canım kesinlikle çok memnun kalacağından eminim...ben pilatesi yaklaşık 2 senedir yapıyorum...öncesinde bir spor geçmişim yok..pilates için kurslara spor salonlarına falan da gitmedim evde Ebru Şallı nın başlangıç videolarıyla başladım...benim ciddi derecede kamburluk sorunum vardı öyle ki düzgün nefes bile alıp veremiyodum...kilo problemim yoktu ama fit ve sıkı değildim ve kollarım çok cılızdı...pilatesten sonra şimdi bütün vücudum sımsıkı ve çok sağlam bi omurgam var ...derler ya sopa yutmuş gibi dimdik duruyorum ve çevremdeki herkesten vücudumla ilgili övgüler alıyorum ..kendime güvenim geldi..zaten sende sıkılaşmak istiyomuşsun birçok insan pilatese kilo vrmek için değil verdikten sonra vücudu toparlamak için başlar...kesinlikle başlamanı öneriyorum sana..ama şunu da söyleyim en başta çok zorlandım..çünkü doğru nefes alıp vermek sadece nefese odaklanmak pilatesin en önemli kuralı bunu öğrenmek neredeyse 4 ayımı aldı..zaten ilk 5 ay aletsiz pilates yaptım ..yani başlangıç hareketleri esneme ve nefes üzerine ... sonrasında pilates topu ve pilates bandı..özellikle pilates bandı kolları toparlamanda çok yardımcı olur..ama dediğim gibi çok yüklenmeden aşama aşama başla...ve en önemlisi haftada bir gün 2-3 saat çalışmak yerine 5 gün yarım saat çalışman ..ne kadar erken başlarsan okadar iyi canım:) vücudundaki değişimi ilk bir kaç haftada görmeye başlayacaksın zaten :)