kaloriferli evde yaşayanlar, perde ve tülleriniz hangi boyutta ?

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
kızlar başlıkta da gördüğünüz gibi, kaloriferli evde yaşayanlar perdelerini hangi boyutta yaptırıyorlar.?
ben yere kadar uzanan tülleri seviyorum, çok şık duruyor ve odanın tüm havasını değiştiriyor.. ama kalorifer üstü olanlar sanki eksik misali hoş durmuyor.. yarım gibi geliyor gözüme ve tülün güzelliğini de bozuyor... ama malum kaloriferi kapatan yere kadar olanlar da şık duruyor lakin sıcaklığı engelliyor...
benim tüller eskidi, yenilemek istiyorum ama sırf bu nedenden ötürü bi girişimde bulunamadım... sizin tüller nasıl biraz anlatırsanız, hatta fikri ve tavsiyesi olanlar varsa çok memnun olurum...
ha bu arada stor, veye kruvaze tavsiye etmeyin, çünkü birinci katta oturduğum için kruvaze kullanamam.. storu da ben sevmiyorum , ofis gibi bir görüntüsü var hoşlanmıyorum. kalsik tül istiyorum..

Ben yeni perde yaptırsam kesinlikle uzun yaptırırdım,kısa tül perdeler artık demode oldu.Benim perdelerde 10 yıllık ve kısalar,hiç memnun değilim gözüme batıyorlar ama kahretsin taş gibiler hala :)

bende uzun seviyorum yere kadar... ama kaloriferi kapattığı için ısıya engel oluyor, oda ısınmıyor yeterince... kalorifrin arkasına sıkıştırsak bu seferde çok kötü görünüyor hem de tül buruşuyor... zaten arkasına sıkıştıracaksak ozaman uzun yaptırmanın ne anlamı var... ben bi çözüm bulamadım

Valla biraz sıcaklığı engellemesi uğruna değer bence.Sonuçta alıp yıllarca kullanacaksın,sık sık değiştirilen bir eşya değil,almışken güzeli olsun.İlle de kısa diyorsan zebra perde olabilir o daha hoş durur,ama kısa tül kesinlikle benim tercihim olmazdı.

benımkı uzun
salon harıc tum odalarda petek kısmına gelenlerı petegın ustunu ortmesın dıye perde tokalarıyla kaldırdım petek önunu actım
kısalar hem cok demode hıç şık durmuyor
hemde uzun hangı eve gıtsen uyuyor evın gelınlıgı gıbı

walla ben bi cesaret tüm evimi ya stor tül ya da zebra aldım çok da iyi yapmışım peteğin kapanması ısıyı kesinlikle engelliyor hem bir de 1. katsınız muhtemelen evinizin altı boştur ısı gelmiyordur. peteği kapamamsı çok öneml. artık çok şık stor tüller var ev sıcacık ve bu ay sadece 50 TL doğalgaz faturası geldi

hic tarzim degil ama kruvaze tulleri kullanabilirsiniz yada o tarz tulleri. yoksa tulun yarisini kesip kalorifer petegini acmak kesinlikle dekoratif degil. ben tum odalarima yere kadar uzun tuller yaptirdim. yemisim isisini 3 4 ay dogalgazi fazla oderim ama 12 ay icime sine sine otururum:)

Benim perdeler kısa. İlk fırsatta uzunuyla değiştirmeyi planlıyorum. Bir kez alınıp uzun yıllar kullanılan birsey olduğu için içinize hangisi siniyorsa onu alın. Eğer ısıyı engelliyorsa perde mandalı falan kullanırsınız.

Tül incecik bir şey bence çok bir etkisi yok. Kısalar kesinlikle çok demode duruyor. Tülden ziyade perde ısı için sorun. onu içten kısa güneşlik yaparak ya da içten güneşlik stor yaparak çözebilirsiniz. Çünkü perde kapandığında ısı sorunu mutlaka olur.

Benim 2 oda uz7n tul kisin miknatisli tul tokasiyla tutturuyorum 1 oda zebra hic memnun degilim kirleniyor temizligi dert uzun tullerim mis gibi yikiyorum utulemeden asiyorum keske hepsini oyle yapsaymisim

oturma odasındaki perdelerim kalorifere kadar boyu ısı için iyi ama görüntü olarak hoşuma gitmiyor .Uzun tüllerden diktireceğim.Salondaki perdelerim ise kruvaze onlarda yanda olduğu için kalorifer önü açık.

walla ben bi cesaret tüm evimi ya stor tül ya da zebra aldım çok da iyi yapmışım peteğin kapanması ısıyı kesinlikle engelliyor hem bir de 1. katsınız muhtemelen evinizin altı boştur ısı gelmiyordur. peteği kapamamsı çok öneml. artık çok şık stor tüller var ev sıcacık ve bu ay sadece 50 TL doğalgaz faturası geldi
Yazinizi okuyunca yazmak istedim. Dogalgaz 50 tl mi geldi biz yeni baglattik ilk ay yani bu ay 260 tl geldi bizdemi sorun var acaba

Yazinizi okuyunca yazmak istedim. Dogalgaz 50 tl mi geldi biz yeni baglattik ilk ay yani bu ay 260 tl geldi bizdemi sorun var acaba

evet 50 TL geldi ama geçen Aralık ayında. bu ay biraz artabilir malum kar kış fazlalaştı :)

ama biz salonu ve çocuk odasını açmıyoruz. alt üst yandığı için evde olduğumuz zaman 23'te çalıştırıyoruz yetiyor. 2 gece 25E çıktık sadece. akşama kadar işteyiz zaten. o sıradada 19 veya 20 derecede kalıyor. yani günde harıl harıl yandığı hafta içi 1 akşamda 3-4 saat falan. o da farkettiriyor olabilir.

evet 50 TL geldi ama geçen Aralık ayında. bu ay biraz artabilir malum kar kış fazlalaştı :)

ama biz salonu ve çocuk odasını açmıyoruz. alt üst yandığı için evde olduğumuz zaman 23'te çalıştırıyoruz yetiyor. 2 gece 25E çıktık sadece. akşama kadar işteyiz zaten. o sıradada 19 veya 20 derecede kalıyor. yani günde harıl harıl yandığı hafta içi 1 akşamda 3-4 saat falan. o da farkettiriyor olabilir.
Bu dogalgaz isinden pek anlamiyorum cnm. Ama yatak odasi cocuk odasi salon mutfak aciyorum. Cunku salonda yasiyoruz oturma odasi ayrica yok. Ilk zamanlar peteklerin vanalarini sonuna kadar actim cunku baglayanlar oyle dedi. Ama baktim ki yariya kadar acincada sicak bide oyle deniyim dedim.Oda termostati almadik daha. Oda farkettiriyodur belki

X