Kamburluk. .

-Lahuti-

Dünya küçük dedikleri. .
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
24
7
1
Merhaba
Orta okuldan beri kamburum ve seneler geçtikçe katlanarak arttı artık ciddi ağrılar cekiyorum belim omuzlarım ağrıyor. .
Doktora gitmeden bunu kendi kendime egzersizlerle yenebilir miyim sizce? Yapan var mı?

Doktora gitmek çok mu zor allah aşkına? İyice ilerler gitmezsen.

Yani yoga / pilatesin fayadası olabilir ama bunları bilinçsiz yaparsanız daha kötüye gitme ihtimali var, bence bu tek başınıza çözülecek bir konu değil.

Merhaba
Orta okuldan beri kamburum ve seneler geçtikçe katlanarak arttı artık ciddi ağrılar cekiyorum belim omuzlarım ağrıyor. .
Doktora gitmeden bunu kendi kendime egzersizlerle yenebilir miyim sizce? Yapan var mı?
Kamburun, duruş bozukluğundan mı kaynaklanıyor. Dik durarak, alçak yastık kullanarak, plates yaparak belki önüne geçebilirsin. Ama yapısal olarak omurganda bir sorun varsa doktora gitmen şart.

romatoloji, beyin cerrahisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarına gitmelisiniz.
onlar zaten size yapmanız gereken doğru egzersizi söyler

Kamburun, duruş bozukluğundan mı kaynaklanıyor. Dik durarak, alçak yastık kullanarak, plates yaparak belki önüne geçebilirsin. Ama yapısal olarak omurganda bir sorun varsa doktora gitmen şart.
Yapısal değil plates yapacağım evet

Küçükken ben kambur dururdum baya,babam günde 20 dk kollarımı arkadan birleştirip ellerimle dirseklerimi tutarak yürütüyordu beni. ne kadar uyarsa da dik durmazdım.

şimdi bir sıkıntım yok ama. küçükken tedavi edildiği için de olabilir gerçi bilmiyorum. bu tarz şeyler denediniz mi? bir arkadaşım da pilates yapıyordu bunun için.

Bende gidecegim fizik tedaviye.. ama ilk once istedigim kiloya ulasmam gerek ondan sonra gidecegim.. ama bence doktora git hem daha kisa surede tedavi olursun hemde doktor kontrolunde
..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…