kalıp çıkarmada yardım lütfen ...

yenqec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
5
0
arkadaşlar dikişte yeniyim kalıbı kumaşa aktarırken çizi sabunu kullanıyorum ama alt kata çizgilerin nakledilmesinde zorluk yaşıyorum .bunun kolayı yokmu yada başka bir malzeme varmı.

arkadaşlar dikişte yeniyim kalıbı kumaşa aktarırken çizi sabunu kullanıyorum ama alt kata çizgilerin nakledilmesinde zorluk yaşıyorum .bunun kolayı yokmu yada başka bir malzeme varmı.

merhaba.çizgilerini çizdikten sonra ikinci kattaki kumaşının çizilmesi gereken yüzünü asıl çizdiğin kumaşın üzerine tamamen eşit gelecek şekilde koyup elinle hafif hafif vurduğun zaman çizgiler diğer kumaşına da geçecektir.
ya da uçları tırtıklı terzi ruletleri var onunla çizginin üstünden geçersen kumaşın ikinci katına da geçecektir.
ya da klasik giyim tekniğiyle dikiyorsan bol teyel alacaksın.
kolat gelsin.

bir şey daha geldi aklıma kalıbının doğruluğundan eminsen yani üzerine tam olacaksa çizmene bile gerek yok kalıbını kumaşa koy etrafından 1 veya 1.5 cm dikiş payı ver sonrada kes.makinaya çekerkende bıraktığın cm kadar yerden dikersen çizmene gerek kalmaz.bu da hazır giyim tekniğidir.

cevap için teşekkür ederim.birde kalem şeklinde olanlar nasıl kullandınızmı ?suyla uçan diye gördüm.sabun kimi kumaşlarda alta elle vurmaklada geçmiyor sorun orda..:KK43:

o kalemler çeşit çeşit zaten evet biliyorum.ama alt kata geçer mi dersen bendeki geçmiyor.sen ruleti tekrar düşün derim yada hiç çizmeden hazır giyim tekniğiyle dikmeyi.kolay gelsin.

rulet astar tarzı ince kumaşlarda işe yarar en etkili çözüm bol teğel almaktır yada arkadaşın dediği gibi sabunu vurarak diğer tarafa geçirme yöntemi kolay gelsin

kalıbı oynatmadan kumaşın alt kısmına sarı karbon koyup üzerinden ruletle geç
daha sonra aynı tekniği kumaşın diğer kısmına uygula ne bol teğelle uğraş nede işaret teğeliyle :KK76:

bende kız çocuğu için mini jile elbise dikmek istiyorum ama çok acemiyim henüz

başka bir yöntem de sabunla çizdiğiniz çizgileri iğneleyerek arka yüzünü çevirip iğnelerin üstünden sabunla geçmektir

X