kalça çıkıklığı-lütfen yardım

serpil2

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2007
56
2
611
İstanbul
benim 2 aylık bir kız bebeğim var.doğduğu gün hastane kalça usg si yaptı bir de 1. ayında çocuk doktorumuz yaptı sorun yoktu.2. ayında yani dün doktor muayenesi vardı. doktorumuz 2 bacağındaki buğumların simetrik olmadığını 2 bez kullanmamı söledi kalça çıkıklığı önlemi için. dünden beri kafam çok karışık moralim bozuk.bugün farklı bir yerde usg yaptırdım. usg sonucu sağ kalça için riskli dedi.çıkan değer sınırda dedi.kalça çıkıklığı var diyemem ama sınıra dedi.erken teşhisle tedavi edilebilir dedi.ve arkadaşlar bişe söyleyeyimmi.... ben kızım doğduğundan beri kalça çıkıklığını kafama çok takmıştım.ve benim ısrarlarımla 2 aylık bebeğe 3 kere kendi isteğimle usg yaptırdım. içime doğdu sanki.içinizdeki sese kulak verin her zaman.şimdi moralim çok bozuk. benim gibi olan varmı, düzelen varmı ne yapmamız gerekiyor, bu konuda iyi bir doktor bilen varmı, yardım edin lütfen, yüce allahım tüm bebeklerimizi sağlıklı kılsın inşallah.

cnm çokta kafanı takma bu doktorlara çünkü hastanede 2 defadır olmazını yaşıyorum..2 defada yanlış teşhis çıktı..birinde fenil dediler çocuğuma diğerinde hepatit...soluğu adanada başkent hastnesinde aldım..ikiside yalnışş teşhisti...en iyisi sen iyi gözlemle ve bu işin ehli olan birine götür çocuğunu...çok üzüldüm cnm yaa...çok sinir bozucu anlıyorum seni...bi kontrol et bacaklarını asimetrik bi bozukluk varmı...boğumlarının aynı hizada olması gerekiyor sanırım...rahat hareket ettirebiliyormu kalçadan bacağını yüzüstü yatır çıplak şekilde gözlemle hareketlerini...ooofff inşallah bişeyi yoktur....varsada allah korusun üzerine düş bu işin....ama iyi doçent falan varsa ona götür...araştırma hastaneleri falan bunlara götürme ence denek gibi kullanıyorlar insanı...rabbim sağlık versin bebişlerimize..bizlerden ayırmasın onları..sağlıklı ömürler versin inşallah...öpüldün cnm...büyük bez kullan birde ...

arkadasim öncelikle gecmis olsun ama bence üzülmeni gerektirecek bir durum yok.ama seni cok iyi anliyorum cünkü ayni seyler benimde basimdan gecti.ogluma dogar dogmaz kalca cikigi var dediler.1 aylikken gittik önümüzdeki ay yine gelin dediler.tekrar gittigimizde düzelmisti.bu bi cok bebekte oluyo, sonra geciyo.doktorun sana ne önerdi baska ne yapmaliymissin?burda bu problemi olan bebeklere özel ic camasirlari var.3 aylik olana kadar ondan giydiriyolar.düzelmezse kücük bi operasyonla düzeltilebiliyomus.

geçmiş olsun canım:teselli:,ilk çoğu bebek kızlarda bu varmış, bende de vardı:1no2:,eğer gerçekten öyle şey varsa bebein bacaklara massaj yap her gün,dr la görüş belki özel bacak için aleta.s verir(o çok yardımci oluyor),sıkın şansına bırakma ilerde çok sıkıntı yaşiyabilirsınız(allah korusun),bu rahatsızlığın en son çare amaliasenağlamat,pilatin takıyorlar,ama bebek büyüdük ten sonra en az 2,5-3 yaşinda,inşl sana gerekmez:teselli:,çok iyi dr bulman lazım,:Saruboceq:

arkadaşlar kızımın çocuk doktoru zaten bir prof.sadece ara bezi kullanmamı söyledi. ama benim merak ettiğim bu konuda uzman başka bir doktor bilen varmı,, hepinize teşekkürederim, bu arada bebeğim bacaklarını her ikisinide çok iyi hareket ettiriyor ve de kurbağa yatışı yatıyor. anlamadım ben

öncelikle geçmiş olsun,benim oğlumada 2 aylıkken şüpelenmişlerdi usg çekildi normal çıktı fakat bacaklarında kısıklık vardı tam açılmıyordu 6 aya kadar çift bez kullandım tekrar dr götürdüm rötgen istediler normal çıktı allaha şükür ...şimdi 11 aylık maşallah çok güzel yürüyor...sıkma canını çift bez kullan ..

geçmiş olsun arkadaşım.benim de kafama takılan bi konu bu.27sinde kontrol var.doktora sorcam bi problem var mı diye.ona göre kalça usg çektircem.

teshıs erken kondugu ıcın sadece cıft bez kullanman bıle durumu duzeltebılır.doktorunun soledıklarını uygula baskada bısı yapma derim.gecmıs olsun

bu arada aklınızda bulunsun kalca ıcın mutlaka kalca ultrasonu cektırın doktorunuz gerek gorsun yada gormesın.kalca cıkıklıgı sadece bebeklık donemınde degıl,ılerkı yaslardada ortaya cıkabılıyor.kesın tanı ıcın mutlaka ultrason cektırın.

geçmiş olsun arkadaşım.benim de kafama takılan bi konu bu.27sinde kontrol var.doktora sorcam bi problem var mı diye.ona göre kalça usg çektircem.

bugün biz doktora gittik rutin kontrol için. kızım 2 ay 10 günlük. kalçasında bir problem gözükmüyo ama yine de biz her ihtimale karşı tüm bebeklerden kalça usg isityoruz. siz de yaptırın dedi. ve bir de 3. ayına girmeden çektirmeniz lazım olduğunu söyledi. sen de istersen kontrol amaçlı 3. ayını doldurmadan çektir. ve ultrasonun bir zararı yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…