• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalça çıkıklığı mutlaka okuyun!!

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
118
40
İstanbul
kızlar ben bebeğim bir aylıkken sağlık ocağının tavsiyesi üzerine bebeğime kalça ultrasonu çektirdim ve fizyolojik çıkmasına rağmen normal dediler bu rapor bende 1 ay gezdi ve taki sağlık ocağına götürene dek...
kontrol günü raporu sağlık ocağına götürdüm ve ordaki hemşire bebeğin bir bacağı diğerine oranla 1 cm kısa gözüküyor dedi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü ve raporu aldığım gibi hast. gittim ordaki dr.da evet doğru söylemişler dedi bende daha önce niye uyarmadınız diye bağırmaya başladım tabi orda biiz ortopediye yolladı ve bebeğime yeniden röntgen çekildi ve sonuç aynı bir problem var ve doktor bir ay çift bez bağlayın düzelmezse 4 aylıkken demirden aleti bebeğin kalçasına bağlacağız ve düzelmezse yürüremeyecek dedi eve geldik eşimle ama çok kötüydük bir anne için en kötü haberlerden biriydi ne ümitlerle doğan bebeğim belkide yürüyemeyecekti ,
1 ay boyunca çift bez taktım ve bacaklarını hep açık tuttum ve hiç kimseyede zorlattırmadım bebeğimi ve tekrar doktora gittik ve düzelmiş dedi ikimzide çok şaşırdık ama inanmadık ordan raporları aldık ve bebeğimizi başka bir hastaneye götürüdk ordaki uzman dr.da röntgen istedi ve tek tek inceledi raporu ve adamda düzelmiş dedi benim size yazmamım sebebi geçenlerde bir yakınımın bebeğinin başınada aynısı geldi oda normal doğumdu ve bebeği 5 aylıkken sorun var diye götürmüşler ve dr çok geç kalınmış demiş şu an makinede bağlı yavrucak ve 1 yaşında ama hala yüreyemiyor benim doğumum çok zor geçmişti ve sanırım ondan olmuştu zaten 3 nedeni varmış anne karnında ,doğumda yada doğumdan sonra yanlış tutmayla alakalıymış siz siz olun kalça ultrasonunu 1 aylıkken çektirin bu çok önemli arkadaşlar benimkinde çıkmaz demeyin ve kundak yapmayın bizi her iki doktorda uyarmıştı

Son düzenleme:
ayyy geçmiş olsun canım........çok üzüldüm çok sağol paylaşım için bebeğim yok ama olursa kulağıma küpe olcak bu paylaşmasaydın sanırım ne haberim olurdu nede aklıma gelirdi...yada belki geç kalmış olabilirdim ALLAH RAZI OLSUN..

Çok geçmiş olsun canım ya.Allah yüzünüze gülmüş.Bizde çektirmiştik.Doktorumuzun istediği ilk şeydi bizden.Tekrar tekrar geçmiş olsun.Allah kimseye vermesin.

canım çok geçmiş olsun , doktora dün kontrolümüz vardı,50 günlükken dedi ya.bir ayken mi çektirmek gerekiyormuş allah allah.bekleyelimmi çektireyimmi 1 aylkken.şuan 27 günlük.

çektir canım benim en büyük avantajım 1 aylıkken çekilmiş olmasaydı ultrasonun zaten röntgen gibi zararıda yok ben gerçi 2 aylıkken farkettim dr yüzünden ama o tanıdığım 5 aylıkken farketmiş ve çok geç kalmış

Çok geçmiş olsun canım

Benim bebeğimde 3 aylık bende çektirmedim aslında hep aklımda ama ihmal ettim sanırım...6.aya kadar biliyodum ben belkide ondan ihmal ettim..

6 aydan sonra bebeği tutmak çok zor hele birde yaz olursa demirden dolayı çok rahatsız oluyor çocuk birde emeklemek yürümek istiyor ama olmuyor anneninde bebeğinde psikolojisi bozuluyor

Çok geçmiş olsun çok şükür atlatmışsınız.Haklısın bilinçli olmak lazım.Allah bebeğine hayırlı ömürler nasip etsin

çektir canım benim en büyük avantajım 1 aylıkken çekilmiş olmasaydı ultrasonun zaten röntgen gibi zararıda yok ben gerçi 2 aylıkken farkettim dr yüzünden ama o tanıdığım 5 aylıkken farketmiş ve çok geç kalmış

Canım iki aylıkken nasıl farkettin belirtileri nedir. bacaklarını yanyana koyunca bogumları eşit ise sorun yok yazıyordu bir yerde. sende bu şekilde mi farkettin . bilgi verirsen sevinirim. Geçmiş olsun bebeğinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

