- 16 Şubat 2021
- 678
- 305
Roaccutane'nın iğnesini hic duymamıştım, eminmisiniz roaccutane iğnesi olduğuna?sanırım derisini inceltmek için o uzun ve zorlu roaccutane tedavisini olmanıza gerek yok tek iğneyle de haledilebildiğini duydum cevremde hatta şöyle bir örnek vereyim ablamın arkadası burun ameliyatı oldu zor ve kalın derisi bir buruna sahip kendisi, ameliyattan sonra ödemle çok uğrastı artık 1.5 yıl kadar bir sürede burun hala ödemli ve şiş olunca, doktor roaccutane iğnesi yaparız son çare demiş ben yinede sizi yanlış yönlendirmek istemem ama ameliyat olacağınız doktora bir danışabilirsiniz
Ben kortizon iğnesi diye duymuştum.
Kortizon'unda yan etkileri var ama roaccutane kadar değil.
Zaten bende düşünüyorum bunu, çünkü bendede kalici ödem oluştu.
Yurtdişindanim, 2014 te ameliyat oldum kapali teknikle, bandajlar çiktiginda burnum istedigim gibi olmasada yinede beğendim çunku eski burnumdan biraz kucuk ve daha şekilliydi.
Bikaç gün sonra yavaş yavaş ödemler oluştu ve burnum 2 ay sonra eski ameliyatsiz haline geri döndü.
Bende ozamanlar bilgisizdim, ödemdir kesin geçer zaten acelem yok diye çok tembellik ettim, gececek zaten diye bekledim ne kontrollere gittim, nede ödem sökücü diyet uyguladim.
Kontrollere uzak zamanim yok hemde gerek yok diye gitmedim.
Ama pişman oldum.
Herkese ödemleri insin inmesin mutlaka kontrollere gitmelerini öneriyorum.
Ben yapmadim pişmanim.
Haa bu sadece benim suçum degil bence doktorunda beni uyarmasi lazimdi.
Doktor bana kalin derilisin ödemler inmezse gelirsin kortizon iğnesi yapariz demeliydi.
Ne onu dedi, nede ödem sökücü diyetten bahsetti