıların olmasını tercih ediyorum, daha güvende hissediyorum. Siz tesis olan bir yerle başlayın ama. Oyunbozanlık etmezsiniz bunu talep etmekle. Bizim de ille tesise gidelim diyen arkadaşlarımız oluyor, onlara uyuyoruz, herkes 2 doğal ortam görünce bizim gibi içindeki neandertali çıkarmak zorunda değil di mi =))))
Yanınıza bol bol kolonyalı mendil alın, tesis de olsa çok temiz olmuyor çünkü. Kafaya takılan fenerler var, ondan alın, gece iş görür bayağı. Bıçak, çakı falan bulundurun yanınızda. Bi de rahat kıyafetler, tamam bitti. Ben de çok önyargıyla başladım bu kamp işine, hatta eşim sen yapamazsın derdi. Şimdi çadırıma bakıp bu sene kavuşacağız söz diyorum =)
Merhaba biraz eski bir konu ama hala aktif kullanıcı iseniz size bazı şeyler sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim 🌼
İlk kez kampa gideceğiz. Bu benim hayalim herseyj ben planlayacağım esim ve oğlum sadece eşlik edecektir. Yaz ve deniz odaklı bir kamp olacak.
1-Nette her yerde kamp yapılamayacağı para cezası olduğu yazıyor. Yani denizden oldukça uzakta mı olmak zorundayız sahillerde yasak çünkü. Ve baktığım kamp alanları dagin başında. Biz denizdeyken eşyalar çalınmaz mı ?
2- yaz bile olsa soğuk olabilir mi? 3e katlanan sünger yataklardan 3 tane alsam yeter mi ? İllaki ısı yalıtımlı mat lazım mı ?
3- çadır çok sıcak olduğu için güneş doğar doğmaz uyanmak zorunda kalındığı yazıyor yorumlarda bu doğru mu ?

4- tesislerde araba park alanı ile kamp yeri uzak oluyor mu

Merhaba biraz eski bir konu ama hala aktif kullanıcı iseniz size bazı şeyler sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim 🌼
İlk kez kampa gideceğiz. Bu benim hayalim herseyj ben planlayacağım esim ve oğlum sadece eşlik edecektir. Yaz ve deniz odaklı bir kamp olacak.
1-Nette her yerde kamp yapılamayacağı para cezası olduğu yazıyor. Yani denizden oldukça uzakta mı olmak zorundayız sahillerde yasak çünkü. Ve baktığım kamp alanları dagin başında. Biz denizdeyken eşyalar çalınmaz mı ?
2- yaz bile olsa soğuk olabilir mi? 3e katlanan sünger yataklardan 3 tane alsam yeter mi ? İllaki ısı yalıtımlı mat lazım mı ?
3- çadır çok sıcak olduğu için güneş doğar doğmaz uyanmak zorunda kalındığı yazıyor yorumlarda bu doğru mu ?

4- tesislerde araba park alanı ile kamp yeri uzak oluyor mu
1)Otelciler kazansın diye salak bir yasak getirdiler ama uyan yok..benim gittiğim bir yerde ayan beyan yasaktı,zabitalar geziyordu..oradan birisi dedi ki 'cadirdan ayrılınca demirleri indir, kamp yapmis gibi değil eşyalarını bırakmış gibi olursun,bir şey olmaz'
Gerçekten de dinledim, aynen öyle oldu:)
Çok şanssız biri değilsen ceza falan odemezsin bence.
Ayrıca çoğu kamp yeri duzayak mesafede olur denize. İyi araştırın. Mesela datcada ılıca kamping, focada sazlıca kamping,dalyanda Dalyan kamping , cubucakta cubucak orman parkı, Muğla'da katrancı koyu...bunlar benim kaldığım kampinglerden gecenin şu saatinde aklıma gelenler. Her şehirde denizin dibinde kamping bulacagina eminim.
Ayrıca eşyaların günübirlik gittiğin denizdeyken de calinir. Başına adam kıyamadıgin sürece hiç bir şeyin garantisi olamaz ki, kim gozkulak olacak hırsızlık dedigin iki saniyelik iş. O yüzden değerli şeyleri arabaya birakirsiniz. Ben tatile maddi değeri olan bir şey götürmem,hiç hırsızlık da yasamadim
2) yazın sıcak yerde usumezsiniz. Matlar ucuz aslında,alın gitsin altınız düz olur en azından. Ama çocuk varmış, üstünüzü örtecek bir seyler alın
3)çadırı gölgeye kurarsanız bir şey olmaz, güneşin alnına koyarsanız tabii yerlerimiz 😅 çadırın markası ne? Benim eski çadırım basit,normal bir cadirdi. Güneş doğal alarmdi ter ile uyaniyordum. Yeni çadırım fresh and black. Ne güneş vuruyor ne Aydınlık oluyor. Ki bu benim için kötü oldu,camis gibi yatıyorum,tüm tatilim uyuyarak geçiyor😂
4) tesise göre degisir. Kimi var geniş alan oluyor, arabanin yanına çadır kuruyorsun , kimi var park alanına parkediyorsun - çadır alanı başka oluyor . Biz ne desek boş, seçtiğiniz yere sorarsınız.