Canım iki aylıkken nasıl farkettin belirtileri nedir. bacaklarını yanyana koyunca bogumları eşit ise sorun yok yazıyordu bir yerde. sende bu şekilde mi farkettin . bilgi verirsen sevinirim. Geçmiş olsun bebeğinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

hayır canım okadar kontrol etmeme rağmen kendim farketmedim çünki bu 2 bacak arsındaki açı farkıymış dr bile farketmedi doğduğunda ben ultrason istedikleri için çektirdim orda farkettik 1 cm fark olduğunu çift bezle düzeldi bir ayda birde hep bacaklarını açık tuttuk

aynı durum bizimde başımıza geldi bizde 1 haftalıkken öğrendik s.ocağında topuk kanı alınırken dr kontrol ederken farketti hemen hastaneye götürdük ultrason falan açı farkı vardı çift bez dediler bacakları açık kalacak dediler aylarca ben hep bacaklarını uyurken falan kurbağa gibi koydum bez çift bez kullandım sonra büyük beze geçtim 4 aylıkken röntgen çektirdik dr güzel dedi sorun yok dedi 3 ay sonra kontrol demişti gene ama o ara domuz gribi patlak verdiğinden götüremedim sağlam bebeği hastanede hasta ederim diye kızımın durumuda iyi şimdi 9.ayının içinde ve emeklemeye başladı hatta tutup kalkmaya çalışıyor yürümek istiyor bazen ben tutuyorum kollarından kendisi adımlıyor 2 3 adım,
herkesin mutlaka ultrason çektirsinler derim ben 2 ortopedist 2de bebek dr götürdüm 1 dr ile kalmadım yani ama çok şükür bu günlere ilk zamanlar bende çok ağladım üzüldüm kızım yürüyemeyecek diye hayal kuramıyordum onu böyle adımlarken elbise ve pantolonla düşünemiyordum o aletten takacaklar diye çok korkuyordum
yinede büyük konuşmamak lazım inşallah allah birdaha bu sıkıntıları yaşatmasın kızıma bişey olmasın :nazar:

geçmiş olsun arkadaşlar aynı sorun bendede var malesef
bizimkisi kalıtsal yani bende bebekken 2 kalçamda çıkıkmış ve benimde demirden bağlarım varmış 6 ay takılmış ve emeklemeyede böyle başlamışım ama allahtan erken tanıdan hiç bi problemim yok
ama şimdi sorun 2. kızımda
doğduğunda annem tecrübeli olduğundan hemen anlamıştı ama hastanenin doktoru sorun yok demişti
derken 1. ay kontrolünde başka bi doktor şüpelenip ortopediye gönderdi ve evet ultrason sonucu bi problem çıktı
doktorun bize dediği 1 ay çift bez kullanın ve düzelir olmazsa önümüzdeki ay flim çekice zdedi
doktora ortezi alıp takalımmı ya düzelmezse geç kalınmış olmasın ihtimalle dolaşmayalım dedim ama gerek yok çift bez düzeltir dedi
neyse 2. ayında gittik flim çekildi ve ortobeti doktoru bi sorun gözükmüyo ama 4. ayda tekrar çekelim dedi
sevindik tabi ama 4. ayda tekrar çektirdik ve sonuç yine aynı sorun yok ama 6. ayda tekrar flim çekelim kontrol amaçlı dedi
neyse bizde 6. ayımızda başka bi ilde bulunmak zorundaydık ve kontrolunü orda yaptıralım dedi
doktor bize flim çektirdi ve elle muayenede bacağının biri kısa çıktı
filimde ise bir kalçamızın kıkırdağında gelişim geriliği çıktı ve bize ortez takmamızı önerdi
6 aylık olduğu için alışması zor olur dedi ve hakkatende çok zor oluyo
tam emekleme ve hareket döneminde kızımı bağlayarak kısıtlamak çok acı verici yavrum o haliyle bile ıkına sıkıla emekliyo işte bu daha kötü ama inşallah düzelicek ve bu günlerde geride kalıcak
ama okdar öfkeliyimki ilk doktoruna aylarca bu farkı neden görmezden gelip yok bişe deyip bizi oyaladıki
gidip gırtlağına sarılasım yüzüne tüküresim var
önümüzdeki ay başka bi doktor bulup tekrar flimişni çekicez inşallah bu bir ayda ilerleme sağlamıştır

lütfen arkadaşlar sizde tek bi doktora bağlı kalmayın

bizim o tanıdığın bebeği var diye yazmıştım ya oda geçenlerde 1 yaşına bastı çıkarmışlar demirleri ama onu görünce içim gitti öyle sürünerek emekliyor Allah kimsenin başına vermesin

