• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kalça gelişim geriliği tekrarlar mı??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tektanem

AyşegüL
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
305
4
118
Ankara
merhaba arkadaşlar,kızım 3,5 aylıkken çekilen ugs de kalça gelişim geriliği saptanmıştı.2 ay kalça ortezi kullandık ve düzeldi.ama çok tedirginim acaba gelişimi nasıl ,tekrar mı diye.ayaklarının üstüne bastırmıorum oturtmuyorum bişey olur diye.doktor hiç bir sakıncası yok hareketlerinin kısıtlama dedi ama korkuyorum yinede.3 ay sonra kontrol amaçlı çağırdı doktor.tekrar aynı sorunla karşılaşırmıyım acaba? :sm_confused:

ben de Ankara da yaşıyorum hangi doktora gidiyorsunuz?Benim bebeğim de 6 aylık ama hiç kalça ultrasonu çektirmedim.rutin kontrollerimiz oluyor ama doktor bi çektirin ne durumda demedi bile:bbo:

ben de Ankara da yaşıyorum hangi doktora gidiyorsunuz?Benim bebeğim de 6 aylık ama hiç kalça ultrasonu çektirmedim.rutin kontrollerimiz oluyor ama doktor bi çektirin ne durumda demedi bile:bbo:

kızılaydaki çağ hastanesine gidiyoruz.bizim 3. aylık kontrolümüzde doktorumuz elle kontrol etti bişi yok dedi ama yinede bakalım ugs dedi ve kalça gelişim geriliği çıktı zaten bakınca belli olmuo.her bebeğe 3.ayında bakılması lazım demişti doktorumuz.

tektanem canım dr unuz size ultrason sonucuna göremi röntgen sonucuna göremi iyileşmiş dedi? bunu neden soruyorum bizimkinede kalça gelişim geriliği tanısı konulunca cihaz verdiler ve 1 ay cihaz kullandık 1 ay sonra tekrar ultrason çektirdik ve usg sonucunda düzelmiş dediler bizde çıkardık cihazı aradan 1 ay geçti kayınvalidemlere ziyarete gitmiştik orada bir ortopedist baktı ama bu ultrasonla degil röntgenle baktı ve daha düzelmemiş cihaz kullanmaya devam edin dedi bütün sevincim yarıda kaldı tekrar taktık ayın 28 ınde kontrolümüz var bakalım ne diyecekler inşallah hayırlı haberlerle geliriz.

tektanem canım dr unuz size ultrason sonucuna göremi röntgen sonucuna göremi iyileşmiş dedi? bunu neden soruyorum bizimkinede kalça gelişim geriliği tanısı konulunca cihaz verdiler ve 1 ay cihaz kullandık 1 ay sonra tekrar ultrason çektirdik ve usg sonucunda düzelmiş dediler bizde çıkardık cihazı aradan 1 ay geçti kayınvalidemlere ziyarete gitmiştik orada bir ortopedist baktı ama bu ultrasonla degil röntgenle baktı ve daha düzelmemiş cihaz kullanmaya devam edin dedi bütün sevincim yarıda kaldı tekrar taktık ayın 28 ınde kontrolümüz var bakalım ne diyecekler inşallah hayırlı haberlerle geliriz.

ewt canım haklısın yaa.ugs de baktı fotoğraflarını verdi.düzelmiş dedi.bende röntgen çekin dedim. zararlı dedi.sonra eve geldim netten araştırdım röntgen 6 aydan küçük çocuklar için zararlı dio.kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı.resimleri başka bi doktora gösterdim oda iyi dedi ama şimdi içime kurt düştü napsamki acaba

canım içini ferah tut aklına kötü bişey getirme bende kontrolümüzde röntgende çekin diyecegim hem usg hem röntgen isteyecegim bakalım artık allahtan gelene bişey yapamıyoruz yıne allah versin şifamızı.hem benım kızım 2,5 aylıkken çektiler röntgen birde 5 aylıkken çektiler zararlı tabi ama mecbur çekti doktor.

bu arada kızlar hacettepede cemalettin aksoy diye bi doktor varmış ondan çok memnunlar ben ankarada olsam ona götürecektim. isterseniz bide ona gösterin tülin arkadaşımız için söylüyorum..

Son düzenleme:
Back