Çocuk Hastalıkları Kalça ultrasonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

GxoxkNur2006

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
114
1
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, aranızda bebeğinizin kalça ultrasonunu çektiren var mı bilmiyorum ama bence mutlaka yaptırın.Erken teşhis çok önemli.Bizim doktorumuz 2 aylık olana kadar mutkaka yaptırmaya çalışın demişti.Bizde kızım 40 günlükken yaptırdık ve sol kalçasında 9 derece açı bozukluğu çıktı.Doktorumuz 1 ay çift bez bağlayacaksınız geçmezse 1 ay daha,yine geçmezde ortopediye göndereceğim demişti. Ortopedide de bir alet takılıyor bebekler için çok zor bir durum. Çok üzüldük başlarda ama Rabbim çaresiz dert vermesin.3 Haziran'da çift bez takmaya başladık ve bugünkü ultrasonumuz sonucunda kalçanın oturduğu, açıların düzeldiği,herşeyin normal olduğu anlaşıldı:) Çok mutluyum. Doktorumuz artık normale yani tek beze dönebilirsiniz,herşey yolunda dedi. Kızlar siz bilirsiniz ama mutlaka yaptırın derim ultrasonunuzu. 6 aydan sonra direk ortopedi bakıyor çünkü.Yine geç kalınırsa ameliyat ediliyor. Allah tüm hasta bebişlerimize şifa versin...

benimkinde de sadece şüphe var.çift bez neden ve nasıl uygulanıyor.aynı büyüklükteki bezlermitakılıyor.bez sıkı mı bağlanmalı gevşek mi?*çok teşekkürler.sevindim kolay atlatmışsınız.sizin ailesdde var mıydı?bizimkinde yok

yazının başını okurken çok üzüldüm sonra düzelmiş bi oh çektim kızlar tamam bütün bebişler kıymetli de bizim nisan bebişleri farklı herkesi ve kuzularını öyle benimsemişim ki yolunda gitmeyen bişey olunca hasta haberlerini alnca çok üzülüyorum Rabbim bize onların hep iyi haberlerini almak nasip etsin Allah başka dert vermesin meleğimize göknurcum

çok geçmiş olsun canım,dediğin gibi erken teşhis çok önemli biz de yaptırdık çok şükür bir problem çıkmadı, Allah olanlara şifa versin

Canım kullandığın bezin bir boy büyük olanını üste takıyorsun.Bebeğin rahat edebileceği şekilde yani içteki bezi gibi bağlanıyor ne çok sıkı ne çok gevşek.Ailemizde kalça çıkıklığı yok.Doktor hamilelikte veya doğum sırasında olmuş olabilir dedi. Aslında bacaklarını muayene ettiğinde bir sorun görünmüyor ama siz yine de ultrasonunuzu çektirin demişti ısrarla.Dediğim gibi erken teşhis edildiğinde tedavisi sadece bezle olabiliyormuş.2.ay aşılarını yaptırmaya gittiğimizde oradaki doktor da bana 3.ayda ultrasonunu çektirin demişti,bende 40 günlükken çektirdik çift bez takmaya başladık deyince şaşırdı,iyi o zaman dedi.Çoğu kişi önemsemiyor ve çektirmiyor sanırım.Arkadaşlar nasıl aşıları önemsiyoruz ve eksik bırakmamaya çalışıyoruz, bunu da es geçmeyin derim.Hem içiniz rahat eder...

Kanguruya oturtmak da çok faydalı kalça çıkığı için aklınızda bulunsun kızlar.

Evet canım kanguruya da oturtmak iyi geliyormuş ama ben kullanmadım henüz.3.ayı bekliyorum...

Amin canım, Allah hepimizin bebişlerini korusun sağlık sıhhat versin inşaallah...

çok geçmiş olsun canım,dediğin gibi erken teşhis çok önemli biz de yaptırdık çok şükür bir problem çıkmadı, Allah olanlara şifa versin

Bir problem çıkmamasını çok sevindim canım...

geçmiş olsun canım

Sağol canım...

geçmiş gitmiş aferin kuzuya...Allah başka dert keder vermesin herbirimize:Saruboceq:

Amiiinnnn.

Sorunun düzelmesine çok sevindim.

Sağol canım.

canım bu kadarla geçmiş olsun maşallah bebişine atlatmış çok güçlü zaten bu nisan kuzuları allah devasız dert vermesin ...

merhaba arkadaşlar bu kalça ultrasonunu kaça çektirdiniz ben ist beylikdüzünde oturuyorum 180 civarı diyorlar bizim bebeklerimiz de ikiz ne yapcaz bilmiyorum

benimde bebişimin 45 günlükken belli oldu çift taraflı kalça çıkığı.hemen pavlik bandaj kullandık 1 ayda kalçaların ikiside yerine oturdu ve açılar 60 derecenin üzerine çıktı.şu an 4 aylık kuzucum 2 haftadır kalın arabezi kullanıyorum (içine bezini bağlıyorum üstüne bir penyeyi bez gibi sardım onun üstüne tekrar alt bezinden bağlıyorum,amaç bacakları birbirinden ayırmak) 1 ayda o şekilde tedavi olucak çok şükür iileşti yawrum.erken tanı çok önemli hepinize geçmiş olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…