bizimde ilk ay belli oldu hafif bir sorun var çift bez takın bidaki ay yine röntgen çekelimdediler ikici ay yine çıkınca dr ortpediye yönlendirdi.yine çift bez önerdi dr.bidahaki ay baktılar bir gelişme yok frejka yastığı takın dedi. ben çok üzüldüm.başka 3 dr daha gitttim.birifrejka dedi, biri birşey yok 6. ayda yine gelin kont edelim dedi ,biri pavlik bandajı dedi,biride şuanki doktorumuz bana göre çift beze bile gerek yok ama yinede çift bez bağlayın bezin arasına havlu koyun bacakları iyice ayrılsın 6. ayda yine gelin dedi.1.5 ay sonra gidicem.pavlik bandajınıda aldım ama kullanamadık işkence gibiydi allahım korusun meleklerimizi inş bizimki böyle hallolur.ama bir tanıdığın bebeğinde kalça çıkığı vardı bizim doktora gidiyorlardı zaten bizede onlar önerdi.ilk aydan 7 8 aylık olana kadar çift bez arasına havlu taktılar ve çocuk iyileşti şuan hiç bir sorunu yok.çok korkuyorum bebeklerimiz hiç hasta olmsın onlara gelen bize gelsin kıyamam ben onlarasenağlama

ay ya içime kurt düşürdünüz arkadaşlar ya bende kızım iyi artık diye unutup gitmiştimn bu sorunu en yakın zamanda tekrar dr gidicem film çekilsin tekrar gelişimi nasıl merak ettim
allahım hepinizin bebeklerine sağlık sıhhat versin

aynı durum bizimde başımıza geldi bizde 1 haftalıkken öğrendik s.ocağında topuk kanı alınırken dr kontrol ederken farketti hemen hastaneye götürdük ultrason falan açı farkı vardı çift bez dediler bacakları açık kalacak dediler aylarca ben hep bacaklarını uyurken falan kurbağa gibi koydum bez çift bez kullandım sonra büyük beze geçtim 4 aylıkken röntgen çektirdik dr güzel dedi sorun yok dedi 3 ay sonra...
sen daha korkma canım emekliyor ve adım atıyorsa sorun yok benimde çift bezle düzelmişti ya benim kızımda aynen 9da emeklemeye başladı 13-14 aylık tam yürüyordu biz yinede korkuyorduk senin gibi ya birşey olursa diye sefaköydeki dr çünki yürüse bile ilerde bacakları kireçlenir bir süre sonra yürüyemez demişti anlamadım 1 ay çift bezle hemen nasıl geçti ya okadar büyütülecek birşey yoktu bebeğimde yada gerçekten dualarımızla düzeldi

bizimde ilk ay belli oldu hafif bir sorun var çift bez takın bidaki ay yine röntgen çekelimdediler ikici ay yine çıkınca dr ortpediye yönlendirdi.yine çift bez önerdi dr.bidahaki ay baktılar bir gelişme yok frejka yastığı takın dedi. ben çok üzüldüm.başka 3 dr daha gitttim.birifrejka dedi, biri birşey yok 6. ayda yine gelin kont edelim dedi ,biri pavlik bandajı dedi,biride şuanki doktorumuz bana göre çift beze bile gerek yok ama yinede çift bez bağlayın bezin arasına havlu koyun bacakları iyice ayrılsın 6. ayda yine gelin dedi.1.5 ay sonra gidicem.pavlik bandajınıda aldım ama kullanamadık işkence gibiydi allahım korusun meleklerimizi inş bizimki böyle hallolur.ama bir tanıdığın bebeğinde kalça çıkığı vardı bizim doktora gidiyorlardı zaten bizede onlar önerdi.ilk aydan 7 8 aylık olana kadar çift bez arasına havlu taktılar ve çocuk iyileşti şuan hiç bir sorunu yok.çok korkuyorum bebeklerimiz hiç hasta olmsın onlara gelen bize gelsin kıyamam ben onlarasenağlama

canım şimdiden önlemini alaın ne yapılıyorsa yapın yazda geliyor o yavrucaklar sıcakta ne yapıcaklar canlarım ya zaten küçükken daha kolay büyüdümü emeklemek istiyor ve demirleri tutmuyor altını alması bile işkence gibi oluyormuş o akrabam çok çekti şimdi sürünerek emekliyor bebek ama inşallah yürür ileride Allah hepimizin kine sağlık sıhat bizede güç kuvvet ve sabır versin

Back