Son olarak, aydınlatma için ışık almayı ve üçlü priz uzatma kablosu götürmeyi unutmayın. Elektirik var ama yanınıza çekmek için kablo lazım.
İyi eglencelr şimdiden

1)Otelciler kazansın diye salak bir yasak getirdiler ama uyan yok..benim gittiğim bir yerde ayan beyan yasaktı,zabitalar geziyordu..oradan birisi dedi ki 'cadirdan ayrılınca demirleri indir, kamp yapmis gibi değil eşyalarını bırakmış gibi olursun,bir şey olmaz'
Gerçekten de dinledim, aynen öyle oldu:)
Çok şanssız biri değilsen ceza falan odemezsin bence.
Ayrıca çoğu kamp yeri duzayak mesafede olur denize. İyi araştırın. Mesela datcada ılıca kamping, focada sazlıca kamping,dalyanda Dalyan kamping , cubucakta cubucak orman parkı, Muğla'da katrancı koyu...bunlar benim kaldığım kampinglerden gecenin şu saatinde aklıma gelenler. Her şehirde denizin dibinde kamping bulacagina eminim.
Ayrıca eşyaların günübirlik gittiğin denizdeyken de calinir. Başına adam kıyamadıgin sürece hiç bir şeyin garantisi olamaz ki, kim gozkulak olacak hırsızlık dedigin iki saniyelik iş. O yüzden değerli şeyleri arabaya birakirsiniz. Ben tatile maddi değeri olan bir şey götürmem,hiç hırsızlık da yasamadim
2) yazın sıcak yerde usumezsiniz. Matlar ucuz aslında,alın gitsin altınız düz olur en azından. Ama çocuk varmış, üstünüzü örtecek bir seyler alın
3)çadırı gölgeye kurarsanız bir şey olmaz, güneşin alnına koyarsanız tabii yerlerimiz 😅 çadırın markası ne? Benim eski çadırım basit,normal bir cadirdi. Güneş doğal alarmdi ter ile uyaniyordum. Yeni çadırım fresh and black. Ne güneş vuruyor ne Aydınlık oluyor. Ki bu benim için kötü oldu,camis gibi yatıyorum,tüm tatilim uyuyarak geçiyor😂
4) tesise göre degisir. Kimi var geniş alan oluyor, arabanin yanına çadır kuruyorsun , kimi var park alanına parkediyorsun - çadır alanı başka oluyor . Biz ne desek boş, seçtiğiniz yere sorarsınız.

Son olarak, aydınlatma için ışık almayı ve üçlü priz uzatma kablosu götürmeyi unutmayın. Elektirik var ama yanınıza çekmek için kablo lazım.
İyi eglencelr şimdiden
Çok teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu. Çadır almadım henüz yeni sipariş vereceğim ama dediğiniz markaya bakacağım sağolun. Mat da alacağım sağolun 🙏🏻 Antalya’da önereceğiniz deneyimlediginiz yer de varsa söylerseniz çok sevinirim. Ayrıca üçlü priz aklımda kesinlikle. Mat da alacağım.

Back
X