• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalıcı mutluluk

guldenasya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2010
64
0
36
İstanbul
KALICI MUTLULUK
Yazan: Tolga ÇELEBİ

Geleceği görmek, mümkün olabilir mi? Bu konunun bilimsel çalışmaları bilim adamlarına ait. Belki bir gün geleceğe yolculuk yapılabilir. Bu mümkün olabilir mi? Ya da mümkün olacaksa ne kadar beklememiz gerekiyor? Sizi bu zahmetten kurtarmak istiyorum. Geleceği bir ölçüde görebiliriz. Nasıl mı? “Düşünceler eylemleri doğurur. Eylemler alışkanlıkları yaratır. Alışkanlıklar karakteri oluşturur. Karakteriniz ise sizin kaderinizdir; iş yerinizde ve ilişkilerinizde. Hayatın her alanında karakteriniz geleceğinizle ilgili önemli ip uçları sunar.” Bu kadar basit.

Şimdi bir düşünün; alışkanlıklarınız neler? Her gün, her hafta, her ay düzenli olarak yaptığınız şeyler neler? Olaylara verdiğiniz tepkiler neler? Gelecek iç dünyamızın dışarı yansımasıdır diyebiliriz. Bizler alışkanlıklarımızı değiştirirsek, karakterimizi de değiştirebiliriz, hayatımızı da, geleceğimizi de.

Binlerce yıldır insanlar şu sorunun cevabını arıyor. Kaliteli yaşamak mı? Uzun yaşamak mı? Benim için hayatımın ne kadar süreceği önemli değil, ne kadar kaliteli ve iyi yaşadığım önemlidir. Bazı insanlar için iyi yaşamak bol bol para, şan ve şöhrettir. Bazıları içinse geride bir eser bırakmak, sevmek ya da sevilmektir. Amacımız her ne olursa olsun, akıp giden bir nehrin içindeyiz. Bizi hedefimize ulaştıracak ve iyi bir hayat yaşamamızı sağlayacak haritaya ihtiyacımız olduğu kesin.

Karakterimize yatırım yaparsak, iyi günümüzde de kötü günümüzde de kazançlı çıkarız. Ama kişisel tatmin amaçlı EGO’ya yatırım yaparsak, bu gün güçlü yarın güçsüz kalırız. Geçici fedakarlıklar, kalıcı mutluluklar getirir.

Daha sabırlı ve bir kişi olmaya odaklanırsanız, sabırlı ve bununla birlikte nazik biri olursunuz. Bizler neye odaklanırsak, onu yaşarız. Her gün kendimize bir erdem seçip uygulamaya çalışabiliriz. Bu gün sabır, yarın cömertlik, diğer gün yardımseverlik, sonra duyarlılık gibi...

Hepimiz yaşadığımız topluma bir katma değer sağlıyoruz. Yaptığımız kötü bir davranış inanın bana, toplumun genel ahlaki seviyesinde bir düşüş yaratıyor. Bizler aile, arkadaş, toplum, şehir, ülke ve nihayetinde aynı gezegende yaşayan insanlarız. İnsanlık ailesinin bir ferdi olarak yaptığımız kötü bir davranış, bütünün tamamına zarar veriyor. Kötü bir örnek olacak ama “Bir insanı öldürmek, tüm insanlığı öldürmektir” diyen bir kültürün üyeleriyiz. Tersi durumda ise, “bir insana yardım etmek, tüm insanlığa yardım etmektir” de diyebiliriz. Ben merkezli yaşamak, kısa vadede bizi mutlu eder, ama uzun vadede tüm insanlık ailesine zarar verir. Belki hiçbir zaman anlayamayacağız, ama bu evrende hepimiz birbirimize bağlıyız. Kendimizi incittiğimizde, herkesi incitmiş oluruz. Bu evrende, her etki mutlaka karşı bir tepkiye yol açar. Kapalı kapılar ardında yaptığımız bir şey mutlaka bize ve tüm insanlığa bir şekilde geri döner. Her ne kadar; kişiliğimiz, karakterimiz, yaşam standartlarımız farklı olsa da özünde tüm insanlık alemi, kocaman bir aileden ibaret.

Bu gün; karakterimize yapacağımız yatırım, kendimize yapacağımız en harika yatırımdır.

13.09.2010 - Tolga Çelebi

Back