1)Otelciler kazansın diye salak bir yasak getirdiler ama uyan yok..benim gittiğim bir yerde ayan beyan yasaktı,zabitalar geziyordu..oradan birisi dedi ki 'cadirdan ayrılınca demirleri indir, kamp yapmis gibi değil eşyalarını bırakmış gibi olursun,bir şey olmaz'
Gerçekten de dinledim, aynen öyle oldu:)
Çok şanssız biri değilsen ceza falan odemezsin bence.
Ayrıca çoğu kamp yeri duzayak mesafede olur denize. İyi araştırın. Mesela datcada ılıca kamping, focada sazlıca kamping,dalyanda Dalyan kamping , cubucakta cubucak orman parkı, Muğla'da katrancı koyu...bunlar benim kaldığım kampinglerden gecenin şu saatinde aklıma gelenler. Her şehirde denizin dibinde kamping bulacagina eminim.
Ayrıca eşyaların günübirlik gittiğin denizdeyken de calinir. Başına adam kıyamadıgin sürece hiç bir şeyin garantisi olamaz ki, kim gozkulak olacak hırsızlık dedigin iki saniyelik iş. O yüzden değerli şeyleri arabaya birakirsiniz. Ben tatile maddi değeri olan bir şey götürmem,hiç hırsızlık da yasamadim
2) yazın sıcak yerde usumezsiniz. Matlar ucuz aslında,alın gitsin altınız düz olur en azından. Ama çocuk varmış, üstünüzü örtecek bir seyler alın
3)çadırı gölgeye kurarsanız bir şey olmaz, güneşin alnına koyarsanız tabii yerlerimiz

çadırın markası ne? Benim eski çadırım basit,normal bir cadirdi. Güneş doğal alarmdi ter ile uyaniyordum. Yeni çadırım fresh and black. Ne güneş vuruyor ne Aydınlık oluyor. Ki bu benim için kötü oldu,camis gibi yatıyorum,tüm tatilim uyuyarak geçiyor

4) tesise göre degisir. Kimi var geniş alan oluyor, arabanin yanına çadır kuruyorsun , kimi var park alanına parkediyorsun - çadır alanı başka oluyor . Biz ne desek boş, seçtiğiniz yere sorarsınız.
Son olarak, aydınlatma için ışık almayı ve üçlü priz uzatma kablosu götürmeyi unutmayın. Elektirik var ama yanınıza çekmek için kablo lazım.
İyi eglencelr şimdiden